Helgen & veckan i korthet.

Helgen spenderade vi och kissorna i Inderfjärden, grillade och tog det bara lugnt. Whiskey och Steve fick springa runt ute på gården och därinne, i början var dom nog lite misstänksamma om vart dom hade hamnat men det släppte efter en timme. Biper fick de också hälsa på, de fräste i buren och han satte sig mittemot galleröppningen och bara tittade med en slö blick som sa "å va tror ni att ni är då?" på dem och hoppade sen upp på buren och tänkte börja sova. :D Den frassen är nog inte så lite cool heller..

I måndags var vi och "storhandlade" till Prisma i Vasa, hittade en ny kattmatssort från Sverige. Köpte hem några burkar och sen vips fick Whiskey värsta lösa magen i tisdags, fastän jag bara hade satt lite av nya maten och mest av den gamla vanliga.. Så gissa vilken våt överraskning vi hittade under köksbordet när vi kom hem i tisdags, igår började Whiskey även med sin gamla vana att kissa på vilka andra ställen som helst förutom i kattlådan. Det som hade gått så bra nu sen vi flyttade.. Så det blev en hel del smällar i baken och lyftning till kattsandlådan igår för Whiskey's del.

Där emellan när de var ute och sprang så fick de tag i en fågelunge, hann bara se när Steve störtdök från trappan rätt ner på asfalten. Så imorse när jag vakna och tittade in i wc'n hade jag fått en liten present från någon av dem, ett uppspydd fågelskelett och lite geggiga fjädrar. Gissa vem som var glad! Sen som kaka på smeten så lyckades vi glömma våra nycklar i lägenheten när vi skulle till jobbet i morse.


Men nu är matrasten slut..

Man kan bara man vill!

Bilden som hamnade på reklam mailet om Aswo.fi's uppdaterade Vita Linjen varor.
Är lite sådär löjligt stolt över hur bra den sist och slutligen blev,
eftersom att i början såg det ut som en rörig kattmatsblandning.
Jag kan bara jag vill!

Ibland vet man nog inte hur dom fungerar.

"- Vi tänker inte på alla gånger vi förlorat mot Sverige, påstår de fins­ka spelarna.
Vilket trams.
Det är som om de skulle säga:
- Anders "Masken" Carlsson och Mats Sundin är våra favoritspelare.
Sverige har alltid ett övertag mot Finland.
Och storebror vinner den här gången också."

"Finland har bara vunnit VM-guld en enda gång.
För att klara det var man tvungna att ha en svensk coach i båset, Curre Lindström."

"Det enda Finland har som inte Sverige har, det är en spelare som tjattrar lika mycket på isen som Mikko Koivu (Andreas Jämtin sitter på läktaren).

Finland har Mikael Granlund.
Målet mot Ryssland var snyggt, även om det inte var en straff i en OS-final.
Men ni läser väl namnet.
Mikael Granlund.
Hur finskt låter det?
Jag gör som alla högerspöken i amerikansk inrikes­politik som kräver att få se Barack Obamas födelseattest.
Jag kräver att vi får veta sanningen om den där nummer 64.
Läs laguppställningen bara.
Finland består av spelare som Ossi Väänänen, Topi Jaakola, Petteri Nokelainen, Jyrki Välivaara och sist men inte minst i denna uppräkning:
Lasse Kukkonen.
Ingen skulle någonsin höra dessa namn och fråga:
- Jag undrar vilket land de kommer ifrån?
- Va, är Lasse Kukkonen från Finland - det hade jag aldrig kunnat gissa.
Men sen kommer vi till nummer 64. Mikael Granlund.
Som dessutom är på väg att göra som Karl-Oskar och Kristina och utvandra till Minnesota.
Nej, något skumt är det med Granlund.
Vilket land kommer han ifrån? Egentligen?"

Detta är en del citat från en artikel som tydligen har skrivits på Hockey Expressen av någon Magnus Nyström före matchen. Hur orkar dom ens hålla på på detta viset, det är ju det man undrar. "Stor i orden men liten på jorden" stämmer väl nog bra in på dom flesta svenskar. Och det sista där som handlar om Mikael Granlund, skulle artikelförfattaren ens vara lite påläst så skulle han veta att det bor finlandssvenskar här i Finland, med svenska efternamn. Även fastän nu Mikael kommer från Uleåborg och är fullfinne..

Men om man mår så mycket bättre av att vara sådär kaxig och nedvärderande före match och under matchens gång. vilket tv3's kommentatorer var så visst håll på sådär då. Men det är bara ännu roligare att läsa sen när de har förlorat när allt ska bortförklaras, spelar ingen roll hur dum bortförklaringen är huvudsaken är att det ska se ut som om Sverige e bäst. Hoppas ni mår bra där borta idag..

Föresten, när har Sverige bytt namn till Azerbaijan?Menar det var väl Sverige som vann årets melodifestival, eller? Lät ju så på kommentatorerna där också "för det var en svensk som hade skrivit låten" och sen när vi försökte hitta den svenska låtskrivaren bland de som hade skrivit Azerbaijan's bidrag hittade vi ingen, iallafall ingen med svenskt namn. För hur var det nu igen, heter man Immonen så kommer man från Finland, heter man Putin kommer man från Ryssland och heter man Granlund så kommer man från Sverige? Var det så, eller?..

Sverige - Finland

(bild från google)


VM FINAL
Efter att Finland kvitterat till 1-1 i 39 minuten föll Sverige,
och där låg dom sen hela matchen till slut.
PLADASK!
Sverige - Finland
1-6
ihanaa leijona ihanaa

Home ♥

Alltså gud va skönt det känns att vara hemma i Nyby en gång, så länge sen jag har känt det såhär. Inte rastlös eller någonting, vilken underlig känsla! Antar att Nyby kommer nog alltid att vara "mitt hem" även fastän jag gång på gång säger att hit kommer jag aldrig att flytta senare i livet, eftersom det är så tråkigt här och 80% av befolkningen är 65+.

Och det roligaste är ju att det känns som om jag har fått bättre kontakt med mina föräldrar på ett mera vuxet plan sen jag flyttade och det tycker jag är så bra! Skulle aldrig någonsin vilja byta ut dom två mot några andra, för skulle jag ha haft några andra föräldrar vem skulle då ha lärt mig att köra traktor redan när jag var 5 år gammal, vem skulle ha tagit med mig på volleyboll och låtit mig vara med även fastän jag bara var 13 år och inte så värst bra, vem skulle ha låtit mig komma med till svinhus och fähus och titta/pajja djuren eller vem skulle ha lärt mig att gå min egen väg och inte låta någon annan hindra mig? (även fastän jag blir lätt känslosam..) Det jag vill säga är att jag gillar min uppväxt och uppfostran och det har jag nog aldrig sagt egentligen åt dom men jag hoppas de vet det iallafall :)

För jag är stolt över att kunna säga att jag kommer från Nyby, har en mamma som är växthusodlare och en pappa som är svinavelskonsulent (eller vad det nu heter..?) Så det så!

Ooops, detta inlägg spårade nog totalt ur. Var inte detta jag tänkte skriva men det föll mig bara in, eftersom det är såhär jag känner just nu.

Hej och hå va tiden går!

Här kör vi väl på med det vanliga. Jobb - mat - sova, typ. Whiskey & Steve har nog börjat trivas bra på nya stället, Whiskey har till och med lärt sig att hitta till pottan ALLA gånger det tränger på. Så duktig! Men lite roliga är dom nog när vi går ut, lägger in dom i buren och så går vi ut på gräsmattan och sitter där med buren öppen. Är jag ute med dem så springer de nog omkring men går jag in tillbaka så sitter båda och trycker i buröppningen och tittar mot vårt köksfönster, haha. Har någon mystisk vit angora katt som jag antar skrämde livet ur dem förut en kväll när kattfan helt plösligt satt nedanför vår trappa efter att jag hade släppt ut dom där en stund.. Så antar att det är därför de sitter och trycker i buren så fort jag går in.

Igår var det nog en riktig stressdag. Skulle till Malax efter arbetet för att titta på Julia som skulle spela gitarr på Musik Cafét, men före jag åkte dit så packade jag in Whiskey & Steve och deras grejjer i bilen, levererade ett paket åt Mr. Nyström och släppte av kissorna hos mamma och pappa. Men det blev en bra kväll iallafall, kom hem runt halv 10 och kände mig nöjd med dagen :)

Ikväll så ska T på kommunfest och i ren protest mot att man inte får ta med sig sin respektive åker jag och kissorna hem till Nyby för att sova där :D (kissorna är ju där nu redan men..) Känns skönt att åka hemhemhem och sova, säkert 2 månader sen sist åtminstone..
Finfint väder!
Bilen ska va tipp topp!
Ut på äventyr!

Ikväll kommer dom hem!