D2 har blivit ett dagis !

Dagen började mindre bra med en fantastisk huvudvärk som inte vill ge med sig. Sen så gav jag en mycket enkel uppgift åt en viss person förra gången vi arbetade med kraftskidor sidan men tror ni han klarade av den? NEJ, eller jo till hälften men eftersom han var så lat och inte kunde namnge dom 100 pdf'arna med datum som han konverterade så fick jag göra det nu i efterhand.. Vilket gjorde att en hel timme åkte till det! Och T verkar inte heller vara på något solskenshumör, vilket jag förstår när alla andra dallar vi har i vår klass inte gör annat än sitter på youtube eller liknande när de igentligen ska smälla upp en onlineshop på nätet åt en hälsobutik medan han och jag arbetar för att få både kraftskidor färdig och för att göra en begravningsbyrå hemsida. Känns som om det har varit ett jävla dagis i denhär klassen hela dagen, och det är jobbigt! Att ingen av dallarna ens tar något initiativ till något utan man måste sitta och picka i dom ifall man vill att något ska hända. Det syns verkligen inte att de fyller 18 iår, mentalt är de nog fortfarande 3.

Och sen slutligen har vi bilteori idag också, YEY.

Dagen som varit ..

Har varit och kört lastbil även idag och det gick hur bra som helst.. Fick reda på att jag antagligen får skriva upp 13 maj, alltså dagen efter sista teorilektionen och om jag då klarar det så får jag förhoppningsvis köra upp 19 maj! Hoppas verkligen att det blir så och att jag klarar det.. Har övat idag också och har 0-1 fel på frågorna och 2-3 fel på bilderna så det går ju skapligt bra iallafall, mera övning och det går som smort! Annars har väl dagen varit som vanligt, ätit supergod grillad kyckling med boilingbag ris + sås MUMS är det ända jag behöver säga och så har vi också bevisat att jag inte orkar äta mer en en halv såndär rispåse, dom är ju MEGASTORA typ. Sen så har jag också skickat in några bidrag till tidningen MEGA's "digialbum" sida så om jag kommer med så tjänar jag lite pengar, bra med lite klirr i kassan.. Har inte kollat vad jag har på kontot nu heller men på måndag kommer ju studiestödet igen så blir väl att kolla då om inte före.

Och nu ska jag väl fortsätta att spela lite..

Äntligen helg !

Körde lastbil från morgonen ända till kl 12 vilket gick så himla bra! Roy tyckte att jag körde självständigt och ekonomiskt precis som man skulle göra.. Sen gick resten av skoldagen i ett hujj och plötsligt var T, jag och österberg påväg hem till korsnäs, efter att vi talat en stund med T's föräldrar skjutsade T hem mig i S60 och jag passade på att bråka lite med pappa och sa "Du borde passa på nu och gå ut och provsitta i en RIKTIG BIL när en sån för en gångs skull står på vår gård !" :D (och då menar jag inte vår peugeot..NEJ) Haha och han gick faktiskt ut för att provsitta men sen när han kom in tyckte han att det var svårt att stiga ur bilen? Kanske han börjar bli gammal frågade jag honom då och då bara flinade han.

Sen efter att T hade åkt hem igen så gick jag ut för att fota tussilagona som fanns på gården och åkte sen även med mamsen till skidspåret för att fota medans hon sprang.. Var skönt att få vara ute och röra på sig lite, blev bara lite väl våt om fötterna. Och nu sen ikväll har hon och jag suttit och tittat på Arkiv X, ätit chips och druckit öl och gin, kändes ganska konstigt att sitta och dricka en gin med henne, men hallåå jag är ju arton nu! :D Men kul var det iallafall att få tillbringa lite tid med henne också, blir ju inte så mycket sånt längre.


Liten och slö humla
(dagens bästa bild enligt mig själv..)


.. och kottar fanns det överallt i skidspåret.

Blir väl snart att gå och sova tror jag, det känns tungt i huvudet när det inte har blivit så mycket sömn den sista veckan.. Och att jag saknar T gör inte saken bättre heller, men det är ju nyttigt sägs det att vara ifrån varandra nu som då. Men att vara helt utan honom skulle jag nog inte klara av, tänk hur ska det gå när han skall in i militären liksom om han får något konstigt infall och plötsligt trivs där och inte tänker komma hem efter en vecka som han nu har planerat.. ?

Och jag glömde att nämna att vi åkte ju till Logen igår 4 pers där på kvällen och dit måste vi nog åka igen. Har aldrig varit med om bättre kundbetjäning där de kommer och frågar till bordet om man vill ha mer och så tar de ens bankkort och kommer sen tillbaka med det och ett kvitto.. (y) Känns härligt att vara arton.



Ingen rubrik

Blää, idag är man supertrött.. Fattar inte varför jag har så svårt att somna på nätterna nuförtiden? Hade sista bilteorin idag, tack gode gud, fick mina övningskoder också så nu är det bara att öva på så man får åka och skriva någon gång inom snar framtid.. Och imorgon kl 8 bär det av till K:stad igen med Roy för att köra lite lastbil, yey missar finska bland annat.

Tänk att jag vågade !

Iiiih, nu har jag gjort det som jag har tänkt på länge väldigt länge. Har varit nervös hela dagen typ men det var ju inte alls så farligt som jag trodde.. Bara ett litet plupp och sen satt den där den skulle, min finfina näspiercing. Undrar bara vad dom där hemma kommer att säga, pappa skulle antagligen inte märka något så blind som han är, fast han läser ju här på min blogg så nu märker han väl något för en gångs skull och mammas reaktion blir väl något i stil med "du bestämmer sjölv va du jär"..



Och jag måste sluta oroa mig för allting, vissa dagar så gör jag inte annat än oroar mig för småsaker. Oroar man sig inte händer ingenting heller och man mår mycket bättre, önskar bara att jag skulle komma ihåg det de dagar som jag blir så där orolig!

!

NEEEEEEJ NEJ NEJ. Hoppas verkligen biljetterna är slut ikväll till festivalen så att han inte kommer med (varför måste de sälja ännu mera biljetter helt plötsligt!?).. Helvetes helvete hade ju sett framemot en egen liten semester med T därdå men då fan vill den jäveln också komma med på Sonisphere. VILL INTE, men vågar heller inte säga åt T att jag inte vill ha med personen i fråga för då kommer han antagligen att bli sur. Och kommer idioten i fråga med så får han banne mig leta ett eget ställe att bo på för i vår 2pers stuga bor han INTE!

Brabrabrabrabra ..

Det finns inget bättre än att äta semla med smör och gurka från eget växthus. Äter inte alls bröd så ofta längre, orkar inte köpa när hälften ändå mögglar bort för att jag inte hinner äta upp allt.. Men köpte en påse med semlor igår och det ångrar jag inte det minsta.

Var ju och körde lastbil idag också, allt gick hur bra som helst och jag fick två nya körtillfällen inbokade! Ett på fredag 8-12 och ett nästa måndag 8-11, finemang + att jag talade med Roy idag och han tyckte jag skulle börja komma dit för att öva på datorn sen nästa vecka så kanske redan nästa vecka får jag skriva upp om jag har tur. Hoppashoppas! Och halkbana blir det högst troligen 8maj så bilkörkortet börjar nog kännas lite närmare nu igen.

Hjärnsläpp e myysigt

En av de mindre bra skoldagarna idag känns det som.. Hjärnan är seg och hänger inte med & allt man har lärt sig har tydligen försvunnit över natten. Hjärnsläpp med andra ord, tur att det bara är en timme kvar tills jag får åka och övningsköra med lastbil.

Måndagen

Har varit full fart hela dagen idag också, skolan gick i ett hujj. Hann konstatera att vikarien vi fått i finska inte kan ett dugg svenska så hon förstår inte oss och vi förstår inte hennes finska jättesnabba babbel. Imorgon får jag äntligen övningsköra igen, och denhär gången före jag stiger ur bilen vill jag ha en ny körtid och inte några små svävningar om " jaa, jag skickar nog när det finns någon ledig tid.." Jimmy har även beslagtagit min laptop så här sitter jag nu på Österbergs dammiga dator med rostigt tangentbord och knapprar lite.. Jan gav som förslag åt oss att vi ska ordna ett lan till höstlovet, så nu funderar dom allvarligt i andra rummet på att göra slag av saken. Får se var det hela slutar sen då.

Österbergdatorn

Heela helgen lång

Har varit full rulle hela långa helgen känns det som, och det har nog varit en av dom bästa helgerna på länge! Har hunnit med att både vara i korsnäs, ha kaffebjudning för släkten hemma i Nyby och byta till sommardäck.

Fredagen innehöll mest skolaskolaskola och sen åkte vi till korsnäs och tog det mest lugnt hela kvällen och tittade på en väldigt bra vampyrfilm med T's föräldrar.

Igår lördag, blev väldigt fartfylld tyckte jag iallafall, började med att vi sov jätte länge för att sen stiga upp och äta mat och sen masa oss iväg till Nyby, efter att T stjussat hem mig åkte han iväg till Nyström och sen såg jag inte honom på 6h timmar ungefär (började fundera om Nyström hade kidnappat honom eller nåt..?) men under domdär 6h hann mormor + morfar, moster + hennes gubbe + Jessica, christel (den yngre mostern) + julia komma till oss på kaffe. Fick ännu mera pengar så nu känner jag mig rik och så fick jag några jättesnygga soppskålar och assietter + socker&salt kar + minimalt liitet rivjärn. Har snart samlat på mig ett heelt hus, bara själva huset som fattas nu.. Sen på kvällen när T kommit tillbaka tittade vi en film och somnade sen som två klubbade grisar.


Jessica & jag


Julia


Idag så sov vi jätte länge igen, bara så skööönt med sovmorrnar! Åt lite mat och sen pyyste vi iväg mot korsnäs igen hem till T för att byta till sommardäck, stod där ute i snåålblåsten medans T's pappa lärde oss hur man skulle göra, haha det enda som var jävligt var att alla muttrar satt stenhårt fast vilket gjorde att jag inte fick loss en enda en utan T och hans pappa gjorde allt jobb. Snooopet.. Har nu kommit oss iväg till tråkiga närpes igen, ska spela lite COD5 zombiemode och sen blir det väl godnatt.

.


Läraren är borta och vi har inget att göra, yey !

Snaaart fredag !

Usch vilken vecka, tur att det bara är en dag kvar. Har haft så svårt att stiga upp 7 varenda morron när man är van att få sova myyyycket längre.. Men man vänjer sig väl snart igen får man hoppas. Annars i skolan har det varit lite stressit med dendär kundens websida men det är nog nästan klart nu, efter att vi flyttat websidan till narpesbo domänen så började allt jävlas ett efter ett.. Trots att man hade chmod 777 lagt på alla mappar som hörde till sidan så gick det inte varken att byta template, ladda upp några bilder osv. Men Kajtsu räddade oss tillsist genom att säga vi skulle flytta den till datanom.fi domänen istället vilket T sysslade med heeeela långa kvällen igår för narpesbo hade krånglat till hela vår sida så det blev nästan att börja om från början men T lyckades rädda lite filer ochs saker så helt borta var ju allt iallafall inte som tur var! Idag då har vi hållit på nästan hela dagen med att bygga upp sidan tillbaka, bara headern som inte har bytts ut mot den nya ännu och lite mindre finliir som återstår.

Annars igår när vi åkte ner för att äta pizza( tack mamma för pengarna! :) ) så passade jag på att titta vad jag hade på bankkortet.. Jag måste faktist dubbelchecka före jag verkligen fattade att det var så mycket pengar som det var! Kan säga att mitt saldo var närmare 500€ än 400€, så slutsatsen är att man blir tydligen rik när man fyller arton också.. Har tänkt att försöka klara av att betala min andel av bensinen själv nu när jag ändå får så mycket i studiestöd, tycker mamma och pappa hjälper till med så mycket pengar iallafall per månad så jag borde ju klara av det. Så håll tummarna.. Men vidare då till detdär med pizzan jaaa. Haha, beställde en cider och en cacciatora men kollade hon ID ? NEEEEEEJ, alltså jag ser ju inte ens ut som arton.. T bara stod och skrattade åt min purkna min när jag inte fick visa mitt ID när jag ändå har varit 100% säker på att jag antagligen måste göra det tills jag blir 35+.

Det rinneeeeeeeeer !

VAR KOMMER ALLT SNOR IFRÅN?! Det bara rinner och rinner och rinner och rinner vilket gör att min näsa ser ut som Rudolfs mule. Orkade bara vara dom första timmarna i skolan för det bara rann och rann.. Gick till internatet eftersom vi ändå inte gjorde något lärorikt och här har det bara fortsatt att rinna och har det inte runnit har jag nyst i ett lika hårt som när en jätte fiser! Myysigt minsann..

Ringde och frågade av bilskoleläraren idag också om jag inte liksom ska få övningsköra något denhär veckan när jag inte fick förra veckan men det visade sig att lastbilen ska på reparation denna vecka så nääääe men nästa veckas tisdag skulle jag få övningsköra. Känns som om bilkörkortet bara åker längre och längre bort när det blir såhär.. Och det konstigaste är ju att läraren ska ju skicka och säga när man får komma och köra men tydligen måste man ringa lite och pusha på dom här i Närpes för idag så lät det såhär "jaamen jo, jag kan nog tränga in dig där på tisdag nästa vecka kl 13.00 om det passar för dig?" Det är nästan så man börjar bli lite smått irriterad eftersom man måste köra alla lastbilsggr före man får köra upp med vanlig bil och det är det vanliga bilkörkortet jag vill ha före sista dagen i maj TACK (menar liksom jag har ju fyllt 18 10.4 så lite mer än en månad efter det skulle man ju nog börja vilja kanske få se nåt körkort eller ?)


Skrubba, skrubba !

Idag har vi varit i farten minst sagt. Tvättat, skrubbat, och dammsugit forden både ut och invändigt så nu ser den ut som en bil igen.. Och inte som ett leeeermonster. Kameran var också med så det blev en hel del bilder som jag tänkte dela med mig av.

Men här först kom kläderna jag hade på mig när jag fyllde år,
jeanskjol, leggings, nitbälte och en svart & smått silverrandig skjorta.
Kan faktist tänka mig att börja ha jeanskjol lite oftare..

Men nu till bilderna från idag!


3 riktigt skitiga bilar


som snart skulle förvandlas till 2 skitiga
och en mycket ren och fin bil


nu skiner forden utvändigt..


.. men invändigt var den fortfarande skitig


vilket också snart var fixat


hann även få några såna där saker dit tryckta..


.. snipp snapp slut nu står en skinande ren ford på gården !
Bara de nya navkapslarna (heter det så?)
som fattas som vi ska åka och titta på denhär veckan.

Var även och kikade lite på T's farbrors stoooooora valtra som stod i garaget.. Och med stor så menar jag bautastor och bred för 5!

Den röda lilla pilen visar ungefär hur lång jag är när jag står där bredvid
och jag är ungefär 168cm eller nåt.


och som avslutning lite videkissor.

Föresten, det är klart nu. Jag ska få låna farmors lilla opel astra över sommaren! Haha :D

Påskeen

Födelsedagen gick i ett hujj sist och slutligen, har fortfarande svårt att fatta att jag är "stor" nu. Kvällen blev inte som vi hade tänkt oss, tack vare våra otroligt "festsugna" vänner som istället för att vilja åka till Harrström på pubkväll ville hem och spela PS3!

Igår så berättade ingen för oss heller var de skulle vara när vi talade med dem, ingen ringde på kvällen heller.. Vår tur att bli utfrysna nudå eller vad? Men vi åkte istället till T's mosters nån påskbrasa, där alla nog var lite mer eller mindre runda under fötterna, som tur var är vi iallafall inte krapola idag.. :D Så kvällen slutade iallafall hur bra som helst.

Fint väder annars idag, tänkte nästan falla av stolen när T föreslog vi skulle gå ut efter maten. Tror han fick någon smäll i skallen igår eller nåt för han brukar vara så emot att gå ut så man får bokstavligen släpa ut honom.. Kanske åker hem sedan ikväll, har inte riktigt ännu bestämt mig. Ska ju iväg tillbaka till Närpes imorgon någongång iallafall..

Sweeeet 18 !

Nu är dagen med stort D här och jag känner mig inte det minsta äldre eller mognare.. Och vet ni vad, på den stoooooora dagen med stort D då är jag banne mig förkyld! Snoorar som jag inte vet vad och huvet känns som en bomullstuss, härligt. Men ikväll tänker jag skita fullständigt i det och bara ha kul, för idag är det min dag och det är bara en gång man fyller arton, så det så. Fastän morfar alltid säger att han fyller arton varenda år, han bara luuuras..

Till presenterna då, fick en stor & tung verktygslåda, kan ju vara bra att ha. Och Rock Band 2 av T, en grötkastrull av mormor & morfar + lite pengar.. Så nu ska jag koka gröt varendaste evigaste dag på internatet åt T som inte gillar det, mohaha !


Och här var den glada men snoriga 18åringen.

08042009

Nuuu ni, tror jag att jag dör av tråkighet.. Fastän det har varit fullt upp hela långa dagen så räcker det inte! Och imorgon är sista dagen som icke myndig, vad ska jag göra dådå ? Jaa, det vet jag inte riktigt ännu men iallafall hoppas jag verkligen att T maasar sig hit för annars lär jag nog börja klättra på väggarna (e hemma i nyby nu själv)..

Blir väl till att bunkra upp med en hel hög med kuddar nudå och spela lite Mario eftersom jag har på känn att det inte blir lätt att somna inatt heller, vilket ju är himla ovanligt när inte T är här (däär ljög ja allt.!)

Stan stan stan ..

Idag ska vi in till Vasa bara för att titta lite, så tråkigt att bara sitta stilla här i Korsnäs och ännu värre skulle det antagligen vara i Nyby (förlåt men så är det..) Ska bli nåt 40-års festande i slutet av maj och det är väl lika bra nu att titta på några kläder eftersom det är såå himla sällan vi åker in till Vasa när vi är i Närpes i veckorna.

Och idag så ringde dom från AgriMarket åt Tobias och sa att han skulle få sommarjobb där! 4 dagar i veckan och varannan lördag, han trodde aldrig han skulle få nåt sommarjobb där när dom håller på med permitteringar och såna grejjer där just nu. Blev bara så glad av att höra det, kanske det betyder att vi kan åka någon helg till kalajoki då iallafall i sommar, eftersom att han nu också kommer att få in lite pengar. Hoppas, hoppas!

Och fredagskvällen har skitigt sig ganska ordentligt iochmed att Tessa jobbar.. Jättekul minsann, där ser man att man aldrig ska se framemot nåt. ALDRIG!

Om 3 daar, då e jag inte så lite längre minsann..

Det närmare sig sakta som säkert fredag och för varje dag känner jag mig gamlare och gaggigare! Högstadieårena + dom här 2 åren på Vocana har gått i en sån jäkla fart så det är ju inte sant! Men på samma gång som jag känner mig gammal och gaggig blir jag också glad över att äntligen fylla 18, få mitt bilkörkort, få köpa min egen gin och såklart få höjt studiestöd med över 100% eller hur man nu säger (myycket viktigt!)..

Igår gjorde vi inte annars mycket, det enda ovanliga var väl att T's föräldrar åkte in till Vasa och vi skulle fixa egen mat. Blev några goda kebabpinnar + pom frites och förstås den goda barbequesåsen från baren. Mums!


Påååsklåv !

Hela fredagen gick supersnabbt och mittiallt hade mamma hämtat mig från korsnäs och jag var hemma i Nyby.. Tittade någon konstig åttitalsskräckis som hette Poltergeist, och sen när jag skulle sova så drömde jag att tv'n kom och ville äta upp mig. Mysigt.. Hatar att sova utan T när jag bara drömmer mardrömmar.

Igår så steg jag upp tidigt, så tidigt som halv 9. Traskade sen iväg till mommos, hade bestämt mig för att ta traktorn en sista (förhoppningsviiiiiiis!) gång ner till byn före jag äger ett fint litet bilkörkort och förhoppningsvis lånar en fin liten blå opel astra. Åkte glatt hemåt igen med vindrutetorkarna på högsta speeden(dom är inte dom bästa) efter att jag hade klippt mig, dumma regn. Var in en sväng och hälsade på mommo och konstaterade att nu är jag längre än henne, alltså så jag växer ännu?! Sen så var det korsnäs som gällde och sen mittiallt var vi påväg tillbaka till Plax, skulle tydligen till Nyström efter nån hdmi kabel och krejjer. Var hos anton och spelade något tråkigt gammalt uppiffat spel för ps3, då fick T för sig att vi skulle åka ner till baren där dom hade pubkväll. Hämtade lite supergood mat och åkte hemmåt, och där hemma möttes vi av en väääldigt hungrig Biper som vi säkert matade en halv kycklingfilé i..

Biper, mer känd som katten som aldrig blir mätt..
Biper, mer känd som frassen som aldrig är/blir mätt.


Metallica - Astronomy


Lastbilar e gooosiga små saker!

Övningskörde först till K:stad imorse kl 8 med början från simhallen och sen så fick jag äääääntligen köra lite lastbil. Vilket inte var så svårt som jag hade trott det skulle vara, växlarna var inga problem och att svänga ut på någon väg eller liknande var inte heller nåt problem, det var ju bara att tänka som när pappa lärde mig att harva en gång i tiden.. Alltså att inte svänga för fort. Kan knappt vänta tills nästa gång, vilket förhoppningsvis blir nästa vecka, kändes inte bra dom första 5min imorse när det var över en vecka sen jag körde senast.

Och stressen och den äckliga känslan har på nåt konstigt vis försvunnit hux flux nu. Vilket jag är otroligt glad över! Kanske det har att göra med att vi efter många om och men + ett telefonsamtal till Carola från T's pappa fick byta lägenhet !! Har flyttat till B3 nu där det är "nyrenoverat" (undrar för hur många år sen den renoveringen var?) men iallafall så är den mycket trevligare än lägenheten i A-huset. Parkettgolv, snyggare kök, wc och dusch + att rummen inte känns sådär äckligt skitiga som de i A3 gjorde. Brabra.. Och den äckliga känslan försvann nog helt inatt när vi skulle sova när T sa några ord som jag kommer att leva mycket länge på, tänk att några få ord kan betyda så otroligt mycket! Skulle inte för att smör i småland vilja vara utan T i mitt liv, det är iallafall säkert, hur mycket vi än bråkar ibland. Men det gör ju alla nu som då..

älskar dig T ♥

Döda mig nån. Snälla

Känner riktigt hur allt det där kommer krypande igen sakta men säkert. Hur dendär känslan av att inte räcka till, känslan av att hur man än försöker så får man bara skit tillbaka, känslan som man somnar med men hoppas ska gå över till nästa morgon vilket den inte gör! Mina nerver är inte gjorda för sånt här.. Vill verkligen inte må lika skit som första och tredje perioden före julen. VILL INTE! För det är ju inte riktiga jag, riktiga jag är glad, sprallig & skrattar hela tiden. Vill att det ska bli fredag eftermiddag så vi slipper hemåt och jag slipper hemhemhem.

Nästa period känns ganska så hopplös också, vi får fan inte flytta till någon bättre lägenhet där det finns något större och bättre kök med en ugn! Utan det blir att leva på Jokes hamburgare, pizza från Casa och förhoppningsvis kanske någon egen lagad mat 2ggr i veckan! Ser bara när alla pengar flyyyyyyyyger iväg, för det är inte direkt sparsamt att äta hamburgare & pizza en gång i veckan. HipphippHURRRAAA vi ska fixa mat i ett kök mindre än det i husbilen i 6 veckor igen!

Och du din fan, som nog vill va så bra vän med mig medans T är i rummet men direkt han inte är där kommer du med dina spydiga kommentarer. Du kan dra dit pepparn växer! För jag har nog genomskådat dig för länge sen, och ända orsaken till att jag ännu inte har exploderat och sagt vad jag tycker och tänker om dig är på grund av att inte T riktigt fattat ännu vilken skit du är.. Men det ska jag säga dig, han börjar förstå sakta som säkert utan att jag ens behöver säga någonting för du gör det ända alldeles själv.

Imorgon har vi eng prov på 10 kapitel med ca 300 ord. Ord som jag tror att jag kan nu, men imorgon är dom som bortblåsta.