!

Jag hatar snö, vinterdäck, vinterföre & vinterhastigheter .

En annorlunda middag.

Fick verkligen världens hjärtklappningar när jag var påväg mot Korsnäs ikväll.. Mittiallt hoppade en stor hjort ut på vänster sida av vägen tillräckligt långt bort för att jag ska hinna stampa på bromsen och sen väja åt det håll den kom ifrån så det hördes bara ett dovt kadunk från höger sida på bilen när hjortens bakben (antagligen) tog i där, men det syntes inga repor elller sprickor sen när jag kollade hemma vid Tobias. Men gud så nära det var att jag skulle ha fått ta med hjortstek hem, tror om jag skulle ha haft skråttin så skulle den bilen nog inte finnas mera för med de bromsarna den har skulle jag inte ha fått det sådär snabbt nedbromsat eller ens hunnit se den tillräckligt fort..

Och nu ska jag titta lite på Medium i sängen på MacBooken, min mage mår inte särskilt bra idag tydligen.

Lisslördag

Denhär dagen började med att jag försov mig en timme.. Bra gjort! Första orden Tobias sa imorse när han vaknade var " Å varför ligger du här och goosar ännu när du borde vara i Malax exakt just nu?" Så det blev med andra ord att stressa iväg med sminket och frukosten på hälft! Efter att praktiken slutade brummade jag iväg tillbaka mot Korsnäs för att hälsa på T på hans praktikplats, de hade en stor och lite läskig hund som skrämde livet ur mig när den kom smygande bakom mig och skällde mittiallt när jag talade med T's "chef".. Hann lämna in skattepappret åt Jenny också så jag får ut mina lönepengar för de 21h jag arbetade för henne, skönt att slippa arbeta för nån som inte tar ansvar för maten dom gör och serverar! Blir så arg av att bara tänka på saken.. Tycker synd om Pernilla som fortfarande jobbar dr för att hon inte hittar något annat just nu! Sen så har även turkkasettspelaren i S40 blivit utslängt ikväll och blivit ersatt av JVCspelaren från förra bile och jävlar vilka högtalare bilen har!

Imorgon blir det att åka hem och visa mamma lite hur macminin funkar, den har ju kommit nu äntligen! Ska sätta upp lite bilder imorgon bara jag kommer ihåg.

Sthlm

Nu sitter vi på Seaside cafét på Isabella och har just lämnat Mariehamn.
På torsdag var jag supernervös före vi skulle flyga men när väl skrotfågeln hade lyft så gick det hur bra som helst efter några smärre förseningar vilket resulterade i att vi startade ca en timme senare än tänkt! Sen när vi landade på Arlanda så kom bara EN av våra 3 väskor ut på rullbandet och det visade sig att min klädväska och deras ena väska hade blivit kvarlämnade på Vasa flygplats för de hade inte hunnit lyfta in alla väskor eller liknande.. Bra jobbat! Får väl tacka flygstrejken för alla problem.. Sen blev det snabbt fredag och det blev dags för att åka ut och titta på de olika bilarna som vi hade hittat på nätet, alla såg ju fina och bra ut.. Den första Mondeon behövde vi bara ta en titt runt bilen för att åka vidare, den var full av rost. Den andra Mondeon som var ända bort i Norrtälje såg bra ut både in & utvändigt men när Thomas startade motorn kom ett konstigt knäppljud med jämna mellanrum och sen när vi provkörde den så svarade inte motorn på gasen som den skulle när den blev varm.. Synd på en så fin bil! Meen bilhandlarn visste nog om alla problem men sa inget, han hoppades väl att vi var otroligt dumma i huvudet och skulle köpa bilen iallafall.. Mot kvällen sen så åkte vi för att titta på 2 S40 istället som fanns nära, hittade inte den första från -00 men den andra som stod på en bilaffär var fin men från -98, men nästa dag blev båda S40's sålda bokstavligen sålda rätt framför våra ögon! Började tro att vi inte skulle hitta nån bil men åkte hem tillbaka och tittade en gång till på nätet och hittade en vit S40 från -00 hos en mindre bilhandlare, den såg fin och bra ut så det blev den.
Har varit och handlat snus åt moffa som blev glad för att jag ringde, har handlat vin & parfym åt oss själva och tobak åt björn. Får se vad mera vi hittar senare..

Praktik again !

Första dagen som praktikant på Malax kommun för andra gången är avklarad och det känns bra. Kommer nog att trivas bra där igen och veckorna kommer att gå i ett hujj!

Torsdagen och flyget närmar sig med stormsteg..

Tammerfors !

Fick världens chock igår när jag tittade på bankkontosaldot, mittiallt hade jag blivit så mycket rikare än någon dag före.. Och pengarna kom nog väl till pass idag (iallafall hälften av pengarna), datanomerna åkte ner med en buss till Tammerfors för att shoppa på Verkkokauppa och Ideapark, när vi kom in till Verkkokauppa hittade T & jag tv't som vi har funderat på en längre tid. Med ännu lägre pris än förut.. Så det blev ett köp av ett 32"tums LCD Samsung för under 400€! Så nu har vi allt på vår julklappsönskelista avbockat, det vill säga ett PS3 + ett ordentligt tv.
Och nu är Liikala här med sin PS3 och Uncharted 2 så han spelar på mammas 22"tums skärm (visst ser den liten ut. Nu..) och T spelar på tv'n, de sitter och spelar Co-op så det är ganska livligt.! Och jaa, tv't ser mycket större ut i verkligheten än där på den sista bilden, skyller på kameran.
Håller fortfarande på och tummar med den nya headern och designen så får se när den kommer upp, tar litet åt gången.
Tobias e sötast

Ny design !

Sitter och plitar på en ny bloggdesign, har väntat länge på att få nån inspiration och nu är den här! Fastän jag igentligen skulle behöva sitta och skriva sista delen i guiden åt kraftskidorfolket om deras hemsida men orkar inte, behöver koppla av med nåt annat här i mellan. Så får se hur det här går :)

Här var det ljus.

Dagen har spenderats i skolan där det inte hände något. Hade inga ordentliga timmar utan fick göra vad vi själva ville så jag fixade till marknadsundersökningen så att det går att presentera den imorgon och försökte göra nån skoreklam men var utan fantasi så det blev till ingenting. Styrde sen kosan tillbaka mot Korsnäs, orkade inte vara på internatet när ingen skulle vara där ikväll och T var hemma med ont i halsen och sånt skojj.

Ikväll har vi mest tittat på TV, tänt en massa ljus och spelat Monopol på PS3, har spelat det spelet en massa gånger 4 dagar irad nu :D Har förlorat alla gånger mot T förutom en, så jag börjar bli smått sur..


Ska man skratta eller gråta ?

Varför denna jävla hysteri för svininfluensa? Tydligen har T's pääron blivit helt hysteriskt rädda influensan nu helt plötsligt också och tänkte nästan skälla ner Anton för att han kom hit och hostade en gång för nu tror ju de att han har influensan.. Haha, och nu kan vi inte helt plötsligt åka tillbaka till Närpes ikväll heller för T har ont i halsen och hans mamma vill hålla ett öga på honom, härregud. Fast vi har väl större chans att dö genom att åka med skrottin i mörkret som inte har några helljus än att sitta här i varsit rum hela kvällen.. Jaa, vi började bråka om när vi skulle åka, synd bara att han inte kunde lyssna på allt jag hade att säga så kanske han inte skulle vara sur & arg, men nej. Tänkte säga att det är lika jobbigt att åka ikväll som det blir imorgon på morgonen, men han hörde bara på tills "åka ikväll" och sen sa han något passande ord som tog ganska väl och gick..

Helgen avklarad.

Vilken chock man fick när man tittade ut genom fönstret igår på morgonen! Trodde inte mina ögon..

Snöööööö!

Första tanken var; ouh shit nu startar inte bileeeeen! Skulle ju vara i Korsnäs före 1 och nu var kl lite före 12, så det blev att skynda sig lite extra och sen iväg. Först blev det tårta och kaffe (läs saft) hos Tessa & Juha för Elisa fyllde ju 8 år, mycket kalasande på en vecka i Korsnäs när först T fyller 1 nov, Elisa 7 nov och Thomas 8 nov..  Men iallafall.. Mycket folk och mycket ljud där hos dom så det var riktigt skönt att få åka därifrån, sen fick jag med T ut för att bygga en snögubbe när vi hade kommit hem. Som "the final touch" lyfta vi upp Biper på snögubbens huvud! Stackaren såg helt förtvivlad ut. När kl blev 6 så åkte gänget och vi till baren för att äta där för första gången sen Jenny tog över, det första man tänkte när man kom in genom dörren till det nya "Stenbrytaren" var nog att "har vi hamnat fel eller!?" Hela stället var så omgjort så det går inte att förklara men det blev ju bra. Började bli lite nervös för sen kl7 skulle mitt första arbetspass börja för att sen sluta kl 02, pubkväll med andra ord! Gick nog bra fastän det kom så himla mycket folk, 88 inbetalda + en del oinbetalda så det var full rulle med andra ord hela kvällen lång.

 

Idag har jag arbetat från 12-19 och det räckte gott och väl, var alldeles för lite personal för att kunna hantera en farsdagslunch som innehåll 3 olika 3-rättersmenyer. Skulle åtminstone ha behövt en diskare + en till servitör men vi fixade det, nästan smärtfritt.. Den jobbigaste tiden var nog runt 12-15 för då kom kunderna i 3 vågor, en varje timme och varje våg innehöll ungefär 3-4 olika familjer som var tillsammans ~35 pers så att serva dem med dryck och mat i rättan tid var nog lite svårt.. Och nu efter att ha varit hemma i 5 timmar är mina fötter fortfarande döda och jag är som en zombie, har på känn att imorgon kommer mina vader och lår att vara lika styva som en brälapp. Men lärorikt har det ju varit och det är roligt att jobba så det rinner in lite pengs ! Nu myspys med T och Sagan om Ringen på schemat, gonatt.


En tegelvägg.

Gaah, har varit en av dom värre dagarna idag.. Mitt humör åker bergochdalbana milt sakt och jag börjar bli trött på det! Är himla orolig och nervös över precis allting just nu, känns som att en stor vägg kommer emot.
För det första har vi yrkesprov imorgon i serverteknik och jag är nervös, jättenervös sen de som hade provet idag sa att vi bara fick använda Fedora som webserver och inget annat! Jävla lärare som inte kan informera om sånt före, hade ju övat och fixat med Ubuntu webserver som är baserat på Debian.. Så nu kommer webserverdelen att skita sig totalt eftersom Fedora baserar sig på Red Hat som är något helt annat, vilket i sin tur betyder att alla mina anteckningar inte är till någon nytta. Brabra.
Och för det andra så ska vi snart flyga till Stockholm, I believe I can fly det är så jag tänker nu hela tiden, fast det ska bli lite roligt också har ju aldrig flugit förut.
Och sen så har vi ju skola vs. jobba efter sommaren som ligger och trycker där bak i skallen, önskar nästan att det var 2år till i den här skolan så man skulle ha lite betänke tid ännu, men nej.
Var ute och raggade lite med skrottin för nån timme sen också i den här halkan + snön, kan med gott samvete säga att jag kände mig som Bambi på hal is. Blir en liten utmaning att lära mig att hålla mig på vägen och inte i diket i vinter tror jag, eller kanske inte så riktigt men känner mig spänd när jag måste sitta bakom ratten nu när det gäller att koncentrera sig ännu mera. Dendär fina sladdelisladden x2 förra fredan är fortfarande i färskt minne, kanske jag skullet ta och utnyttja min dolda(?) talang och börja drifta med dom coola grabbarna med volvosarna på Vocana parkeringen om morgona?!

Tankar & funderingar

Har en annan liten tanke också, måste ju börja bestämma om jag ska ta ett mellanår och jobba lite nu efter att skolan är färdig eller om jag ska studera vidare och isåfall på vilken linje.. Och T har det där dumma problemet som kallas militären, och nej kom inte och säg att man bli kar först efter att man har gått i militären för det där skitpratet köper jag inte. Tycker att militärplikten ska avskaffas och de som vill åka dit och lyfta lite skrot, panga lite i skogen och leva på ärtsoppa så får jättegärna göra det i ett halvår för mig.. Bra så. Men han börjar högst antagligen inte i någon ny skola nästa höst, kanske blir det civiltjänst eller jag vet faktist inte, har inte orkat börja prata om det ännu. Men en sak är säker och det är att jag inte tänker bo själv i Vasa, hellre pendlar jag då varje eviga dag eller så jobbar jag ett år och försöker spara lite pengar som sagt.. Men just nu känns det nog som att det lutar åt skolan, då behöver ju jag en bil om jag ska pendla! Och farmors bil är inte att tänka på, hon försökte ju få mig övertalad förra månaden om att köpa en gammal och rutten nissan från 1700 talet, hon kunde betala men jag vill ha en bil som har ordentliga säkerhets saker och sånt. Så var hittar man en ordentlig bil som är i skick och som är säker och billig?! Har nog ett bra svar på frågan men jag är inte riktigt säker ännu.. Ska tala mer med mamma och pappa när jag har tänkt genom allt ordentligt.

Ouh boy.

Nu har det hänt massor och jag har tänkt skriva varje kväll men det har liksom inte bara hänt. Iallafall här kommer de senaste dagarnas händelser lite kort;

Fredag, ooh halleluja äntligen helg! Kvällen spenderades på Solf Gästgiveri där Tessa & Juha bjöd på vikingamiddag, drack, åt och talade om allt möjligt skoj hela kvällen och sen blev det efterfest hemma i korsnäs..

Lördag, nu var det tydligen halloween igen. Dennis & Casper smög utklädda runt huset med deras mamma när det hade blivit mörkt och när vi upptäckte dom kiknade dom nästan av skratt! Orkade inte festa denna kväll så blev till att skjutsa lite folk hit och dit, T fick låna Antons Volvo hela kvällen så blev en del skjutsande som sagt bl.a till Malax för att äta lite hamburgare. Annars latade vi oss hemma, var trötta från kvällen före och vi var inte ett dugg snåla på öl.

Söndag, älskling fyllde 19 år och äntligen fick han öppna presenten jag köpte för typ 3 veckor sen, har varit nervös sen dess att han inte skulle gilla den. Men bilklädseln kommer väl till pass i den nya bilen som vi ska åka och hämta till Swe 19-22 okt. :) Blev en hel del ljud sen på kvällen när halva tjocka släkten kom, 5 ungar som alla är yngre än 9 år kan föra en hel massa oljud.. Så efter att kaffebjudningen var över så blev det att titta på en dålig film.

Måndag, fick en liten chock när jag läste på facebook på morgonen, moster och hennes gubbe (förlåt magnus =D) hade tydligen förlovat sig under helgen! Stort grattis till de 2, de passar så bra ihop.. Hade mest serverteknik hela dagen och sen åkte vi hem till korsnäs igen, orkade inte vara på internatet denna kväll. Väl hemma pysslade vi på med våra egna grejjor + att vi beställde hem MacMini'n åt mamma och tittade sen Pirates of the Caribbean 1 som avslutning på kvällen.

Tisdag, var otroligt trött när klockan ringde halv 7 så vi sov en bra stund till och kom förståss försenade till skolan, tar ju ~40min korsnäs-närpes. Kommer verkligen inte att sakna skrottin sen när den nya bilen kommer, nejnej. Det är allt jag har att säga men man tager vad man haver i bilväg just nu.. Sen efter skolan pöös vi iväg in till Vasa med André som chaffis, hämtade ut mammas 22" skärm (aaargh jag vill också ha en sån..) och shoppade en minidvi till di kabel så MacMini'n ska passa. Så nu sitter T och spelar för brinn kära livet, kunde aldrig tro att bildkvaliteten skulle skilja så mycket men förståss mitt CRT tv börjar vara till åren så inte klår det en 22" HDMI/DVI skärm =D