Tropikerna !

Är supertrött efter en superduperbra dag! Vi åkte kl 1 idag till Tropiclandia med T's systers familj och skuttade runt i vattnet där i typ 3 timmar, sen försökte vi komma ihåg vägen till Söderfjärdens resturang, dit vi nog hittade till slut. Åt god pizza och blev supermätt.. Det var på min lott att köra hem, äckligt värre när snön bara kom ner. Fick köra med halvljus nästan halva vägen för det var stört omöjligt att se någonting annars. Men hem kom vi, vilade i soffan och tittade bland annat på när Saarinen tog brons på damernas 30km!
Nu sitter T och jag och tittar på livestreams från Hawaii där de väntar på tsunamin som ska välla in. Ska försöka att imorgon att starta igång min stenbumling till dator och lägga in några bilder :)

Sportlov here we come.

Nu är sportlovet här och jag har massor på schemat. Klippning + färgning av håret, time with julia och jessica, en dag i simpsiö med min gamla kompis från högstadiet och packa inför Londonresan..

Imorse brummade vi iväg till Närpes med T's föräldrars S60 och spenderade halva dagen där med prov i datakommunikation och inlämning av slutarbetet. Min slutarbetsuppsats blev hela 22 sidor lång! Hoppas på ett bra betyg eftersom jag har lagt ner så mycket tid på hemsidan, bilderna, filmerna och uppsatsen..

T kommer att vara utan bil hela helgen så får se vad detta blir till. Var till verkstan med S40 idag och de konstaterade att det var bussningarna kring stagen i växellådan som givit upp och att det var någon liten metallsak som har något att göra med motorhuven som böjt sig, så därför går inte huven åter ordentligt. Så tack och lov inga allvarligare grejjer.. Ny kofångare lär inte heller bli så fasligt dyrt.

Dikeskörning x2.

Idag har det varit vår otursdag. Verkligen.. Allt började när vi var ute och körde förut idag på en mindre väg som var väldigt smal, fick sladd i en kurva och gled med bilen mot en hög med stora stenbumlingar. Turen i oturen var att stenbumlingarna var övertäckta med mycket snö, oturen var att en liten liten stenjävel stack fram på marken vilket resulterade i att framkofångaren sprack under regplåten och motorhuven går inte att stänga, trots att den inte tog någon smäll..
T's farbror kom och drog upp oss och åkte vidare och vi fortsatte vår färd åt andra hållet, 30m efter vår dikeskörning så möter vi en silverfärgad S70 som kör mitt på den smala vägen och det blev en till dikeskörning för vår del, när kvinnan i den andra bilen vägrade köra åt sidan. IDIOT.. Och hon stannade inte ens för att hjälpa oss, fastän T var snabbt ur bilen och viftade att hon skulle komma tillbaka. Typiskt, vem råkar ut för nåt sånt här till och med 2 ggr på en dag. Nåja prästen i byn Guy, kom körandes och han drog upp oss denna gång.
När vi då varit hemma en sväng och ätit och tittat på reprisen av FIASKOT som aftonbladet skrev om svenskarnas ishockey förlust så skulle vi börja röra oss mot Närpes igen. Men då fungerade inte femmans växel helt plötsligt så det var bara att vända hemåt igen. T's pappa tittade på bilen och tog en runda, det fungerade fortfarande inte utan när man lade i 5:an så hoppade den tillbaka till 3:an.. Läste på internet och tittade på moffas stora idol Bosse Bildoktorn på Youtube och kom fram till att det måste vara fel på någon stag eller vad det nu hette under bilen..
Så med andra ord, vi har varit med om mycket idag.. För mycket på en gång. Men tänk att det har tagit 1år och 2 månader innan vi var i dik för första gången, det var ju inte så farligt heller som tur är. Slänger väl in någon bild när jag får tag i kameran..

Datakissen !

Åkte till korsnäs efter skolan idag eftersom vi är "lediga" imorgon, skolan anordnar skiddag till Parra men vem vill ut och frysa röven av sig i detta väder.. Så nu sitter vi här igen, datakissen, Tobias & jag. Sitter och funderar över våra slutarbetsuppsatser och såna roliga grejjer. För typ första gången någonsin i världshistorien så lyckades vi faktiskt idag att hjälpa varandra med våra skolarbeten(uppsatserna) utan att klösa ögonen ur varandra efter en stund, f r a m s t e g!
Ska fortsätta att njuta av den kalla Fosters ölen och mata Biper som ligger bakom T's MacBook med chips!

Bilder från 1992

Håller på och spelar av från några gamla VHS kassetter till iMac'en. Jag är glad över att mamma och pappa filmade mig så mycket när jag var liten för det är så roligt att titta på det nu och tänka att sådär liten har man varit en gång tiden. Och så ändras omgivningarna mycket också, mommo och moffa gjorde för många år sedan en omfattande renovering av sitt hus t.ex så det är roligt att se hur det såg ut före. Tydligen har de också fångat Datsun på bild, den gamla bilen som mommo och moffa hade under många många år, bilen som var grå men blev ommålad med träfärg(coolaste bilen i byn). Haha och pappa med hans stora glasögon och mamma med hennes stoooora kaluffs ! :D

Tog lite printscreens;


Brumbrum!

Mommo och moffas katt,
minns inte längre vad den kallades.

Godaste vindruvorna som någonsin funnits!
Odlades i ett av växthusen.

Moffa & pappa ser väldigt unga ut här.
Inget grått hår alls..

Superduperbilen!
Men här är den inte ommålad ännu.

Slutarbetet & deadlinen storyn.

Har varit en snabb sväng till boden och inhandlat feta kycklinglår och ris. Mumsfilibaba!


Tillbaka till det där med killen som ville ha sin deadline uppskjuten.. Blev så himla arg när jag fick höra det i matkön så jag stegade tillbaka till lärarrummet och frågade vår lärare Jan vad som var på gång egentligen?! Och han sa att killen hade kommit in dit i måndas och bett om att få deadlinen uppskjuten eftersom han hade haft så mycket att göra med studenten just denna period. Bullshit! sa jag. Han har inte gjort annat än suttit på flashback forumet och msn de senaste 6 veckorna på internatet! Det vet jag, Tobias, André och Österberg eftersom han har haft upp rums dörren och vi funderat många ggr när han ska börja på slutarbetet eller ens läsa på studenten? Och detta fick Jan alltså reda på av mig.. Sen gick jag på mat med dom andra och sen efter matrasten stegade hela klassen in i lärarrummet och sa som vi tyckte! För ingen i klassen tyckte att det är rättvist att han ska få göra sådär. Så Jan ändrade sitt beslut och sa att vi elever, Jan och Stigu ska ställa honom mot väggen imorgon OM han ens kommer till skolan.För killen har ju stått och blåljugit läraren upp i ögonen och han har varit hemma 95% av timmarna som vi skulle ha varit i skolan denna period och inte dök han upp idag heller.. Fattar inte varför det ska vara så svårt att släpa sig till skolan de 20h som vi har som obligatioriska denna period.. Menar 20 av 35h/vecka borde man nog klara av att gå på! Men han har sluppit undan så enkelt alla andra gånger när det har gällt såna här saker + att han alltid har stulit credits av oss andra om vi hjälpt honom med något, när läraren har frågat har det alltid varit han som fixat allt själv. Senast förrförra veckan när han släpade sig till skolan 1h så satt han och sa åt Jan att det var han som hade fixat igång PHP på en av servrarna som finns i skolan fastän det var Tobias som hade gjort allting..

Denna gång ska han inte slippa undan! Den som inte lämnar in sitt slutarbete på fredag så får ingen examen i maj, och han ska banne mig inte få någon examen det ska vi se till nu.

!

Mamma Mia vilken dag det har varit. Fick veta att en av våra klasskamrater lipat sig till några dagars förflyttning av deadlinen som gäller slutarbetet, jävlar vad arg man blev. Men ska åka och handla lite food så berättar om konversationen med läraren efteråt..

Lata dagen !

Har jobbat stenhårt med slutarbetsuppsatsen idag så nu är det bara finputsningar kvar. Fick ett fint telefonsamtal från varamiespalvelu som verkligen gjorde mig glad, ska nämligen få söndagsarbete på dermo från början av mars - slutet av maj! Äntligen skramlar det in lite extra pengar, så skönt!
Efter att vi kommit till internatet ikväll satte jag igång och började sy T's plånbok som hade mer hål än en ost från Oltermanni. Slutresultatet blev väl inte det bästa men nu sitter den iallafall ihop och inga bankkort och småpengar trillar ut igen. Sydde även fast en knapp som satt löst på min jacka när jag var i farten..

Snuvig bil & ingen kamera.

Haha ibland är det bara för roligt. När man lämnar kameran i Närpes ja då dyker det upp så många tillfällen där man bara skulle behöva ha en kamera! Som till exempel just nu när Biper ligger här bakom laptopen och har ena tassen på anslagstavlan på väggen och försöker förbrillt få loss de där färgglada plupparna, eller som när han för några timmar sen låg i handelskorgen i min famn och tittade på Supernatural med mig och T, eller som när de där fåglarna för en gångs skull faktiskt landade i busken precis utanför T's fönster.. Var var då min kamera?! Provade ta en bild av Biper när han håller på som han gör just nu med mobilkameran, men saken är den att telefonen är 5 år gammal och kameran i den likaså. Alltså det blev inga dunderbilder direkt.. (Men det är enda telefonen jag har haft som har överlevt mer än ett år i min ego, ♥ T's gamla SonyEricsson Walkman telefon).
Iallafall så orkade vi inte släpa våra feta rövar till Närpes ikväll eftersom S40 tydligen blivit lite snuvig av all snö som blåst in där bilen tar in luft = att hela insidan immar åter när man kör och det blir ingen sprutt i fläktarna så nu står den inne i Olavs stora och varma lager och tillfrisknar tills imorgon.

Tankar och funderingar

Är hemma i Nyby nu igen, börjar bli en vana att åka hem på lördagskvällarna tydligen. Har inte gjort nåt spännande idag, vi vaknade sent som vanligt. Började fundera på om vi skulle åka in till Vasa och simma på Tropiclandia men ingen annan än vi verkade vara på hugget att åka någonstanns så vi sket i det hela och tar det nån annan gång..

Mamma och pappa har varit ute och letat ny bil idag, hoppas de snart hittar någon bra som inte är för mycket körd, som är bekväm och som inte kostar en halv förmögenhet. Känns så roligt att jag ska få den bilen de har nu, hoppas bara den inte går sönder stup i kvarten nu då.. Ska ha den på somrarna och när jag annars behöver den, sen när jag inte har den så har mamma den, men det känns som om jag kommer att få mer frihet ioch med att veta att jag alltid har en "egen" bil att köra med när jag behöver, hatar att låna T's bil när den inte är hans & min utan bara hans. Vill ju inte krocka med den eller liknande, därför så är jag så glad för att mamma och pappa ska behålla sin gamla bil och inte byta bort den!

Här är några låtar som spelas i iPod Nano'n just nu;




Lyssna där några sec före 1.00min, så bra.
+ en massa Metallica låtar. Enjoy!
Haha och nu hör man hur pappa ligger där nere i soffan och snarkar som värsta elefanten, kl är bara halv 12..

Skratta eller gråta?

Detta var synen som mötte oss när vi skulle in till affären (boden) ikväll ->
Förklaring;
Blå plupp - vår bil
Röda pluppar - bosnienägda bilar
Grå pluppar - oviktiga bilar
Svarta rutor - parkeringsplatser
Ibland förstår man sig bara inte på vissa av bosnien människorna som flyttat hit till Korsnäs, dom tror att dom äger allt där dom sitter och kör i sina staten-finansierade biljävlar.
1. Varför parkerar inte de 2 röda bilarna i parkeringsplatserna som fanns bredvid dom utan dom stod och blockade infarten hur länge som helst fastän de såg att vi ville in på parkeringen men det gick inte att köra på sidan om dom, och en hel massa bilar stod bakom dom som ville ut men nääe då bestämde sig bosnierna för att stanna bilarna precis där dom stod och gick in i boden, så där satt vi då.
2. När bosnierna äntligen kommit ut tillbaka och åkt därifrån så då kommer nästa av staten finansierad BMW och lägger sig mitt i en av körgångarna och går in i affären, alltså vad tänker dom där tomtskallarna med egentligen?! Det finns ju hur många lediga platser som helst men se nej det går absolut inte att parkera i dom..
Och med detta inlägg menar jag inte att alla bosnier är likadana som de här för de är de absolut inte, har själv en bosnier på klassen som är hur vänlig och snäll som helst, men det finns undantag och många av bosnierna som är +20 här i korsnäs är på detta viset och tror att dom kan göra precis som de vill..

Nej.

Min mage, AJ.

Massive Action Game !

Ahh, har suttit fastklistrad framför tv'n och spelat MAG nu igen. Man glömmer bara bort tiden, det är så roligt att spela just det där spelet när det är det första riktiga pangpang spelet som jag faktiskt behärskar. Menar liksom jag dödar fler än vad jag dör själv för första gången någonsin.. Och här är min fina gubbe, snart lvl 28 and 32 to go.

Tisdag

Ojj vad dagarna går fort nu, steg upp runt 7, har bara hunnit med att arbeta och pyssla med slutarbetet och nu är klockan redan snart 5 helt plötsligt.. Kan hända att dagarna går så fort bara för att det enda som snurrar runt i huvudet är äta-arbeta på slutarbetet-spela lite MAG-fixa mat-fortsätta att arbeta på slutarbetet- MAG time!-sova. Ungefär! Skulle behöva komma ut på en promenad idag också men vet inte vartåt det skulle bära, har utforskat alla tråkiga ställen här runtom internatet nu och jag kan berätta att det inte är speciellt spännande vägar här runt.. Och alla som man möter på vägen är så tysta och ovänliga, de får knappt fram ett hej. B L Ä.
Bjuder på en oredigerad bild.
Vet inte varför jag gillar denna,
men jag gör bara det.

Fnissar & är smått irriterad.

Sitter och småfnissar åt Tobias som springer som en galning mellan sin dator och maten han håller på att fixa, haha han får skylla sig själv när han lovade att fixa maten om André fick låna iMac'en en stund för att spela.. Men nu på samma gång e jag smått irriterad på de 2 eftersom de glömde att switcha internetssladd och dela ut internet mellan 2 game, vill ju spela MAG på PS3'an men det går inte utan nät. JAG BEHÖVER INTERNETSSLADDEN SOM NU SITTER I iMACEN! Sladden sitter vanligtvis i PS3'an men av någon konstig anledning så sitter den nu på fel ställe, och nu sitter de och spelar sitt andra game av HoN som de inte kan avbryta i en min.. För så länge tar det att ta internetsladden från T's dator och sätta den i iMacen och sen dela ut nätet trådlöst från iMacen till MacBooken, den smarta PS3an tar nämligen inte emot utdelad internet från datorer.. Suck och bedrövelse. Lär få vänta i ytterligare 40min på att få spela, jävla skit.

...

Skulle mycket hellre hoppa i snön idag när det är bra väder istället för att sitta inomhus och slita håret av skallen när jag ska skriva slutarbetsuppsatsen.. Har skrivit 2000 ord och det är 2x 2000 ord till ÅTMINSTONE som behövs, det lilla problemet är att jag redan hunnit beta av halva innehållsförteckningen på de här 2000 orden så nu blir det till att fylla i en hel massa skrot där så det blir lite mera ord..

The cat in the house

Tobias katt Biper är bara för cool,
och just nu saknar jag dem båda 2


Tv time!

Är hemma i Nyby ikväll. Har tagit en titt på mommos dator, hon ringde imorse och sa att datorn inte startade men här startar den hur bra som helst. Kanske är jag som moffa, när någon sak inte fungerar som t.ex mitt pv som jag körde förut så behövde han bara titta på det och så fungerade det.. Alltså han bara såg på det och så startade det, han skruvade alltså inget eller liknande :D Men iallafall gick igenom mommos dator iallafall och rensade ur den, sånt som behöver göras någon gång nu och då när man kör windows maskiner. Nu ska jag titta vidare på 40 year old virgin och mysa med spikmattan, den gör under för min rygg när den värker!

Torsdag 11.02

Idag fick vi mittiallt besök av Tommy så här sitter det och nördas HoN för fullt, själv sitter jag och skriver på slutarbetet. Bara 2½ vecka kvar nu sen måste det vara färdigt.. Har även ringt till ett x antal företag och affärer och frågat sommarjobb men icke sa nicke, sen så talade jag med Ch och Magnus och då blev jag lite gladare när de tipsade om en sida på nätet och där sökte Åminne Folkpark servitriser tills i sommar och det är ju det jag helst vill arbeta med just nu så dit ska jag nog skicka in en arbetsansökan och hålla tummarna! :) Mamma ringde också idag och vi talade en stund, hon tyckte att det inte var så farligt ifall jag inte hittar något jobb när det inte är endast jag som isåfall blir utan. Kändes skönt att få prata lite med henne, jobbigt att bara sitta och plåga Tobias med det här..


Några pics!

Piggade upp mig själv lite, satt och små redigerade lite bilder från häljen.

mamma ♥
(blurrade ansiktet när jag misstänker att hon inte vill synas..)


Har även funderat lite mera på det förslag som pappa ringde och föreslog, men det känns som alldeles för långt/dag att köra, men jag skulle säkert lära mig mycket finska.. Ska hålla tummarna för att någon som jag ringer imorgon vill ha en nyutbildad datanom som sommarjobbare..

Sommarjobb..

Börjar nog bli lite nervöst angående sommarjobb nu. Har ringt och frågat på 2st och där så tog dom bara de de hade i fjol, ett 3dje som jag ansökte om för en månad sen så lär jag inte få svar på förrän i mars.. Ska se om om jag har bättre tur med Dermoshop iår än förra året, bara jag får dendär blanketten, men jag hoppas inte och tar inte heller ut något i förskott. Imorgon ska jag pröva med att ringa och höra med Sandströms och i värsta fall Hultholm, Hultholm är säkert ett jättebra ställe om man inte behöver ha sommarjobb hela sommaren men det behöver jag! Var ska jag annars skramla ihop pengarna till hösten och allt vad det innebär med egen lägenhet och ny skola..
Så sammanfattningsvis så har denhär dagen gått åt skogs. Käpprakt. För jag tänker inte fråga om jobb på baren för den nya ägaren är helt knäpp i huvudet och helst så vill jag inte alls arbeta i mammas & moffas växthus heller, det är absolut absolut absolut sista utvägen. Vem vill sitta och sutta sommarjobbspengar av sin egen familj egentligen?

Punkter

Vet faktiskt inte vart denhär dagen tog vägen..? Kan ha att göra med att vi somnade efter maten halv 12 idag och sov till halv 3, det konstiga är att jag är trött redan nu iallafall..
Dagen i punkter
  • Har träffat kraftskidor folket för sista gången (hemsidan är alltså helt klar)
  • Sovit i 3h
  • Fixat lite med filmerna till slutarbetet
  • Kokat spagetti med maletkött, mums!
  • Varit ute på promenad i en timme
  • Spelat MAG och dödade 12 motspelare på raken! (nytt rekord)
  • Tittat Bones
Nu titta slutet av Bones och sen gonatt!

En tur till Korsbäck

Skoldagen gick fort, hade bara 3 timmar med Jan och sen fick vi gå hem. Bestämde mig då att ringa och fråga farmor om de var hemma, Tobias var snäll och lånade ut bilen så jag åkte dit i några timmar.. Hjälpte farfar med lite dataproblem och talade allmänt skrot med farmor, med hem fick jag en flaska av deras hemmagjorda rödvin som smakade mums :) Sitter nu här och är proppmätt efter att ha ätit skinkfrestelse som vi gjort helt själva. Funderar lite runt flash spelaren och har nu fått den första Norge filmen omgjord så att den funkar i min egengjorda flashspelare! Pluspoäng till mig.
Glömde att tillägga att farmor och farfars bordercollie Jill har verkligen blivit en vandrande köttbulle så rund som hon blivit! Och härregud vilket liv det var när hon märkte att jag hade kommit, farfar hade varit hem till oss i Nyby en sväng och haft med Jill och hon hade blivit så besviken när jag inte var där så hon gick inte ens ur bilen men nu när hon hittade mig hos farmor så blev det livat..

Världens gulligaste och sötaste

Sitter och redigerar Norge filmerna för fullt som jag ska ha till slutarbetet och tydligen så hade också lite av julen 2001 slunkit in på datorn.. Ingen har sötare kusin än jag, så det så! Och även fastän hon i dagens läge är 10 år så är hon ändå den snällaste och sötaste som finns ♥ 2001 var året som jag debuterade som jultomte och jag kan berätta att det gick inge vidare eftersom 2åriga julia efter intensivt studerande av tomten kom fram till att det nog var Piisa som var tomten.. :D
Julia, pokémontofflorna och tomten

Så vackert vinterväder !

Har haft lite dålig uppdatering på sista tiden men det är för att jag tycker inte det är så roligt att sitta och skriva en hel drös med inlägg efter varandra som saknar bilder, blir så tråkigt att läsa.. De bilder jag tar på internatet är inte heller så roliga eller för den delen speciella så därför lägger jag inte upp något därifrån. Men nu idag så har mamma och jag varit ute en lång stund och tagit "action bilder" , det vill säga att jag har hoppat från en storsnöhop rätt ner i drivorna som finns här ute på åkern och mamma har knäppt massor med bilder. Mot slutet vågade även mamma hoppa så jag fick prova på att ta några bilder och dom blev så roliga, alla miner och ben hit och dit :D Har provat på lite HDR bilder också men har inte fixat till dom ännu när jag har laptopen i Närpes och på den finns programmet jag brukar använda för sådana så de slänger jag upp sen ikväll bara vi har kommit oss dit. Ska snart äta här hemma och börja packa och sånt så snart bär det nog av tillbaka till Korsnäs. Blir kanske att titta på någon film senare ikväll eller så blir det att jobba med slutarbetet..


Här är ett smakprov på dagens bilder..
Helt oredigerad.

Pain !

Vet inte vad jag hade för fel igår men jag bara frös,frös och frös efter att vi kommit från skolan och benen och armarna bara värkte.. Så jag låg mest hela kvällen i sängen eller spelade lite MAG. Idag så är det fredag vilket betyder HEM HEM HEM, om 1h bär det iväg! Har slutarbete resten av dagen men fixar det bättre hemma än i skolan så därför åker vi hem fortare.

Slutarbetet.

Sitter och pillar på slutarbetet, är lite stolt när jag orkat hålla på så länge som 5h i sträck idag (- små pauser)! Nu har jag iallafall websidan på koll och har skrivit all kod jag igentligen behöver.. Får alltså snart börja på med arbetet att redigera filmerna, svårast där blir nog att välja bra musik till klippen.. + förstås redigera de återstående bilderna som ska upp på websidan.
Sådär ser den ut nu..
Thumbnailsen kan man föra med muspilen på och dom blir förstorade till höger precis som bilden på Julia, på kartan kan man klicka på de olika namnen och hamnar då till en sida som denhär.. Under den stora bilden av julia finns ett filmklipp som man kan titta på. (bilden är i vägen nu så det syns såklart inte)
Annars måste jag nog säga att det var en otrolig tur att jag fick låna hem iMac'en från skolan, det går så mycket smidigare att jobba i Snow Leopard än i Windows.. Finesser som exposé och liknande gör så att det bara flyter på! 24" skärmen gör ju sin lillalilla del också..

Stort gult monster

Sitter i skolan just nu och redigerar lite film från Norge + försöker flytta över kraftskidor till deras nya egna server som tydligen är lättare sagt än gjort! Utanför så blåser det och snöar för fullt, bilarna som bara har stått här i 2 och en halvtimme har redan bilrutorna helt täckta.. Får se om någon stor monstertraktor ska komma och skotta upp internatsgården kl 3 inatt också som den gjorde natten mot måndag, roligt sen när man skulle ut med bilen när det var en stor snövall bakom, det blev till att gräva lite då.. Trodde faktiskt nog att den som skottar skulle orka stiga ur traktorn och ta bort snön som lämnar bakom bilarna med snöskyffel när det är hans jobb men icke sa nicke.!

Wall of text!

Har inte hunnit uppdatera under helgen, tänkte göra det igår kväll men då när alla mumintroll hade igång sina torrentnerladdningar på internatet så blev det så trögt så man slapp ingenstanns! Jävla mumintroll.. Har klagat åt Kaj som håller i trådarna för nätet, för inte ska man väl gå och betala för något som 60% av tiden är så slött så det tar 10minuter att ens se google?! Helgen har annars varit bra, på fredag åkte vi på bio igen med Anton och Björn och efteråt var vi och åt till Dallas pizza, vilka mumsiga pizzor! Talade också en stund med ägaren som råkar att vara T's småkusin.. Han verkar vara lika galen i Apples prylar precis som Tobias så de passar bra ihop dom två. På lördag åkte jag hem till Nyby och fick en smärre chock när hela tået var igendrivat och man måste plumsa genom 40cm snö hela vägen upp till huset för traktorn hade stannat mitt i tået.. Åkte en sväng med Jessica till Julia i Malax för att hjälpa henne lite med Photoshop, sen så blev det att titta film hos mig.. Igår så åkte vi tillbaka till internatet, snön yrde jättemycket när vi körde och det var typ en 30cm snöhög i mitten av vägen heeeeela vägen till Närpes, skrev på kvällen lite på slutarbetet och tänkte som sagt uppdatera bloggen men internet blev helt vips otroligt trööööögt som sirap, yeey! Men nu funkar det något så när, fortfarande trögt men man slipper sakta framåt.. Har tittat genom alla videokamerakassetter jag fick av mommo så nu vet jag vad som ska in i iMacen och inte in, tog en bra stund eftersom det handlade om 6 band. Är annars på himla dåligt humör idag när allting bara bråkar, när jag tänkte spela MAG på PS3 så var internet för slött och man blev bara disconnected från servrarna, sen när man pillar på laptopen så börjar den bråka och nu dethär jävla internet som Kaj tydligen inte bryr sig om att fixa eftersom han inte behöver bo här och fattar inte hur det är!! Som avslutning kan jag slänga in de bilderna jag tänkte slänga in igår, om det funkar..




Datorn som jag lånar av skolan



Min kalevalaring och T's klassring




*Mina kompanjoner igår kväll..

Nästan så att man längtar hem.. eller tills vi flyttar till stan.