Pirate Sladd Prod presents ..

Ubuntu se7en Beta 0.1 !


It can always be much louder!

Det sammanfattar väl våra senaste dagar ganska bra skulle jag tro. GH3 har väl mest varit igång hela tiden både hemma hos T och hos Anton en kväll. Sen så pajjade den sparade GH3 filen på PS2minneskortet så det blev att spela om allt och nu är vi tillbaka på mediumsvårighetsgraden igen. Typ alla förutom Brage har testat spela åtminstone en gång, ikväll så var nästan alla samlade hos T och spelade i 3h ungefär..

Sen igår så pajade mitt Windows kapitalt, efter att det har varit segt en tid med lite fina bluescreens i W7 och sånt, men igår gav det då slutligen upp. Gick knappt att kopiera några filer till en extern hårddisk.. Kom bara upp Windowshjälprutan och så kunde man inte heller högerklicka och tryckte man på t.ex. CTRL tangenten så började startmenyn åka upp och ner och plinga lite sådär fint ni vet PLINGPLINGPLINGPLINGPLINGPLINGPLINGPLINGPLINGPLING! Så det var väl nog dags för en ominstallation. Imorse sen så hade T stigit upp före mig och pysslat lite och fått in ubuntu alfan äntligen på laptopen vilket betyder att sen när det riktiga ubuntu 9.04 kommer ut så bajjbajj med Vista typ. Sen så hade vi ingen Vista 32bits här så blev 64bits då sist och slutligen vilket ju inte var nåt problem i sig.. Bara det att Asus hade tydligen inga drivisar till den versionen åt min lilla slaptop. Så här sitter man utan några som helst drivisar förutom VGA'n. Men det ordnar nog sig senare..

Elisa var hit en kväll och testade
(blir bara så mycket bättre bilder med Eos 450D
gentemot digikameran..)


Sprang efter Biper en kväll medans alla andra spelade GH3.
Tillsist gav han mig dendär "om blickar kunde döda" blicken :D

Skulle igentligen fota månen ikväll men det blev några träd istället..






Och vips så hade vi åkt till Vasa..

Alltså tänk vad det är lätt när vi har en bil och T har körkort! Kan åka precis vart vi vill när vi vill.. Igår då så åkte vi hem hit till Nyby och idag satt vi och funderade på Guitar Hero 3, ifall vi skulle liksom köpa ett sånt ilag eller inte och om vi skulle köpa till datorn eller PS2?.. Och vips efter maten så åkte vi in till Vasa och köpte Guitar Hero 3 till PS2, en ny telfjunk åt T (Sony Ericsson W8901i) och Arkiv X säsong 8.. Dääär åkte mycket pengar minsann! Men GH 3 var nog värt pengarna iallafall, trodde aldrig det skulle vara sådär kul att plinga lite på en fejkgitarr! :D


GRRRRRRRR !

Helvetes skit. Jaa, det blev ju som en överraskning att vi skulle få låna husbilen.. Trodde själv knappt att det var sant när vi hörde det. Men det visade sig att vi tydligen inte alls skulle få låna den sist och slutligen nudå! Tydligen räcker inte lastbilskörkort som merit för att få köra med den där jävla bilen! Tydligen räcker det inte att ha kört ett x antal timmar på k:stads små gator med lastbil (varför tar jag ens lastbilskörkort då?).. Neheepp, behåll dendär bilen då för er själva, det är ju ändå ingen som får köra den tydligen förutom ni 4. Ingen av dom yngre får låna den, kommer högst antagligen aldrig få låna den heller fast man skulle vara 50+. Det har vi ju vetat från förr, och har bevis på. Det bästa var ju när du sa "Men ni mått ju buri beställ plats på naen camping nu om ni ska ha rum!" Jovisst, vi hade faktiskt tänkt ringa och boka en husbilsplats och vi hade tänkt ut allt men nu blir det att börja från noll pånytt och tänka ut nåt annat! Tack ska ni ha.. Blir väl lika bra och hyra en stuga för 100€ då (vilket slöseri med pengar!).

Vi kan ju ta dendär mopeden nu med detsamma jag är arg, varför i all världen kan ni inte sälja bort skrotet från -86 medans det är värt ca 300€?? Jamen,jomen spara det då bara och låt det stå och rosta i 6år tills Julia är 15.. Det är ju er tanke! Men jag kan slå vad om att Julia inte kommer och inte vill köra den skrothögen om 6år. LYCKAT! Den är ju en trafikfara till på köpet, vilket jag själv också märkte medans jag körde den.

TACK OCH HEJ ! Tänker köpa en egen husbil när jag blir stor och rik. En som ingen annan får köra eller ens titta på för ni kan ju ha sönder den! o hemska tanke. Eller kanske bilisterna blir som galningar ifall ni skulle köra med min husbil. Ännu värre !


EDIT. Tack pappa! Det där ska jag komma ihåg sen. (:

2½h

Bara 2½h tills jag slutar här, bara 2½h tills det är mat, bara 2½h tills det är sportlov.. Kan det bli mycket bättre?! Ska åka in med Tessa och Juha till stan för att betala biljetterna och sen så får vi se vad som händer. Tror T får det finfina uppdraget att hålla hårt om min plånbok så det inte blir några onödiga inköp från min sida..


...

JAG DÖR AV TRÅKIGHET!

Tror allvarligt att jag packar upp laptopen och tittar några avsnitt av 2 & ½ man..

Freedom !

Snart, snart, snaaaaart är det sportlov! Gäller bara att sitta här och klara av att inte mögla ihop dom här timmarna idag så är saken fixad nästan. Ska nämligen åka in till Vasa imorgon efter kl 12 och betala våra Metallicabiljetter för transaktionen gick inte genom i måndags, så nu måste jag och hämta ut heela 90€ av mina surt förvärvade julklappspengar på banken vilket jag ju kommer att glömma bort förstås garanterat. T tänkte sluta kl 12 i morgon för han handledare skulle bort och han behövde inte vara där då så då pyser vi in till stan efter maten.. Så efter kl12 ser John inte mig mer tack och lov!

Och boendet har vi nästan löst också där i Björneborg, vi får kanske låna husbilen trots allt vilket gör ju allt mycket billigare! Och mycket bekvämare.. Det är bara T som är lite fundersam, antar att han inte har någon större lust att köra nån bil han inte är van vid och speciellt en stooor bil. Men tror inte det blir nåt problem att ratta den bilen heller sen, har antagligen lastbilskort då när det blir av så lite van att köra större bilar är väl jag då. Och man får väl öva lite före också :D Ser framemot sommaren något enormt!




Björneborg here we come !

Wohoo, gissa vem som ska till Björneborg 25 juli & se Metallica?! Gäller att börja planera var vi ska sova, på Yyteri kostar en campingstuga 50€/dygn just dendär månaden dyrt som attan alltså medans en husbilsplats kostar 11-13€/dygn. Men att ta husbilen behöver vi väl inte ens tänka på fast det frestar enormt när man tänker på prisskillnaden.. 



Sista veckan på praktik nu också, himla skönt! Så slipper man denhär gubben som inte gör annat än att fixa så självförtroendet åker i bottnen när han hela tiden tycker att man inte kan något (fast man visst kan) som han såklart ska berätta åt alla kunder som kommer in! Skulle jag ha honom som chef i verkligheten så skulle jag säga upp mig bums, tolererar inte sånadär mansgrisar som anser att kvinnogöra är att städa och laga mat och att nåt annat kan vi verkligen inte vilket han också ofta påpekar sådär underförstått när han talar. Fick nog för nån dag sen när han satt och diskuterade ljudligt med en annan äckelpotta om hur kvinnan på hans almanacka var sexig och att det var bra jag var här så att han hade nåt att titta på osv. så jag sa högt för mig själv "Ja tänk om täijde 2 fruan edra sku hör hu ni siter å talar, å ja tycker ärligt tala jävligt synd om dom eftersom di mått sta ut me ni två grisan!"

Gissar att mitt uppförande betyg sänktes betydligt ioch med detdär men det skiter jag fullständigt i.

Hoppas, hoppas.

Gunilla och Tessa har börjat planera lite smått för Bengt's 60års resa nästa år. Först hade de tänkt att vi alla skulle åka till södern men nu har Tessa snokat upp nån båt som gick från Köpenhamn upp till Tromsö, den skulle då köra i alla små och stora fjordar och såna saker. Gissa om man blev sugen på den resan! Så både jag och T röstade för Norge, får rysningar bara av att tänka på Norge. Resan skulle kosta ungefär 400€/pers mat och allt ingick, så det blir att inte slösa upp alla sommarjobbpengar nudå sen ifall det blir av!

2oo7

Bara pyttepyttesmå



Var ut och körde ner till Mulörin för att titta på isen. Och T passade på att leka lite, vilket ju inte är såååå lyckat med en framhjulsdriven bil.. Blir ju aldrig några riktiga sladdar, bara pyttepyttepyyytte små! Tror T's bil påminner lite om mormor & morfars superdatsun som dom hade förr när jag var liten. Vill minnas att Ch sa att det aldrig gick att sladda med den heller, utan den låg på vägen som en tegelsten.

Och precis en sån bil vill ja ha som ligger på vägen som en tegelsten, sen när jag har blivit stoor å rik alltså. För det finns inget värre än när det börjar svänga hit och dit när man kör tycker iallafall jag. T är ju av en heeeelt annan åsikt förståss, tror nästan att han älskar att plåga mig med att försöka få det att sladda liiiite (in i något oskyldigt träd eller liknande som jag alltid tycker han tar sikte på som står mitt i vägen).

Och pointen med hela det här inlägget är tur att vi inte har en bakhjulsdriven bil.

Vilken jävla tur vi hade. Minst sagt

Allt var som vanligt idag på morgonen, satte oss i bilen med siktet inställt på Korsnäs (hade varit hem till mig över natten). Sen såg vi en bil på avstånd på rakan där Potatishallen är, mittiallt när bilen var 10-15m ifrån oss så körde den helt plötsligt så den var mitt på vägen och T som hade varit beredd på att möta den (när den hade hållit sig på sin sida) hade ju kört så långt åt sidan som det gick och det ända jag hann tänka va "AJJ! nu smälder e!" men vet inte hur T hann med det han gjorde?! Vi mötte bilen exakt där infarten till Potatishallen är så T drog en snabb liten "gir" åt höger och just före vi skulle ha åkt idik hade vi passerat bilen och hann upp på vägen igen. Allt gick på några små sec, tror inte mitt hjärta börjde slå igen före jag hade stigit ur vi barin. Men ingen av oss minns hur bilen såg ut, blev antagligen så pass chockade båda två, det hade ju kunnat gå hur dåligt som helst! 80km/h BANG, snurr snurr ner i diket eller alternativt direkt ner i diket ifall T inte skulle ha hunnit svänga upp tillbaka. POTATISMOS!


Vilken jävla tur vi hade alltså nu när man börjar tänka efter. En krock i 80km/h är inte att skoja om precis!

Åhhh hur lyckas han ?

Var på strålande humör när jag kom hit på morgonen men idag har nog John nån värre "guuud va du e dåli, kan int du na?"-dag påriktigt. Och alltid när nån kund e här passar han på när jag frågar typ vad nån produkt är på finska när den inte finns i kassan osv. så kommer det alltid en utläggning efteråt för kunden i fråga hur dålig min finska är, eller när jag frågar om det ska va procent på nån viss produkt som jag inte har sett förut så kommer det alltid "men väit int du he? *suck* ". Skulle nog lika bra kunna lämna hemma dom här resterande dagarna om han ska va såhär, självförtroendet e ju inte på topp precis. Jag e ju här för att lära mig, inte för att få skäll och en massa skit ! 
Önskar att Krister skulle komma hem från Mauritius!

DÅÅÅLIGTHUMÖR.NU

Metallica !

Hoppas, hoppas, hoppas Tobias får tag i några biljetter till Sonisphere i Björneborg den 25.7'09, och att inte det går som förra gången när vi stod i kön på lippupalvelu.fi för Metallicabiljetter till Hartwall arena. Blev ju utkastade från den kön med meddelandet att vi hade stått fö länge i kön (10min!).. Sicka jävlar, hade bara behövt stå och vänta i en halvminut till så hade vi fått dom biljetterna.

Menmen håll tummarna kl 9.00 nästa måndag, den 16.2.

Och så var det ju det här

.. med sommarjobb!

Skrev ju en hejdundrandes ansökningsblankett åt Dermoshop för snart en månad sen och snart närmar sig den stooooora dagen, nämligen den 23. Undrar vart jag annars ska ta vägen om inte det blir nåt av där, menar man kan väl inte gå och fråga nån annan om sommarjobb medans man väntar svar därifrån och säga att " jamen okeej ! ja kmer hit tå om ja itt får na somararbet på dermo! PRIIIMA" dom blir väl inte så riktigt glada dom där som man frågar då, eller?!

Men hoppas iallafall att all tur är på min sida och jag får nåt jobb på dermo, kan ju både detdär med datorer och stuff som dom jobbar med på kontoret (dit vår vän brage, kommundirektörens son hamnade utan vidare kvalifikationer, går nämligen i gymnasiet) och förstås så har väl mitt traktorkörkort nåt värde ifall man skulle ha turen att hamna i lagret bland truckar och gubbar, skulle säkert trivas bra där helt allvarligt, tänk att få köra lite truck och sånna spännande grejjer! (dit hamnade ju vår vän björn, en helt vanlig,snäll och redig typ som har datanom som utbildning när han sökte till dermo) Förstår ni vad jag menar?
Verkar lite konstigt att sätta vår vän brage där bland kontorsnissarna när han inte har några som helst kvalifikationer för jobbet, medans vår vän björn som har datanom utbildning där bl.a där kunskaper om kontorsprogram ingår hamnar i lagret? Kanske det var det här med kommundirektörens son som gjorde så att brage hamnade i kontoret.. (Och pappa nu förstår du väl att jag vill du ska bli kommundirektör över stoooora Nyby, världens centrum så jag får nåt jättebra jobb pga dig fastän jag inte har några som helst kvalifikationer för jobbet i fråga!)

Gissa om det har varit en dag igen utan nästan inga kunder här på Agri när jag orkar börja fundera på såna där saker.

Allt och liiiiite lite till.

Har inte haft varken lust eller ork att skriva över heljen, men i korta drag så kommer den här.

Hade tänkt åka hem till Nyby över heljen men då bjöd Jessica oss på filmkväll till hon och Conny, vilket vi inte kunde tacka nej till. Så fredagskvällen spenderades där med skratt och prat, trivs verkligen i deras sällskap. Åkte hem efter midnatt nån gång och vaknade på lördagen pigga och krya, tittade tv och åkte sen för att äta på baren dit även anton och tommy kom senare. (T & jag har nämligen kommit underfund med att det är skönare att äta där på lördagar än att sitta på fredagskvällarna där och lyssna på allt gymnasieprat & studentprat som är de vanligaste ämnena just nu tycks det) Sen så kom Benny och Karolina och sen även Björn och Österberg, for till Jonas för att titta på hans nya superduperjättetuffa volvo som alla pojkar typ stod och dregglade över medans jag och Karolina stod och fnissade.. :D Vi menar, det var en gammal volvo, ingen ny en så varför stå och dreggla som några fånar då över en ny motor med tuuurbo?! Efter många om och men så kom alla överens om att vi skulle till Benny och titta film. Japp, allt gick bra tills vi skulle titta på filmen när tv'n tydligen var för gammal för att klara av att dualscreena med min dator så tv'ns bild blev svartvit och ljudet kom från min dator. NAAAAJS, njaa iallafall kom vi hem efter 1 nån gång så det måste ju ha varit bra då. Igår mådde jag inge vidare alls, var hes och mådde illa lite mellan varven på ett sätt som jag inte har varit med om förut.. Så det blev ingen fotisträning.

Känns fortfarande konstigt ännu idag, magen knärrar och kniper till varenda gång jag ska stoppa någonting i mig. Hoppas det går om, inte liksom så kul att lämna hemma heller en hel dag eller så. Bara 2 veckor åter nu och jag ska vara här precis varenda dag även om det är 5 ggr tråkigare nu än när Krister är här! Föresten kan ju berätta att vi har fixat praktikplats tills nästa gång också redan, haha. Direkt efter sommarlovet ska vi båda på praktik till Nyström, då blir det att bo hemma hos mig igen vilket kommer att bli kul :)


- T, du e bäst


En fet sak på vårt databord ..

Hade en hälsovårdare som grävde mig i fingret och hittade en pytteliten trästicka som tydligen hade lämnat kvar sen i söndags idag på morgonen, gissa om det tog sjukt! Sen orkade jag inte åka till Agri Market efteråt, känns inge vidare nu sen Krister åkte iväg till Mauritius. Får liksom inte göra nåt för John, i kassan är han tillochmed och petar när jag ska ta betalt av nån.. Så det blev en skön hemmadag, T hade sjukt i halsen och hostade så han var också hemma idag.

Mina 2 matvrak äter knäckebröd..

Tydligen gott att sitta och mumsa knäckebröd på databordet.

Nu börjar det bli bedtime! Agri Market imorgon PUNKTPUNKTPUNKT



Piisa the Explorer

Hittade en bra blogg som innehåller lite Urban Exploration, så intressant att läsa! smalands.blogs.se

Har även hittat en hel del andra godingar på flashback som handlar om just UE, finns ju hur många trådar som helst. Hittade även en annan blogg som bara innehåller inlägg om gamla och övergivna platser, vasternorrland.blogs.se. Blir mycket tid över ibland att sitta å läsa såna saker när det är lite ojämnt med kundflödet, datorn och internetuppkopplingen gillar inte heller att man sitter och håller på med joomla!webbsidan vår så vad ska man då göra om inte detdär?

Hoppas denhär dagen går fort som attan. Ska väl åka hem till Nyby en sväng över natten, skönt att få komma hem en stund ska det bli. Och sist men inte minst mitt högra pekfinger har fått nåt knäppt för sig, var uppsvällt imorse när jag vakna. Vilken glad överraskning man kan få alltså, och allt pga mitt lilla sår som kom av några stickor i söndags på träningen.


Ooo du långa tråkiga vecka !

Varför går alla heljer så snabbt? Det var ju just fredag och man var glad för att man skulle få sova nästa morgon och nu helt plötsligt är det tisdag och jag har hunnit börja i bilskolan!

Fredagen var väl inte så speciell, tror det slutade med att vi låg och tittade på ett antal arkiv x avsnitt och somnade sen efteråt. På lördagen hände liiiite mera grejjs iallafall! Va på schnitzelrally först till baren med gänget och satt där en bra stund och diskuterade efteråt också, sen så gick vi till conny & jessica, jessica drog ut mig på en passligt lång promenad med cecilia, erik och hunden lisa. Cecilia cyklade på sin trehjuling och va mer pratsam än hon brukar, lisa hoppade efter kopplet och erik ville bara somna så det var ganska roligt att gå ut och gå en sväng. Tittade sen nån film efter att ungarna hade somnat och spelade poker ända till halv3 på natten när bengt kom efter oss. Så hela den dagen var superbra! Söndagen sen gick så otroligt fort, mittiallt var klockan halv6 och det blev dags att snart åka på träning, som var så kul denhär gången också!

Igår var jag nog lite rädd för att jag skulle vara stel i alla mina konstiga muskler men icke sa nicke, och skönt var väl det iallafall.. Hela dagen gick väl sådär passligt snabbt och sen hämta T upp mig och österberg, för vi skulle iväg på bilskolan minsann! Har funderat lite av och ann angående detdär med lastbilskörkortet, om det nu faktiskt skulle vara nödvändigt att ta det men det blev nog så att jag skrev i BC igår då iallafall. Kan ju vara bra att ha nån gång och ett stort + är väl det att jag blir lite van då också att köra större fordon än en vanlig bil. Borde ju inte vara så svårt att ratta husbilen då sen eller?

Och nu har krister åkt på semester till Mauritius, sicken jävel.. Lämna mig här helt ensam med John, som jag inte riktigt trivs med, det är hans sätt som stör mig lite grann. Känns som om man skulle va ett objekt i hans ögon ibland, som när nån säger "Jahaa, ni ha faa hit en praktikant nu!" så kommer det ur honom "Jaa e ji ju allti bra ti ha na ti viil ögona på! On e ju grann, na anna kan man int säi". Berättade det där för t, och där tog det ju genast eld vilket jag också hade gissat att det skulle göra. Ja menar, inte uppför sig krister sådär och håller på, kan jag rå för att jag råkar att vara just flicka och inte pojke? Blir bara så himla arg när vissa gamla gubbar kläcker ur sig sånadär saker, det är ju äckligt! Nästa gång han säger nåt sånt där så då kommer jag inte att vara tyst för det börjar bli tröttsamt nu, han kan väl sitta och vila ögonen på expressen.se istället där han ändå sitter dagarna i ända ifall krister är här! 

Näääärpes om 1½timme. Längtar faktiskt för vi ska och äta pizza efteråt, MUMS ^^,