Massa skrot

Har så svårt att hitta något lämpligt att skriva så därför skriver jag inte varje dag, det händer ju bara samma saker ändå och vem vill läsa samma saker igen och igen och igen? ¨

Men igår iallafall efter jobbet åkte jag och jessica in till stan på en liten shoppingrunda och sen bio.. Harry Potter & halvblodsprinsen var nog den sämsta av alla dom filmerna hittills, på riktigt den var skit. Meen nu har vi sett den iallafall. 

Skulle behöva tvätta bilen, har behövt det i många dagar men det har inte blivit av, och inte händer det idag heller när det är jobb från 11-19 som gäller. Börjar bli lite trött på att jag nästan alltid jobbar kväll!! Men ska väl inte klaga får ju pengar iallafall, som är välbehövliga. Verkligen.. Men nu ska jag sätta lite musik på usb'n jag hittade igår så jag slipper höra på samma skiva om och om igen i bilen.

OOOOOH perkele !

..Sa några finner när Metallica började spela introt till Nothing Else Matters och dom hade nog så rätt! Stämingen, ljudet, låtarna & pyrotekniken var nog det bästa och snyggaste jag har sett/hört och föreställ er att se 60 000 pers på samma lilla ställe och vi var dessutom närmare scen än mitten av hela området så det var en otrolig syn det hela! Kan inte säga annat, nästa gång de kommer till Norden är vi där och tittar på dom igen.. =D Och att vi hade lite tur med vädret är värt att nämna, det regnade 2 ggr under tiden festivalen höll på men det höll inte i längre än någon minut och sen när vi skulle leta oss mot bilen började det igen.
Det bara öste ner på släton efter lålbybron när vi var påväg mot Merikarvia campingen där vi skulle bo, såg absolut ingenting som ni ser på nedersta bilden, var mulet hela dagen med små och större skurar och man började förstås fundera om det skulle vara likadant nästa dag.. Väl på campingen så checkade vi in och fick vår lilla stuga med den obekväma utbäddbara soffan som hade en väldigt tunn madrass så när man sov kände man bräderna där under hur bra som helst fastän vi hade brett ut varsit duntäcke under sovsäcken, men annars var allting bra fanns ju ett kylskåp, bord och eluttag så kvällen spenderade vi med att titta på Arkiv X och dricka någon öl/gin..
Då var det äntligen dags för dagen vi väntat på i flera månader och gissa om det pirrade i magen! Hade sovit gott i stugan, vi hade iallafall haft det bekvämare än Peter & Matias som hade sovit i Peters bil.. Åkte från campingen lite efter halv 11 och gick direkt till festivalen där vi var ända från 12 till halv 12 på natten. Dagen spenderade vi genom att dricka någon gin/öl medans Matias som ännu inte fyllt 18 tittade på Diablo och några andra band, åt också några goda kycklingvingar/ben som verkligen gjorde så man var mätt hela dagen och som tur var så åt vi rätt tidigt så kön var inte lång. Tittade på Lamb of God & Machine Head men deras musik faller mig inte i riktigt i smaken, Machine Head hann bara spela 6 låtar innan deras ena gitarrist eller var det bassist som säckade ihop på scenen och de avbröt det hela med att säga att han har gjort det förr och att det inte var någon större fara men att de inte kunde fortsätta spelningen som det var tänkt.
Sen var det dags för Linkin Park att spela och visst deras låtar är bra men dom låter rätt lika, vilket jag klart märkte när de spelade låt på låt på låt utan någon som helst kontakt med publiken.. Det var ungefär som att spela upp en cd skiva, de talade aldrig med publiken eller liknande vilket jag tyckte var otroligt dåligt! Bättre måste dom ju kunna eftersom det inte var deras första spelning precis. Så deras framträdande var dåligt och ännu dåligare var det tack vare den där idioten som inte kunde stå still utan stod och hoppade och armbågade sig och hade sig just precis till höger om oss, han studdsade in i precis alla omkring sig och jag fick 2 ordentliga smällar av hans armbåge när han hoppade precis på axeln och han sa inte ens ursäkta eller nåt.. Otroligt sköönt att få en 80-90 kilos killes armbåge rätt på nyckelbenet. Hans flickvän var nu inte heller bättre som flera gånger slog till någon stackare rätt bakom henne när hon dängde med sina armar men tackochlov gick de tillslut till något annat ställe.
Mittiallt när vi stod i kön för mera kyckling när Matias hade blivit hungrig, där vi btw hade stått i närmare en timme så började Metallicas intro spelas och vi fick lite panik, hade ju trott att Saxon skulle spela före dom men tydligen inte så det blev att snabbt leta sig några bra platser, inte så långt fram som vi skulle ha velat men fick iallafall bra sikt mot den ena stora bildskärmen och någon skymt av bandmedlemmarna som såg ut som små pissmyror ibland när de skuttade mot vår sida av scen. Djiises vilken stämning det var sen också, höra alla sjunga med och hejja på! Och sen när de visade hela havet på 60 000 pers som var samlade var det en otrolig känsla!!
Litet hopplock av olika bilder..

Ett av de bättre inspelade klippen från Metallicas spelning
lyssna, se och njut !
Sen när vi skulle ut från stället så var det total stockning som rådde, tog mer än en halvtimme att komma ur den värsta folkhopen, hade tappat bort Matias när Metallica spelade men han hittade själv till bilen och glad i hågen kom han med ett tobaks paket som han hade hittat som var halvfullt och när Peter började titta närmare i paketet låg ett Visa kort där också instucket mellan asken och pappret, så det lämnade vi åt polisen när vi åkte därifrån. Man kan ju undra vilken idiot som för det första sätter sitt Visa kort i ett tobakspaket.. Och när vi kom en bit utanför Björneborg skuttade en älg rätt ut framför bilen, hann se den i ögonvrån och fick ut ett "ääääälg" när den var i dikeskanten, T var snabb på bromsen som tur var och älgen skuttade ungefär en meter framför bilen över till nästa sida där en bil kom som också som tur var hann bromsa. Det var så nära ögat som det bara kan bli utan att det smäller, körde sakta hemåt sen medans en massa bilar svischade förbi i hög fart, fattar inte att de kör 100 när det var så pass dimmigt och nästan kolsvart som det var..
Och nu idag sov vi så länge vi bara kunde, skulle ju vara ut från stugan till 12 så halv 12 steg vi upp och packade det lilla vi hade, usch vad man kände sig skitig efter gårdagen men orkade inte gå och duscha, skönare att duscha hemma sen vilket vi båda gjorde. Var himla skönt att komma hem också, somnade på soffan efter duschen medans T kollade F1 på min dator.. Har nu tittat genom alla bilderna på kameran och inspelningarna och T håller på att göra en film om allt i iMovie.

Snörvel & host !

Tänkte skriva lite snabbt bara. Ligger hemma hos T, hostar & pyyser, hatar att vara sjuk när jag igentligen skulle vara på jobbet! Fick ledigt imorgon och på torsdag nu också på grund av förkylningen och jag är inte så glad på mig själv just nu.. Gissa hur mycket lön jag förlorar pga av den här skitförkylningen ?! Lön som jag verkligen skulle behöva eftersom pengarna tydligen bara rinner iväg. Har kollat Arkiv X med söt hela dagen nästan, han fick ledigt från Agri eftersom han började känna sig snuvig han också, nu ligger han och sover på soffan som är utbäddad blev till att stiga upp för han var varmare än en kamin, myysigt. Tror jag ska åka hem imorgon en sväng för sen liksom på torsdagen är det bara en dag kvar tills The Big Day, vår lilla semester! =D Ska hem och tvätta lite kläder, hämta frysväskan och liknande det bara pirrar i magen vid blotta tanken på att vi ska och till Björneborg, bo i en campingstuga & titta på Metallica !! Minns när vi satt och tänkte på allt det där i januari och nu är det helt plötsligt jättenära.

Ibland ..

Så känner man på sig att dagen kommer att skita sig totalt, och denhär dagen har varit en jävla katastrof.. Och det kommer att fortsätta så länge T's bror Thomas och hans fru Ann-Sofie e här i Korsnäs och det kommer inte att lugna ner sig förrän dom åker tillbaka till Sverige för det här börjar jag kunna nu. Och jag är så innerligt trött på att alltid få påpekningar om en massa saker som hur jag talar eller liknande när Thomas är hemma, när han en gång sätter i gång så då slutar han aldrig och alla tycker det är så jvla kul, alla förutom jag för det är alltid jag det handlar om i hans skämt, alltid jag som gör nåt konstigt och T är ju inte sen att spee på allt det där.. Och sen när jag säger i från så tycker dom " Men förstår du inte skämt ?" Jo fan jag förstår skämt men prova sitta och höra själv en hel dag en massa skämt om just dig! Och nu skulle ju vi åka till Åminne med dom då, mmm imorse va allt okej men nu plötsligt hade T & A beställt en taxi där bara dom 2 rymdes och vi fick ta oss till Åminne på eget vis för Thomas brydde sig inte.. Haha hycklare, dom som alltid har suttit och sagt åt T "När du fyller 18 ska vi åka in till Vasa och festa loss, vänta du bara!" Och nu vill dom inte ens ha med oss, brabra att veta. Och anledningen till att jag öser ur mig allt det här är för att allt den här skiten så blir till bråk varje gång mellan T och mig när dom 2 är hemma från Sverige, det slår banne mig aldrig fel! Och nu ikväll då var T arg över det där med Åminne och själv var jag inte heller värst glad över det + det där med skämten sen så råkade nån av oss säga något opassligt och där låg vi i smeten igen!! Så nu är T hos Conny och här sitter jag och vet inte vad jag ska göra..

Förhoppningsvis är jag vid mina sinnesfulla bruk imorgon och tar pick & pack och åker hem, där är det iallafall bättre och lugnare än vad det är här just nu & förhoppningsvis har T och jag rätt ut vårt bråk. Hatar när det blir såhär, allt känns för jävligt inte vill jag ju bråka med honom och säga fula saker men det bara blir så när han också kläcker ur sig saker. USCH

Vasa & Kalvgrånn

Igår skjutsade vi in Ch & Julia till stan och medans dom gjorde sina saker så prang vi på lite för oss själva. Åt mat på Rosso bland annat, Mamma Rossos köttbullar jättegott men så himla stor portion så lilla Piisa orkade inte ens nästan med halva.. Hittade också en kjol på HM och T hittade ett bluetoothMac tangentbord på gigantti och där tillsist åkte vi och tittade på nya Volvo's! Yammie, titttade in i en såndär C30 som jag skulle kunna tänka mig ha någon gång i framtiden och den var inte illa kan jag säga. Sen efter att T hade gått in till Nyström och jag hade åkt hem för att packa så på vägen tillbaka till byn tänkte jag köra på en tant, eller tant och tant kanske en kvinna i 50 års åldern.. Men det var inte mitt fel! Hon cyklade på vänster sida mot samma håll som jag körde och där efter att det blir 80 så vinglade hon mittiallt över på min sida och skulle till min kant bara några meter framför bilen så det blev till att bromsa uta faan, var typ halv meter tills det skulle ha smällt men hon bara fortsatte som om ingenting skulle ha hänt?! Hade god lust att stanna och fråga vad hon igentligen tänker med när hon inte ens tittar bakåt före hon cyklar över vägen.. Men iallafall sen efter att vi dumpat våra grejjer i korsnäs åkte vi till mulörin och ut till villan en sväng, blåste gjorde det så det bara guppade och jag bara skrattade. Hihii !


Solen sken..

..Flythäst e bra att ha,
titta så brunt hår jag har nu,
vill ha det svart igen..

Båten och Mulörin långt där borta just ovanför..


Hejjrå villan !

Borta bra men hemma bäst !

Känns jätte skönt att vara hemma i Nyby en kväll för en gångskull! Konstigt men sant.. Jobbade kort dag idag och sen så tvättade jag och Elisa T's bil och min lisskråttopel, kan säga att jag var nästan lika våt som bilarna efter att Elisa hade varit i farten med vattenslangen, Biper fick otroligt bråttom upp på verandan efter att han såg att vi tog fram slangen, kanske han minns förra gången när vi tvättade bilen när T sprang och jagade stackarn med just den..? Haha.

Imorgon bär det av in till Vasa, ska skjutsa Ch och Julia in dit + att vi själva ska gå lite på stan.. Börjar bli en stund sen vi gjorde det kanske det tillochmed blir så att vi går på bio ifall Ch & Julia inte ska sitta på hem, men det får vi se imorgon.

Heljen

Blev en lång dag idag, jobbade som sagt från 9 till 18 och det var så himla många som tydligen hade bestämt sig för att äta på Stenbrytaren denna dag så lunchdisken t.ex blev inte färdigt diskad före halv 5 som vanligt vis redan är klar 2.. Så kanske ni förstår hur fullt upp det har varit ? Blev inte att åka till Kstad idag utan istället sitter jag här hos Österberg som ensam flicka bland 8 pojkar och har lan =D

Imorgon så blir det jobb igen mellan 12 & 20 så det är nästan lika lång dag men sen blir det förhoppningsvis att ta det lungt på kvällen, men man vet aldrig.. Och på söndag så pyser jag och Jessica iväg till Kstad på marknad! Ska bli så kul :)

K:stad.. yeah

Wiihiu, snart är det dags att gå och sova. Imorgon blir det en låååång dag med jobb från 9-18 och sen så bär det iväg till K:stad en sväng, vi ska följa med Jens och Malin så nu för en gångs skull så slipper nån av oss köra.. Blir väl att ta nån gin och sånt, roligt roligt! Lönen borde vara inne på mitt konto nu också, hoppas jag iallafall, ska möta bilskoleläraren utanför Sale 8.45 i morgon för att få mitt körkort.. Är nästan lite rädd att jag kommer att glömma bort det hela, går ju som en zoombie i huset varenda morgon..

Hälge Älg

Dagen kom och gick kan man väl säga, steg inte upp förräns där runt 12 för igår runnade vi iväg till Tomatkarnevalen och gick runt där i en par timmar och träffade en hel del vänner sen på hemvägen när jag körde så såg vi en älg. Första älgen jag ser när jag sitter bakom ratten, som tur var har T's bil bra bromsar och vi såg den ganska snabbt så man hann bromsa och köra lugnt en bit ifall det skulle skutta ut någon mer! Sen väl hemma i korsnäs så åkte vi via Tessa & Juha och var där i någon timme. Och nu idag så har som sagt dagen gått väldigt fort, känns som om man bara har hunnit äta, arbeta, äta, åkt en sväng till molpe och nu är det praktiskt taget läggdags igen..

Nu är vi stolta ägare till varsin sånhär 
Metallica pajta från karnevalen !
:D

Äntligen !


Min skrått ♥
Kan inte vara gladare än vad jag är nu !
Puss på T .

En dag på stranden

Idag skulle jag inte jobba så jag & Elisa brummade iväg till Malax för att åka och simma med Ch & Julia till Åminne. Vattnet var varmt och Julia och Elisa verkade komma ganska bra överens där dom båda plaskade i vattnet.. Blev lite förvånad när Julia var så snabbt ut i vattnet, hon som inte ens brukar doppa sig men där låg dom båda 2! :) Efter 3h på stranden köpte vi lite glass och skjutsade sen hem Ch & Julia, väl hemma i Korsnäs var det skönt att duscha av sig all sand och bara ta det lugnt.
Plaskeliplask
Hittade också förrän vi åkte till Malax imorse en fet liten Biper
som låg och visade "magakållon" och bara njööt ..
Usch fy och bläääääää! Har installerat om datorn och satt in Vista tillbaka för att WoW kapade lite nu som då och gjorde så att hela datorn låste sig i ~10min varenda dag när jag körde Win7 men nu istället så är det input lagg x123214 som gäller om man ska spela. Myysigt.. Vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta ?!