Fixa på kraftskidor och dricka ett vinglas, livet..

Köpte en vitvinsbox idag på alko så vi har så det räcker en stund. Så nu sitter jag, T och andré och njuter av varsit vinglas samtidigt som vi fixar med det sista på kraftskidors hemsida.. Tanten kommer ju imorgon och då ska allting vara fixat å klart, vilket det inte riktigt är när bildgalleriet jävlas. Meeen roligt har vi iallafall! Känns bra att alla arbetar hårt för att faktist få ihop pengarna till London resan förutom dallen i andra rummet då som inte har gjort ett skit sedan vi började med hela kraftskidor, men vi ska inte tänka på honom ikväll.


Är annars jättenervös över om T kmer att tycka om min present eller inte !! Han fyller ju som sagt 19 på söndag så då blir det upp till bevis.

Jag ska.. flyga !

Är megajumbojätte förkyld och låter som en elefant med snabeln full av dynga, ungefär. Har haft webbprogrammering 2 första timmarna idag där vi håller på att fixa det sista med kraftskidors hemsida, härrejävlar vad man kan bli trött på att hålla på med dendär sidan.. Men förhoppningsvis är dom nöjda nu på torsdag och vi får detdär rätta lösenordet som vi skulle ha igentligen fått i maj. Vi håller tummarna! Har tydligen också bestämt ett preliminärt resedatum för resan till London. 6-12 mars eller nåt sånt. Synd bara att vissa åker snålskjuts när dom inte gör något för att samla in pengarna utan istället sitter på flashback eller liknande och lider alla timmar de skulle kunna hjälpa till med hemsidorna. Sen de resterande timmarna så hade vi serverteknik med janis bananis och nu börjar jag verkligen kunna allt vi ska ha till yrkesprovet, vilket känns otroligt skönt!
Talade med mamma igår kväll, och hon sa att pappa och hon nog skulle betala resan till Sverige när T ville att jag skulle komma med iallafall nu när han ska köpa ny bil, eller hans föräldrar köper och han väljer =D Så nu ska jag få flyga för första gången i mitt 18 åriga liv, de ni! Gissa om jag är nervös men roligt ska det bli.. Åker en 19 november på kvällen och kommer hem 22 november och då förhoppningsvis med en ny Mondeo.
Förhoppningsvis kommer T's bil att se ut såhär minus den fuula vingen.

Här ska det lånas bilar och köpas nya

Jahapp.. Då var det bestämt, T's mondeo ska sättas på ståförsäkring på obestämd framtid och vi ska låna farmors bil för 3 veckor framåt. Det är verkligen snällt av farmor att låna ut sin bil med detsamma utan förvarning även om hon lät igår lite som att hon inte ville men det var antingen hennes bil eller transiten vi hade att välja mellan så vilken vill man helst köra när det är kallt och halt lång väg?. Känns ändå väldigt bra att det äntligen händer något, menar T's föräldrar har lovat att köpa en ny bil åt honom i över ett år och inget har hänt men nu när mondeon går sönder då blev det fart under fötterna, blev inget köp av mondeon från -01 i Närpes när den var alldeles för mycket medkörd så om 3 veckor cirka ska T och hans pappa åka över till Swe för att titta på bilar som T's bror har tittat ut där åt dom då. Såå förhoppningsvis om 3 veckor har T en ny bil och då får vi praktik igen och jag kan lämna tillbaka farmors bil.. Och börja köra med transiten till Malax kommun varje dag, priiiiima.

Spännande..

Idag har vi varit och tittat på en Ford Mondeo -01 i en bilaffär med T's pappa. Började tydligen bli bråttom om kylarvätskan far någon konstig väg, den hade minskat mycket nu igen när vi tittade och T's pappa misstänker att motorn har gått varm någon gång utan att vi har sett det på mätarn i bilen.. Bilen vi tittade på var iallafall jättefin både ut och invändigt, inga skråmor eller liknande saker. Hoppas och håller tummarna!

Upp&ner och hit&dit..

Råkade ut för en liten rolig sak när vi skulle iväg till skolan igår måndag på morgonen. Hade sovit i korsnäs för det var F1 på tv på kvällen vilket är mycket viktigt så på morgonen då när T startade bilen och lät den stå på tomgång för att få upp lite värme i den.. Meeen kom det någon värme?! Nej, men började iallafall färden mot Närpes ihopp om att vi bara hade glömt hur länge det tog före det kom någon värme men när även motortemperaturen steg högre än vanligt och det fortfarande kom isande kall luft ur systemet blev det att stanna bilen och börja titta. Trodde inte det kunde vara kylarvätskan för behållaren var ju ännu halvfull när vi tittade men provade iallafall att hälla dit lite till ur en kagg som T hittade bak i bilen och då kom det minnsann värme ur systemet! Måste va nåt fel men vi är inga mekanikers så T's pappa har väl nåt att titta på i häljen, för inte ska det göra sådär när behållaren är halvfull. Hade serverteknik 5h i sträck där vi höll på med rättigheter, säkerhet, domäner & användare med egna hemområden och profiler på en server.. Och snart tror jag att min såkallade partner Mr. Rosadall är dyslektiker för han kunde inte stava till Administratör för det första, det tog honom åtminstone 7 försök att få det rätt så tillsist fick jag stava upp skiten och sen för det andra så kunde han inte få ett lösenord skrivit 2 ggr efter varann heller på flera försök så mina nerver kokade verkligen. Önskade verkligen att jag skulle få ha en server och en win7 maskin ifred så jag kunde få pyssla på egen hand för att vara med dendär killen så gör så att man blir både frustrerad och tappar tålanmodet när han inte förstår ett dyft av vad man säger.

Och idag så har vi kört med lite webprogrammering 2 första timmarna och sen hade vi 5h serverteknik igen där vi skulle installera om servern bara för att öva och jag tänkte att han får väl installera om servern då när jag gjorde allt detdär sist själv medans han var i bilskolan, trodde inte heller att han skulle kunna rådda till det hela heller menar det är ju bara att trycka OK OK OK och sen installera 3 roller på servern samt konfa DNS och DHCP'n. Några siffror hit och dit som vi har på ett papper, haha men där lyckades han nog också svänga på allt upp och ner så inget blev som det skulle.. Och då var det 3dje gången han installerade om servern för de hade hunnit installera servern 2 ggr medans jag var i Norge också och ÄNDÅ klantar han till det. Tror inte stackarn klarar yrkesprovet. Efter att vi hade slutat för dagen så åkte vi och handlade en vit vinsflaska, vilket är såååå mums ! Grillad broiler med couzcouz blev dagens mat, när man lägger på dendär starka röda thai såsen så blir det jättegott, åt tillochmed mer än T idag.. Och där runt 7 efter att ha vilat ner maten så gick jag ut på en 1h promenad, går bra att gå ut och gå bara man har bra musik i öronen..


Åhh glömde berätta det viktigaste!.. Jo Österberg hade lämnat upp sin dörr hela dagen så han fick sig en liten överraskning när han kom hem från skolan, nämligen sängen, stolarna, tangentbord och dataskärmen var/låg upp&ner vända =D Va ett helsikes jobb att vända sängen men vilket skratt vi fick sen när han kom hem och såg allt.. !

Pubkväll, yeah.

Haha igår var nog nästan den värsta krapula dagen någonsin, att man aldrig lär sig.. Men roligt var det iallafall på både förfesten och pubkvällen på lördag. Minns inte allt men det är antagligen tur, minns att jag och Pernilla tog nån minttu snaps och drack gin, sen där mot 1 tiden hade vi tydligen frågat av bandet som spelade ifall de kunde spela nån låt men minns inte vilken och mittiallt så dansade vi med Carina & Julia mitt på golvet. Så det hade nog blivit någon för mycket för dansa brukar jag aldrig göra, aldrig.. Och som sagt igår förbannade jag nog mig själv, hade en fin liten (läs stor) huvudvärk, ingen mat gick ner och ett fint blåmärke på ena knät. Roligt + att de pengar jag tjänade in på lördags dagen när jag stod i kassan på pizzarallyt, ja de va inte mycket kvar av dem inte.. =D

Bilar och saker..

Höstlov here we come! Känns lite konstigt att ha ledigt nu igen efter att först ha haft sommarlov, sedan 6 veckor praktik vilket också var som sommarlov nästan och sen den veckan vi var i swe/norge och nu har jag varit en vecka i skolan och baang höstlov. Yeah..

T & jag har ju hunnit med en sväng in till stan förra hälgen efter en PS3 som vi köpte ihop, den har stått på oavbrutet (förutom nätterna) heela veckan på internatet så det var ett bra köp. Har siktat in oss på ett HD tv som nästa och har tittat på en massa olika och kommit fram till att vi vill ha ett Samsung som nu T's mamma och pappa ska köpa åt honom i julklapp/födelsedagspresent tydligen mittiallt.. Så där så sparar vi ju lite pengar!

Idag har vi hunnit med ganska mycket för ovanlighetens skull.. Har varit in till stan en sväng efter några grejjer åt mondeon och sen så städade vi bilen hos mommo och moffa och nu så åkte T och Jimmy ner till Olav's växthus för att skruva och fixa med dom nya högtalarna vi köpte idag, fattas bara dendär dyyyra förstärkaren nudå så vi får in basen som har stått och möglat i skåpet ett år.. Kanske vi köper en sån nästa gång då när vi inte behöver tänka på tv'n längre :) Meen får se hur länge det tar innan mondeon byts ut, har börjat titta på några nyare modeller av antingen mondeo eller focus. Personligen tror jag att jag skulle gilla focus bättre när dom e mindre men det är ju T's bil så har inte så mycket att säga till om antar jag..

Har även börjat tänka på vad jag ska köpa åt T när han fyller 1 nov och jag har det nästan klart och även julklappen börjar vara utfunderad såhär passligt i förtid..

Kommer alltid att minnas dig Conny !

Minnesstunden idag i skolan var så fin.. Önskar bara att de skulle ha haft dina nya sommarringar när du ringde dem, då skulle det här aldrig ha hänt. Då skulle du fortfarande komma på morgonkaffe ibland eller komma med din dator och bara prata lite skit.. Då skulle vi inte ha behövt ha dendär stunden i auditoriet idag, tysta minuten var allt annat än tyst. Vi saknar dig oerhört mycket.

T tar dethär på sitt eget tysta sätt och jag på mitt eget men jag vet ändå att vi båda kommer att minnas alla de roliga stunder vi hade med dig, är glad att vi hann få lära känna dig. Vila i frid Conny.







Gårdagen är som en dimma och man vill bara glömma minuterna efter att vi fick beskedet, eller ja hela söndagen och måndagen vill man glömma. Vet att det blir bättre med tiden men nu just känns allt för jävligt, varför just Conny ? Vet inte om det känns riktigt rätt att skriva något här om det som har hänt heller men det känns bättre att få skriva av sig lite, precis som när vi var och skrev i minnesboken idag som sen ges åt hans föräldrar. Tror inte riktigt allt har sjunkit in ännu men det kommer väl sakteligen.. Kommer iallafall inte att ta någon förgiven längre & absolut inte köra med dåliga däck eller gammal bil, aldrig.