Leo's dop

Igår var det Leo's dop som stod på schemat, dopet skulle börja kl 1 och vi börjar bli smått expert på det här med att sova länge och stiga upp i sista minuten för att göra oss klara! Men till Inderfjärden anlände vi ändå nästan först av alla gäster till min förvåning. Så vi gjorde det bra iallafall.. Trodde flera gånger att jag allvarligt skulle dö av värmeslag eftersom mätarn stod på 26 grader och solen gassade, inte världens bästa dag för en stickad klänning. Allt som allt var vi lite över 20 personer, mestadels nya ansikten.. Fick för första gången träffa Simon's flickvän och det visade sig att vi två har spelat fotboll mot varandra i många år när vi var mindre :D Och tydligen har vi också lite av samma intressen, hoppas att vi kan träffas mera också i fortsättningen eftersom hon verkade vara en riktigt trevlig prick!

Släktens dopbok.


En del av gästerna.

Ann-Sofi & Leo.


Ann-Sofi, Leo & Thomas.

Leo Lars Gustav Andtfolk.

Leo och Göta (Thomas's mormor).

Tobias ♥

Alla skriver sina namn i dopboken.



Elisa.

Biper och Elisa.

Mats & Leo.

Leo är nöjd.


Efter dopet for vi med Tessa, Juha och Elisa till Mölle på en öl och sen ner till Västanlid på en liten grillkväll. Vi kom hem runt 1 tror jag, om jag inte minns helt fel.

Första målet är avklarat!

Var lönedag igår = glaaad Piisa! På kvällen räknade jag igenom hur mycket jag har tagit från sparkontot under månaden och kom fram till att jag har sparat så mycket som jag hade som mål, före jag fick löneförhöjning.. Så första målet är nått! Nu får jag försöka spara ännu lite mera den här månaden, ska väl börja med att säga upp TV-licensen gissar jag, onödigt att betala sånt när vi ändå aldrig tittar på TV'n förutom när vi streamar filmer från datorn eller hyr via Apple TV'n.. Menar varför kasta bort 246€ i året på något man inte använder? Även fastän pappa var snäll och tyckte han kunde betala räkningen, han kan ju spara dom pengarna tills min bil går sönder istället :D



Update

Bilden gjord i April någon gång

Sov hemma i Nyby förra natten, nytt täcke och ny kudd ♥ Fick ta en allvarlig funderare med mig själv om jag alls kommer att stiga upp mer, för sååå skönt var det. Hemma hände väl inget ovanligt, päronen datade och tittade på tv'n och jag gjorde likadant.
Idag har det varit fullt ös medvetslös på arbetet eftersom det var bara jag och Inga där, alla andra har semester typ. Åskat har det också gjort, och nu väntar vi på att Peter ska komma hit och dricka lite öl. Dålig update jag veeeet!

Vilken känsla!

Igår så damp brevet från Åbo Akademi ner i brevlådan, var nervös och glad på samma gång halva arbetsdagen igår eftersom T inte kunde hålla sig tills jag kom hem utan berättade att det kommit på matrasten.. Och vilken känsla sedan att komma hem och öppna det! Jag kom in, herregud jag slapp in på Informationssystem och på samma gång får jag studera lite ekonomi! Det kan inte bli bättre, jag älskar att räkna matte även om jag hoppade av kombimatten i Vocana, eftersom det kändes som att timmarna där var så dåligt inplanerade med resten av lektionerna.. MEN JAG SLAPP IN! Har haft världens smile på läpparna idag, hela långa dagen allt har känts så himla bra.

Det är här jag och T kommer att hålla till från och med nästa års höst!

Även min kusin Jessica slapp in så de här åren kommer att bli såååå bra! Är ännu mera motiverad att skrapa och spara ihop så mycket det går nu ända tills nästa år, vi kommer ju att ta ett till mellanår iår eftersom T inte har civiltjänsten avklarad före februari -12. Men det går bara inte att beskriva känslan av att veta att nu är allt klart, vi vet var vi kommer att hålla hus i några år framöver!

Och tji fick min klasslärare från högstadiet, hon som sa rätt ut åt mig att jag kommer att "kasta bort min kunskap om jag börjar i en yrkesskola istället för i ett gymnasium" för hon menade att folk från yrkesskolor är för korkade för att kunna slippa in på ÅA eller liknande.

Ja e så glad idag, trallallalaaaa! Haha föresten så har mamma redan börjat fundera ut hur vi ska få alla våra saker nerkörda till Åbo. Soffan ska brännas konstaterade hon direkt.. Min finfina soffa, så bra men alldeles för tung!

Söta kossor & Åminne bilder

Vi var ute och körde ner till Korsbäck i torsdags för att se ifall vi såg några kossor ute i hagarna. Turen var verkligen på vår sida den kvällen eftersom vi träffade bondens pappa och han släppte in oss i hagen! Hade totalt glömt bort hur nyfikna djur kor är, alla ville de nosa och slicka ens hand, skulle jag inte ha utbildat mig till datanom skulle jag garanterat velat bli bonde! Dom är ju bara för söta..





I onsdags efter arbetet åkte T och jag ner till Åminne på lite arbete. T pysslade på hemsidan och jag tog lite fler bilder till sidan. Besök gärna den nya hemsidan på adressen www.aminnefolkpark.fi



Tack SVT!

Sitter och tittar på The Big4 live på Svt1 från Göteborg, tänk om man ändå hade vart där.. Och det hade vi ju tänkt men då blev det inte riktigt så. Men detta är ju bättre än ingenting :) Nu börjar snart Metallica!
Här kommer en liten resume från midsommar och veckan som gått.

På midsommardagen så åkte vi iväg på en spontan roadtrip, hämtade upp Peter som var på Bergö och fortsatte mot Vasa, påväg dit kom vi på att vi var snåla på bollaglass och fortsatte ändå till Oravais(!) för att köpabollaglass haha!
Sen när vi var tillbaka i Vasa blev det Amarillo och sen O'malleys på nån öl före vi åkte ner till Åminne på pubkväll. Kom hem sen kl 3 på natten sådär lagom mörbultade och myggbitna. Bra dag och kväll! (Alla kort som laddas upp är tagna med iPhone.)
O'malleys


Peter och Elisa springer ett helt varv runt Åminne camping


Irishcoffee med sugrör(?)


Har hunnit vara ute på sjön den här veckan en kväll med Tobias morbror Bill, han känner till sjön runtom Korsnäs när han är fiskare så det var riktigt roligt att vara ute med honom.
Från T's familjs villa på Kalvgrund





Var en snabbis till Bergö igår på kvällen


Körde om denna snygging påväg hem tillbaka