Sommarjobbet blir säkert av!

Idag har Skråttin och jag runnat runt på vägarna halva dan känns det som! Först från Närpes till Malax-Åminne på jobbintervju, den gick väldigt bra och det ser ut som om jag kommer att få jobbet. Sen via Christel en sväng och hälsa på, passade då på att överraska Julia genom att åka efter henne till skolan :) Hjälpte även Christel till affären så hon fick handla lite mat, efteråt bar det iväg hemåt till Nyby. Var hem och svängde efter lite bensinpengar och sen till Anki's för att skruva lite i datorn. Passade även på att bjuda ut min laptop till Jessica, så hoppas att jag får den såld nu. Sen tillbaka mot Närpes, och jag lärde mig att aldrig mer köra Nyby-Pörtom vägen som leder ut till riksåttan på våren. I sisådär 10km badade Skråttin och jag i ett djupt äckligt gult lerbad! Så nu är Skråttin inte längre officiellt metallicgrön utan istället skitbrun till färgen, något ingen av oss är riktigt glad över just nu.. När jag sen kom till Närpes märkte jag också att jag hade fullt med katt-tasspår på motorhuven och på sidospegeln, undrar när Jessicas katt hann med att klättra sådär mycket på bilen?..

Ny vårflod i min näsa!

Har tydligen gått och dragit på mig ännu en förkylning. Jätteroligt! Så imorgon blir det ingen fotisträning för min del.. Var ju och tränade igår med Kraft IF's damer, kände lite hur det kändes och om det fortfarande var roligt. Fick bra respons av de andra som tränade och de ville jag skulle komma igen, så nu har jag sådär smått börjat träna igen och kanske mitt kraschade självförtroende vad det gäller att stå imål går att bygga upp igen efter att den förra tränaren var som han var?! För det kändes verkligen roligt! Men får jag sommarjobbet jag hoppas på att jag får kan jag inte börja spela igen när det tar så mycket av fritiden hela fotbollsgrejjen, men får se nu hur det blir. Tränarna vet om detta så det är inget problem. Och jag är precis lika limin som jag trodde jag skulle vara, hela kroppen är sjuk. Men vad skulle den annars vara när jag inte tränat eller stått imål på över 1,5 år nu snart. Och jag ville ju verkligen visa att jag fortfarande iallafall mindes lite hur det var att stå imål så jag gav inte upp i första taget igår heller. Men nog om det!

Idag känns det som om jag har 3 ton med bomull i skallen och värsta vårfloden i näsan. T har suttit och pickat i mig på olika ställen bara för han tycker det är såååå roligt när jag piper till när det tar så ont när jag är limin! Så han har ju fått sin beskärda del av underhållning idag iallafall..



"Kära ärtsoppeätare" lappen möttes André av idag efter att han hade varit och ätit ärtsoppa och sagt åt Peter efteråt att det bubblade så roligt i hans mage.. Har väl glömt att berätta om André och Tobias som hade världens ripuli magar när vi var i London, de fes om vartannat och alla höll på att dö. På planet, på hotellet och i taxin, både dit, där och hem. Så idag befarade vi det värsta och låste ytterdörren!


På lappen står det;
"Kära ärtsoppeätare!
Ämnar du att lägga en brakfis eller ripuli i vårt väldoftande wc, rum eller kök ber vi dig snarast att tänka om eftersom saneringskostnaderna kommer att uppgå till flera miljoner €. Och gå inte nu för gudsskull och lägg någon brakfis eller ripuli på den fint skinande vita Volvon eftersom denna har tjuv/luktalarm!! (i mindre text->) Är du däremot här för att hälsa på är det bara att knacka 3ggr på dörren."



Bilderna;
1. Den obligatoriska rökpausen före man kommer in.
2. Ser och börjar läsa lappen.
3. Har nästan läst lappen tillslut.
4. Ser att en paparazzi står i köksfönstret och dokumenterar det hela.

Internatsföreståndaren tittade väldigt konstigt på lappen därute också ikväll när hon kom in för att lämna någon lapp som hon hade :D

Aavis!

Är lite avis på byggarna och de andra som åker till Swe nu. Vi skulle ju också ha åkte på en sån kryssning i november förra året, men tack vare den handikappade och rullstorsburna flickan på D2 så blev det inget. Tydligen jättedyrt att ta en buss där en rullstolsbunden kan vara och hon vägrade ta sin egen transit till terminalen i Åbo. Fastän hon visste att det skulle bli dyrt med en såndär buss så skulle hon med i bussen. Idiot.
Och till på köpet så har hon knappt varit i skolan på hela detta år. Bra!

Söndagsarbete = trött som tusan.

Var ett tag sen sist, men det känns som om alla dagar går ut på samma sak just nu. Och inga nya foton har jag heller, så det är inte så roligt att blogga.

Idag har jag iallafall arbetat från 10-18 på Dermoshop i Korsnäs. Första söndagsarbetsdagen detta, och mina ben är som spagetti och min hjärna är död. Det enda jag ser framför mig när jag blundar är hur jag packar krämer,tvålar och smink i lådor, tejpar ihop dem och lyfter dem på en trall. Om och om igen! Detta kommer att bli en otroligt spännande natt. Har kommit fram till att Dermoshop jobbet är inget jag alls skulle vilja jobba med senare i livet men som det är just nu tar man vad som helst, bara för att få lite cash. Bra att arbeta med sånt här nu så man sedan arbetar för brinnkära livet för att klara av IT-ingenjörs studierna ihöst och de 4 kommande åren, OM jag slipper in. För som packningsarbetare på Dermoshop vill jag inte sluta.


Har nu suttit och pillat lite på några gamla bilder från Norge 2009. Inget märkvärdigt men roligare med lite bilder än bara text..



Trött dag

Idag;
  • hjälpt vår klassföreståndares systerdotter och hennes kompis att göra inbjudningskort till deras födelsedagskalas
  • ätit god skinklåda som T fixade
  • sov i 2h
  • Liikala är här och nördar BF BC2.
  • T har kört Skrottin för the first time ever.

Full rulle i kanelbullen

Igår hade vi som sakt brandkåren på besök..De kom med påslagna blåljus och heeeela köret och plötsligt stampar det 10 brandmän i vårat kök! De sniffar, letar och söker med värmekamera men kommer inte fram till något och vid det här laget hade lukten lagt sig och man kände det endast väldigt svagt, så de testade våra brandvarnare och klättrade upp i mellantaket och kikade efter men inget där heller. Så då tyckte dom att vi nog kunde lungt gå och sova och om vi känner att lukten kommer tillbaka skulle vi kontakta Carola igen. Så kvällen blev allt lite spännande, undrar nog var alla andra här på internatet funderade på när det helt plötsligt står en stor brandbil med blåljusen på här där det annars är sååå lungt..

Idag så har vi inte gjort så mycket i skolan, mest diskuterat Londonresan och gjort upp en liten plan över hemsidan vi ska laga som innehåller vad vi har gjort i London. Jag fick även i uppdrag av Elisabeth, vår moddelärare, att skriva en artikel om vår resa som vi ska sända in i sydin! Tänk lilla jag och mina bilder i sydin :D Sen efter skolan tog jag tillfället i akt och ringde och frågade farmor om jag fick komma och hälsa på en sväng, det är ju trots allt farfars födelsedag idag. Han fyller hela 67 år! Så dit åkte jag med Skrottin och hälsade på i några timmar och visade våra bilder från London och sånt. Orsaken till varför vi har min bil hit till Närpes denna vecka är för att S40'n behöver byta bromsskivor.. Gissa vem som inte var speciellt glad över att sitta i min franska bil när vi åkte hit igår?! :D Haha.

Annars är det mycket på gång just nu. Ska göra 2 yrkesprov på dehär 2 veckorna, fixa klart London klassfilmen och filmen vi ska visa åt Rotari som gav oss pengar till resan. Vi gör 2 olika filmer, en för Rotari och en extended version för vi i klassen. Sen så ska jag också hinna redigera klart min egen film från de 2 första åren jag levde.. Så det är mycket på gång just nu + att snart kommer jag att få två kusiner till! Inom dom närmsta veckorna kommer Julia att bli storasyster åt 2 tvillingflickor/pojkar, såååå spännande!


Lilla jag för typ 17 år sen

..

Brandkåren påväg hit

Röklukt

Det luktar bränt plast här i vår lägenhet, och det luktar mycket! Först trodde vi att det kom utifrån men det slutade aldrig att lukta så för en stund sen så gick jag efter Carola och hon kom in och tittade. Även hon tyckte att det luktade mycket av bränt material så hon gick och tittade i grannarnas lägenheter men där brinner inget och det luktar inte något där.. Så nu ringer hon 112 och ska se om de från Närpes Brandkår skulle komma hit och titta lite..

London del 2

På tisdagen så var det dags att besöka Southgate Collage och möta de elever som vi har samarbetat med en del. Men före vi åkte till skolan så åt vi lunch på The Crown dit vi även gick efter skolan hade slutat med de engelska eleverna. Deras skoltider är väldigt olika våra egna märkte vi genast, där börjar skolan först där runt 11 tiden och slutar runt 6 tiden. De höll på att smälla av när vi berättade att vi börjar halv 8 och slutar 3.. Skulle inte vilja studera i deras skola iallafall, det kom jag fram till snabbt som blixten. Skolan var väldigt nersliten och deras tillgångar mycket mindre än våra + att deras datorer var väldigt föråldrade.
Men eleverna var väldigt vänliga och glada och det gick bra att prata med dem trots att jag annars drar mig för att tala engelska när jag inbillar mig att de inte förstår vad jag säger. Nåjaa, efter att skolan så traskade vi då iväg till The Crown igen för att äta och då var kl runt 6 på kvällen. Stannade på pubben till 12 när de stängde och vi hade en väldigt rolig kväll med engelsmännen! Sen på onsdag var det dags att börja packa och börja åka hemåt igen. Vilket inte var sådär jätteroligt. Men resan var rolig och minnesvärd, vi kommer definitivt att åka dit igen när vi har pengar och möjlighet!


En gammal telefonkiosk.


Ett av husen vid Trafalgar Square.


Små skithögar.


Budweiser ♥


Apple Store på Regent Street.


London Bridge.


WW2 krigsfartyget HMS Belfast.


Tower Bridge.
(Detta är ett av mina favoritfoton från resan)


Lunch på The Crown, halva klassen.


Och sist men inte minst.
Såhär såg vårt hotell/pub ut från framsidan.


Har typ 300 bilder med hem i bagaget men som alltid är 85% av bilderna mindre lyckade.

London del 1

Nu är vi hemma igen från London. Skulle nog ha kunnat vara där längre!
Resan dit kändes väldigt lång, 2,5h till Tammerfors med en stor taxi och sen lite över 2h att flyga ner till London. Så vi anlände halv 2 på natten londontid(halv 4 vår tid) till Ye Old Cherry Tree som var vårt hotell/pub. Sov några timmar och sen på måndag lärde vi oss att köra med tunnelbanan och bussarna, efter de lektionerna släppte Stigu och Jan iväg oss och vi fick göra vad vi ville. Vår lilla grupp sprang på stan från kl 10 londontid och ända till 7 på kvällen! Vi hann se Trafalgar Square, Piccadilly Circus, lite av London Eye, London bridge, Tower bridge, HMS Belfast som är ett WW2 krigsfartyg, en hel del pubbar bl.a Dirty Dick's och vi hann åka en hel del tunnelbana för att komma till alla platserna. Så våra fötter grinade nog lite illa när vi väl kom tillbaka till hotellet. Men det var det absolut värt!


Trädgården bakom Ye Old Cherry Tree.


RollsRoysen som stod på vår parkering.


Tunnelbanan.


Trafalgar Square.


Laddar upp mer bilder sen när vi kommer hem till T. Är hos Anton nu och de lirar BF Bad Company 2 och klagar på att jag stjäl deras internet när jag laddar upp, så lika bra att sluta..

London here we come!

Nu är det bara en timme åter tills vi pyser iväg till Närpes! Därfrån åker bussen till Tammerfors flygplats. Börjar bli lite smått pirrigt i magen, minns inte hur det kändes att flyga längre :D Har inhandlat extra batterier till kameran ifall inte de laddningsbara räcker till för här ska det fotas! Kommer att bli så roligt! Kommer hem sen natten mot torsdag så T och jag bestämde oss för att sova på internatet den natten och åka hem på torsdag, fick nämligen ledigt torsdag-fredag nästa vecka också. Primaah!
Snart bär det av!

Mitt sportlov 2010 i bilder

Har tagit en del bilder under veckan så tänkte dela med mig lite här.


Det har kommit så mycket snö så det måste skottas av taken..



Än sitter snögubbebyggandet i ;)




Var är vägen & infarten?!
Snödrivan mellan träden börjar närma sig 2m..



Mycket snö på uthustaket minsann!



Hjälpte mamma och moffa när plantbilen
kom med tomat och paprikaplantor.




En hel del plantor.



...




Färdigt.



Klippte och färgade håret brunrött och svart på tisdagen.



Plockade upp denna luffare efter vägen.
Julia tycker om att sitta och komponera ihop
musiksnuttar på mammas MacMini.



Föräldrarnas nya bil & fettot därbakom är min Skrottin.
Var in till Vasa idag och skrev på "Byte av ägare" pappren
och fixade en trafikförsäkring.
Den var inte billigt.



Hälsade på hos kattfarmen Kumpulainen ikväll,
4 lite större kattungar + 5 nyfödda.
Sååå söta!



Hittade denna blötnos hemma hos T ikväll.



Såå nu ska jag snora vidare och titta på när T spelar nya BattleField Company spelet som kom ut idag. Hoppas verkligen jag hinner bli frisk tills vi åker på söndag, för det här snoret orkar jag verkligen inte dra med till London!

Sverige & Norge hösten 2009

Fick en knäpp och började titta genom några bilder från förra årets resa till Sverige & Norge. Kom sen på att jag inte har laddat upp några såna hit, så här är några!
Torneträsks gamla tågstation
Abisko
Lapporten kallas hålet mellan de två bergen i bakgrunden
Påväg mot Harstad i Norge.
Hinner inte ladda upp mer bilder just ikväll, men imorgon kväll kommer det mer. Gonatt!

Rekord !

Och idag slår jag också besöksrekord här på bloggen! Tänker inte berätta med hur många för då skrattar ni bara :D
Hoppas någon av ni nya läsare gillar min blogg och kikar in lite nu som då.

Magiska fingrar

Nu är datorn tipptopp igen tack vare T's magiska fingrar (krävdes typ 5 knapptryck och lite skratt för att jag inte visste vad det var för fel men det visste ju T direkt, vad annars).. Eller tipptopp och tipptopp, den fungerar iallafall som den ska, men den behöver fortfarande installeras om precis som den har behövts nu i över en månad. Men jag är alldeles för lat. Annars det lilla fel den hade var att den ville boota från nätverket och letade och letade efter en server att boota ifrån, undrar hur den har kommit på den smarta idéen?! Har aldrig hänt förut därför kunde jag inte fixa det själv. Men nu när datorn fungerar så är kameran hemma i Nyby och minneskortet också så inga bilder idag heller tyvärr, kommer att komma en hel drös sen.

Har varit till frissan idag och fixat till håret, blev otroligt nöjd! Den nya färgtekniken gav ett tufft resultat :) Sen så brummade jag vidare mot Korsnäs och passade på att våldgästa T på hans jobb, tankade min bil fullare än fullast och åkte hem till T's föräldrar. Nu kollar vi bara tv och tar det lugnt.

Imorgon blir det att åka iväg in med Jess till stan för att shoppaaaaa! Eller hon handlar och jag är smakråd, bättre att spara pengarna till London, det bär ju av på söndag.


Tror jag aldrig har känt mig så fri som nu, förut den 12 maj 2006 när jag tog moped och traktorkörkortet. Behöver liksom inte låna moffas transvestit (ford transit) eller T's S40 nu varje gång jag ska någon väg, trodde inte det skulle bli såhär roligt och skönt att ha en egen bil. Är sååå glad! Tack mamma & pappa ♥

Datorhaveri.

Min dator kapsejsade igår ikväll så jag hann inte slänga upp några foton tyvärr. Och idag har jag tagit ännu mera foton när plantbilen kom och vi bar ut plantorna, jobbigt men roligt att hjälpa till. Har full rulle resten av veckan, ska försöka städa ur min bil Skrottin (egentligen Skrottin2) imorgon efter att jag varit till frissan och sen åka till korsnäs, lär ta en bra stund.. Men den ska bli ren, nu först invändigt och sen i vår utvändigt. Tänk att jag faktiskt har en alldeles egen bil nu! På torsdag blir den officiellt min, hihi.