Knep & Knåp

Det tog nog länge att knåpa ihop den nya designen, mycket längre än väntat.. Har som tappat lite av inspirationen just nu. Därför ser bloggen ut som en röra med teckensnitt hit och dit och fula fyrkantiga rutor. Inte världens lättaste heller att försöka göra nåt åt det när man har en gnällig och piipig liten Steve som ska ligga antingen på tangentbordet eller på min mage. Var annars in till stan för att handla för en vecka framåt idag och det blev ju förstås ett enda stort fjasko! Det är väl så det går när man har sett fram emot det hela dagen.. Iallafall för att göra historien kort, båda var hungriga vilket resulterade i att båda även var griniga så när vi skulle fundera på vad vi skulle äta ikväll så dög inget åt någon och vissa blev otroligt sura och så åkte vi hem. Utan att ens handla för de kommande dagarna, där vi vet vad vi skulle laga. Bra! Verkligen..

Mästarnas mästare.

Tur man har en kattunge som verkar kunna det här med att göra ny bloggdesign..Or not! Steve kommer upp i soffan, hoppar upp på Macbooken, hoppar vidare och vips har jag ingen design på bloggen längre. Fattar inte hur hon kunde få all css text markerad och sen lyckas trycka på spara stilmall knappen! Så nu får vi börja om från början!
Datanörden

Tur man har stor skärm..

24"
Håller på att försöka klura ut ett lättare sätt att lägga till nya produkter till vårt bokföringsprogram.. Wish me good luck!

Photoshop

4 bilder i en

Ibland kan man va lite söt!

Steve!

Whiskey!

Där emellan busen kan man faktist ta sig tid till att se lite söt ut..


Annars verkar även denna helg att flyga förbi i en rasande fart. Har varit ute på ett som annat, mamma och pappa har varit och hälsat på Whiskey & Steve, tittat på min första starwars film ever och nu idag har vi besök av Julia och Elisa.

Julia & Elisa



Ska annars på onsdakväll och titta på en nyrenoverad lägenhet i centrum av Korsnäs, 2 rum och kök. Har redan "kockat" in genom fönstren där och det ser lovande ut! Tänk att få ett riktigt kök och ingen kokvrå.. Så förhoppningsvis gillar vi båda den lägenheten och flyttar dit i mitten/slutet av april :) Detta beslut kom ju lite snabbt, men bättre att agera än vänta eftersom det är så sjuhelsikes svårt att få tag i en ordentlig lägenhet här i byn, eller ens hitta en.


Maiden Daiden och Kalle Ville Petterson.

Lyssnade på ett intressant föredrag av min arbetsgivare idag. Han hade kommit på världens pang-idé om att vi skulle bilda ett företag, han skulle bli discojockey, kalla sig "DJ Tistronskatan" och spela blues/jazz låtar från 60-talet och alla skulle vara glada och dansa. Sen vidare så ville han att jag också skulle bli discojockey och spela "Maiden Daiden och Kalle Ville Petterson eller va fan de nu heter" som han sa.. Tror han menar Iron Maiden, det andra har jag faktist ingen som helst aning om. Ibland får man nog höra alla möjliga olika roliga funderingar, antar det är det som gör att det är så roligt att arbeta här. Kanske jag ska tillägga också att arbetsgivaren är 60+..
Annars har vi fakturerat färdigt här för idag så har inget mer att göra just nu, bara 15 minuter kvar av arbetsdagen. Slipper inte in i lägenheten så detblir att åka till Inderfjärden en stund, T råkade att glömma att lämna tillbaka nyckeln åt mig förut idag efter att han hade matat kissorna.. Jag som hade sett framemot att kanske städa lite smått efter de små busingarna som tydligen kastade skit efter Jessica igår när hon satte en av dom på "pottan". :D

Snabbt som blixten

Veckan som varit har nog gått snabbt, känns som om det bara har varit arbete - hem/volleyboll/malax - gosa med Whiskey och Steve - sova. Ångrar nog inte en sekund att jag tog kattungarna från Tessa, de är så roliga och det är ju alltid bra med lite sällskap nu när Tobias är borta. Kommer nog att vara svårt att ge bort dem sen till mamma och pappa när vi åker iväg till Åbo om ett år.. Helgen har annars varit ganska lugn, var in till O'malleys på fredan, på lördan var vi här i Kronbackan och samma nu idag/kväll.

Såhär ser det ut varje kväll kl 21-24, annars är det nog bara full fart.


Dessa två coolingar + julia hälsade jag på i onsdags.


Tröttisar


Replot!


Blev att åka in till Amarillo ikväll eftersom micron kände för att koka våra lövbiffar istället för att tina dom lite. Fattar inte hur det gick till, hade på defrost mode och satte timern på 10 sec för att se om det nu hjälpte något till att börja med och innan det hade gått 10 sec började det fräsa i micron och så var lövbiffarna gråa. Mums, verkligen. Så vi åkte in till Amarillo och sen vidare och titta hur det såg ut vid Replotbron, blev ju ändå tillslut en bra kväll..


Trivs annars superbra här i lägenheten nu, liksom det känns faktist som mitt eget hem, hoppas att Tobias snart känner samma sak också. Vi har iallafall talat om att åka in till Tammerfors och IKEA där för att titta på grejjer som fortfarande behövs till lägenheten så det tycker jag i sig är en framgång! :)

Whiskey & Steve!

Nu har dom anlänt, de där små illbatingarna! Men åå va dom e söta :)

Idag fick jag arbeta själv, Björn var sjuk och det var nog så skönt att bara få tänka ifred och pyssla på med annonserna till findit.fi. Tog en tidig matpaus eftersom kl 12 skulle jag vara i Malax för att fixa tandställningen, vilket slutade med att tråden togs bort efter många om och men. Den jäkeln satt hårt fast i den ändan som ännu satt där den skulle! De slipade i typ 15 minuter för att få bort den, så äckligt ljud.. Så besöket slutade såhär, en järntråd och en 100 lapp fattigare eftersom den nya superuber tandställningen kostar så mycket. Började tänka på hur många såna där plasttandställningar man egentligen nötte upp som liten, tyckte dom gick åt som smör.. För det är en sån variant jag tydligen ska få nu, sån som man sover med. Dyra små saker!

Efter jobbet drog jag iväg in mot stan, med ett litet stopp hos Christel, Julia och twinsen. De hade blivit så stora sen senast, men nog kände de igen mig ännu fastän det har gått en månad sedan förra visiten :) Sen i i stan så handlade jag mat för hela veckan och lite kattsaker, använde upp alla förutom 3 plussakuponger så det slutade med att jag bara behövde betala 20cent! Haha.. Hon, tanten i kassan var inte särskilt glad över alla mina kuponger.


Steve & Whiskey
T har ju annars åkt ner till Lappträsk igen idag på morgonen, men denna gång känns allt mycket bättre. Kanske beror det på att jag vet att det ändå inte är så många dagar sist och slutligen..

Great!

Å dit for tandställningen! Mittiallt när vi tittade på tv, så smällde det till i munnen och jag kände hur något skarpt lossnade.. Ena ändan på tandställningen som är en tråd bakom 4 av framtänderna kände tydligen att det var dags att lossna. Great och på en fredagskväll och allt! tänkte jag, så nu imorgon blir det att åka in till Vasa på morgonen till HVC där, ingen efterlängtad sovmorgon här inte.. För så här orkar jag inte ha det tills måndan, mysigt med en metalltråd som sticker ut mitt i munnen så man inte kan äta ordentligt.

Idétorka på hög nivå!

Sitter här på arbetet och försöker knåpa ihop en passlig banner till Elektroniikan Komponentit avdelningen på Servcat. Den ska inte vara för mycket och inte för litet, bit i den! Har fixat ihop 5 olika exempel, tänkte visa tre av dom här.





Är inte speciellt nöjd med någon av dem, så det blir väl nog att börja om från böjan igen.. Den blåa i mitten ser alldeles för platt och tråkig ut på något vis.

Bästaste!

Helgen, den var nog den bästa på länge. Utan någon egentlig orsak, den var bara bäst. Trodde i och för sig att jag skulle hinna gräva ner mig själv och kontorsstolen ända ner till Kina innan arbetsdagen i fredags var slut, mina fötter var lite uppspelta tror jag. Känslan sen att se T igen och att prata om allt som hänt under veckan, det var så roligt. Oftast så är vi ju med om samma saker i stort sätt, även om vi arbetar på olika jobb..

Fredagskvällen spenderade vi i Vasa på Omalleys med Simon och Peter. Lyckad kväll, vet inte om vi börjar bli gamla och gråhåriga när vi alla tyckte att det är trevligare på Omalleys än på Ollis!?

På lördag åkte vi in till Vasa ännu en gång på dagen, gick å några affärer och kollade runt. Hittade 3 snygga soffkuddar på Jysk som var nersatta till 5€/st från 15€/st, har sneglat på dem förut men kunde inte börja punga ut med hela 45 riksdaler på 3 soffkuddar men nu slog jag till, även om jag har sagt att jag inte skulle hamdla någonting mer från Jysk sen jag fick vänta i hela 4 veckor på två st kontorsstolar som jag beställde, leveranstiden var 1 vecka på dom.. Men ja iallafall så åt vi på Amarillo sen, god mat som vanligt. Rullade ut därifrån en några kilon tyngre och åkte hem, på kvällen tog vi det lugnt och tommy och simon kom över.

Och på söndan gjorde vi ingenting, T började må dåligt där på kvällen som tur var hade han "personlig permission" på måndan från civiltjänstkursen så de behövde inte åka tillbaka förräns på måndagkväll.. Men på måndags eftermiddagen fick han stegring så han lämnade hemma, till min lycka! :D Och han får lämna hemma hela veckan, så nu är det bara 2 veckor kvar av den där kursen som han behöver åka på!

Fakturor hit & dit

Jobbet gick lite slött idag, fakturerade hela dagen. Har handlat och får hoppas nu att jessica fortfarande äter kyckling, eftersom det är det jag har handlat till torsdagen när hon ska äta här. Har även hunnit städa och kasta ihop en skinkfrestelse, gissa om den va god! Har lite bråttom eftersom det är volleyboll om 53min och jag har glömt kläderna i Inderfjärden + att jag måste hinna diska bort.