-

Har inte gjort något speciellt idag och inget händer ikväll. Over and out.

Vad tycks?

Fixat lite på min webshop som inte blev en webshop utan bara något formulär. Ser iallafall lite snyggare ut än att bara ha en vit bakgrund..


Äntligen !

Idag har det varit en lång dag, 4h PHP i skolan där vi pysslade på med webshopparna och min är nästan färdig. Tänka sig, lite kod däifrån + lite kod kanske därifrån + lite eget pysslande = resultat.. Ska bara fixa till utseéndet nu så man inte dör av uttåkighet när man kollar där. Efter maten stack vi in till stora Vasa och efter lite krig med en på giganten fick vi ett presentkort värt 35€ när vi lämnade in den dumfulaäckligaskitsaksD-linken tillbaka liiiiite för sent(30 dagars returrätt), men vi skyllde på att vi har så lång väg in till Vasa så man åker inte in dit ofta så tillsist gav han med sig.. Tittade på detdär finfina stativet jag drägglat på ett x antal gånger och såg att nu var det sista i hyllan så ringde mamma och hon betalade hela kalaset, tänka sig! Blev superglad för nu kan jag äntligen fotografera såna saker som kräver stativ, t.ex. om man experimenterar med lång slutartid! :) Inhandlade även ett skyddsplast för iPod Nano'n och bytte in ett spel på Pelimies mot ett annat. Succé! Oops, glömde nämna att vi igentligen åkte in till Vasa för att hämta ut PS3 som äntligen kommit tillbaka, har varit utan i 4 veckor nu så det var väl på tiden!


Slutarbete på G

Sitter och pillar på slutarbetet nu igen, känns trögt att komma igång varje gång men sen flyter det på.. Har som vanligt svårt att bestämma hur jag ska göra allting, under helgen har jag funderat ut åtminstone 10 olika sätt att göra allting. Men har beslutat mig för ett som inte är så lätt men inte heller supersvårt, bra att ha någon som Tobias att sitta och bolla frågor och funderingar med :) Medans vi var i skolan idag så hann jag prova med att föra över de som vi filmat förra året till Mac'en och det funkade finfint! Synd bara att jag inte äger en Mac själv så jag skulle kunna redigera filmerna på internatet, vill inte använda någon äcklig microsoft fundering när det gäller sånt. Har ju bra erfarenhet hur många gånger i timmen som t.ex MovieMaker crashar.. Nej ska man redigera film är det nog Mac och iMovie som gäller och inget annat tjafs.
Såhär långt har jag kommit med hemsidan..


Dendär kartan kommer att ha klickbara punkter, när man klickar kommer det då att komma upp miniatyrbilder i en Iframe ovanför kartan som man kan "hoovra" över och då blir dom större och till vänster kommer det att komma upp info om själva stället man klickat på + en video från platsen. Håller just nu på att fundera ut hur Iframe'n ska funka och vilka bilder som ska dit..

Helgen i korthet

Ojj huhhu, helgen har gått i ett nafs! På fredag så gjorde vi typ ingenting annat än spelade Wii på projektorskärmen och städade upp i klassen lite för på lördag var det ju öppet hus.. Åkte hem en sväng till Korsnäs och då kom vi på att vi skulle åka till J&P den kvällen och sen sova på internatet, lite riskabelt med tanke på att Carola, internatsföreståndaren var i jobb på kvällen eftersom alla hade tillåtelse att sova på internatet när vi skulle i skolan på lördag. Men det gick bra, hon brydde inte sig ett dugg fastän ett helt gäng med diverse saker kom trampande över gården =D Kvällen på J&P var super, har inte haft sådär roligt sen nyårsaftonen. Det mindre roliga var ju att stiga upp med en massiv huvudvärk och gå till skolan kl 9 på lördag. Elisa och Tessa kom och hälsade på, Elisa ägde ut alla som spelade mot henne i Wii Sports detdär svärdfäktandet, t.o.m våra lärare åkte på stryk så det bara blåste om det! Sen på kvällen så var vi barnvakt åt Elisa när Tessa och Juha åkte på pubkväll, eller ja barnvakt och barnvakt.. Elisa sköter ju sig själv men vi var väl där för att se till att hon inte rev ner hela huset. Så kvällen spenderades med stimulerande legobygg och Shaun the Sheep, länge sen man har sett nåt sånt roligt barnprogram som det =D


Idag är det ju annars våran 2års dag men vi har inte gjort något speciellt, hade ju tänkt åka på bio eller liknande men det hann vi ju med förra helgen och så var vi ju ändå ut och festade i fredags så det blev en lugn dag idag.. Men god mat fick vi av Tobias mamma idag för att fira lite, mumsig nötinrefilé med sås och goda potäter till. :) Efter att vi hade kommit tillbaka till Närpes så har jag bara tittat genom de 3 kassetterna med inspelat material från bl.a Norge för att se vad jag ska ta med till slutarbetet och jag konstaterade att det inte blev mycket som man kunde ta, enda kassetten som innehöll något igentligen med Norge så var den som vi hade filmat på förra året och då filmade vi inte så mycket :D Men det löser nog sig. Ska börja titta lite film nu som avslutning på kvällen och mysa lite, har sovmorgon imorgon så det gör inte så mycket fastän vi är uppe lite längre..

I skolaan

Sitter i skolan och har haft 2h med våran webshop och 2h modde, känns som om dagen går snabbt. Har bara 3h till med webshoppen nu och sen är dagen slut! Ska väl fundera vidare på ch's design till hennes nya blogg sen ikväll, blev supernöjd med headern som jag knåpade ihop på en timme igår kväll så får hoppas att det går lika bra ikväll! :) Bjuder nu på lite pics tagna med en av skolans iMacs, webcamprogrammet har så många olika roliga effekter!



När tiden inte räcker till.

ÅHH, fattar inte hur man ska hinna med allt nu helt plötsligt! Imorse kom Stigu in i klassen och "surprise surprise alla ska göra varsin webshop till era egna hemsidor som vi skall visa för skolan i London" Hur ända in i h*lvete ska vi hinna göra en sån och slutarbetet på samma gång?! Har iochförsig hittat en bra tutorial MEN det är ändå mycket tid som går till spillo på att pilla på något sånt där som vi ändå inte får något betyg i eller liknande, istället för att fokusera helt på slutarbetet.. Har även hittat några färdiga webshopar som man kan ladda ner så får se då, blir det liksom för mycket så tänker jag ladda ner en av dom koderna och så är det klart. Fattar inte varför det ska vara så mycket fjäskande för dom där Londonstudernadena vi ska och hälsa på, fattar bara inte..

Nu lite Civilisation IV så jag får ta ut min aggression på några fula barbarer och of course Napoleon. Ska krossa skitarna.


På söndag är det en lite speciell dag, då har vi varit ihop i 2år, eller ja klockan 7 på kvällen är det exakt. Tiden går såå snabbt! ♥


Fransmän!

Konstigt vad kvällarna går fort här på internatet.. Skoldagen gick sådär lagom trögt, höll på med slutarbetet nästan hela dagen så nu har jag en ungefärlig layout för hemsidan och ett första utkast till innehållsförteckningen i uppsatsen. Känns bra att allt har börjat rulla, vet inte riktigt hur allt kommer att lösa sig ännu men tar det som det kommer, kan inte börja fundera på all problem på en gång för då kommer man ingen vart. Imorgon lär vi få sluta 2h tidigare, tänk att för en gångs skull talade läraren om det i förtid! MEN på LÖRDAG så är det öppet hus och gissa vem som måste vara på skolan från 9-14..
Annars kom jag på en pangidé efter vår lilla tupplur idag efter skolan, så jag brummade iväg till eepe och förverkligade den. Köpte 2 fransbröd, gurka och smör, fryspåsar och annat. Men det viktiga var just fransbröden, skar upp båda i skivor och frös in det mesta men lämnade några att äta ikväll och i morgon på morgonen.. Och sen när man vill ha mera tar man bara fram någon skiva och låter det tina, då blir ju aldrig fransbrödet äckligt skarpt och jag får äta upp bröden i egen takt! Smart :D Så medans jag tittade på filmen The Lake House så åt jag fransbröd med gurka och det smakade lika gott som när vi brukade handla hem batonger från stan och äta dom direkt när vi kom hem med mycket smör och gurka på, namnam!

Tävling med mycket priser!

Julia Berg's tävling

Vinstlista
:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljersexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation 
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orangegrön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor 
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme. 
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask
Tänkte pröva å va med i en ny tävling eftersom man vet aldrig om man har turen att vinna! :)

Slutarbetet är här!

I fredags såg vägen från Närpes ut såhär

Måndagsskoldagen är över, hela dagen har gått åt att planera slutarbetet. Har bestämt mig för att göra en hemsida med en karta över vänstra delen av Finland, Norra Sverige & Norge och på kartan skall vår senaste resa till Norge märkas ut. Och man skall då kunna följa vår resa genom att föra muspekaren över små pluppar som visar bilder från stället där pluppen är och där större pluppar är finns det med allmän information och videosnutt om stället. Låter kanske inte så svårt men det är nog en hel del att tänka på, har redan kommit en bit på vägen genom att ha väljt ut de bilder jag vill ha med.. Sen nästa vecka så blir det att titta på allt film material och försöka plocka ut det bästa + att börja bygga upp hemsidan. Nu när vi har börjat på med allt detta så känns det verkligen som att skolan snart är slut! :D


Annars är väl allt som vanligt, igår hängde jag upp några blå och mycket mysigare gardiner i fönstrena på vårt rum eftersom standardgardineran är sååå tråkiga. Och nu blir det lite tv tror jag bestämt men först lite bilder från helgen!

Bio time !

Bestämde oss helt plötsligt för att åka på bio ikväll när vi ändå inte hade något annat för oss! Kostade en halv förmögenhet + en tredjedel av byxbenet för att titta på Avatar, men det var det nog värt trots allt konstaterade vi efteråt när vi drack kaffe på ABC.. Man önskar riktigt att dendär planeten skulle vara dagens jord. Och det där med 3D var faktist coolt! :D Hajade nog till flera gånger när saker kom utflygande rätt mot ansiktet och liknande.
Är hemma i Nyby nu och väntar på att Tobias ska fiffla lite med Macbooken så vi kan spela lite Civilisation ihop på multiplayer. Hatar domhär nätterna när man ska somna och sova själv, finns inget värre när man är van att det ska ligga en varm och gosig klump där bredvid.. Så man försöker att dra ut på det hela så länge det bara går, ni vet tills man är så trött så man bara somnar när man lägger huvudet på kudden! Imorgon bär det igen iväg till Närpes och internatet, funderade ut någon ondskefull plan på ABC ikväll också som innehöll Österbergs Mazda och en stoor hög snö. Kanske något vi kan förverkliga senare i veckan, vem vet?.. Iallafall skrattade vi så vi grät på ABC när vi kom på idén så den kan ju inte vara så dum trots allt!
Annars känns det här med Simba konstigt, även fastän han flyttade hem till Julias pappa i somras och man inte har sett honom sen dess så är det ändå liksom något som fattas.. Igentligen skulle man inte hysa några känslor för några djur, för då blir det ju såhär när dom dör, de gör dom ju liksom till slut hur man än gör. Minns när farmor och farfars förra hund Morran dog, minns den sista dagen jag såg henne som igår fortfarande. Och fortfarande blir man lika ledsen när man tänker på det som när det hände för 10 år sen..

Film

En liten film av några bilder..

Simba sötin !

Du va så fin, snäll, buusi å svart.
Önskar man skulle ha kommit och hälsat på dig på det nya stället
men jag har inte haft tid och det får man ångra nu..
Trodde du hade så mycket mera tid kvar,
synd att jag inte visste förräns det var försent!


Du kommer alltid att va min joggingkamrat.
Simba Fladeröra <3
1999 - 2010
:(

Den lediga dagen..

Första skoldagen avklarad och ingen skymt av våra lärare.. En är tydligen till LONDON igen, den andra är också borta och den tredje är sjuk. PRIMA ledig dag alltså konstaterade vi! Har varit och införskaffat en internetsladd idag så nu ska här slängas in lite bilder. Först ut är från vår internatslägenhet och dagens mat..

 


Back in internaatet.

Är i Närpes nu, allt är uppackat och fixat. De här nya lägenheterna är verkligen fina! Fuskparkettgolv, nya sköna sängar + täcken och kuddar, fräsch dusch, wc och fint kök.. Igentligen ser dom ut som D-lägenheterna men allt lite uppiffat kan man säga, vi hade nog tur som fick chansen att få bo i dom här nu de 2 sista perioderna vi är i skolan. Tog lite bilder av lägenheten men sätter upp dom i häljen när jag har ordentligt internet, glömde ju sladden hemma så nu surfar jag på T's Macbook och hans 3Gmodem, går inte så bra att ladda upp då..
Har tittat runt lite ikväll hur dyra lägenheter som är 1rok eller 2rkv är i stan, kan säga att man inte direkt blev glad.. Nog för att det blir mera lediga bara alla slutar skolan men måste ju titta lite i förväg så man vet. Vill ju inte bo i en lägenhet som är mindre än mitt rum heller som en av våra kompisar gör, bläää.. Hoppas bara vi hittar någon på brändö till hösten om allt blir så som vi tänker i nuläget.

Hejhej igen.

Åkte ju som sagt på praktik iallafall idag fastän min röst är lika med 0, det gick ganska bra Mattias han babbla på och jag nickade eller skakade nekande på huvudet men inte kunde jag ju vara helt tyst någon gång kom det nog lite ljud fastän jag inte skulle få säga något alls.. Speciellt jobbigt är det när man sprang på i korridorerna och in till folk man skulle hjälpa med datorn när man inte fick sitta och småprata eller säga hej (Måste tro att jag är helt otrevlig när jag inte kunde hälsa i korridorerna..). Bäst skulle det ha varit att ha en stor jävla rosa lapp i pannan där det stod "STUM PUNKT SLUT."

Nåja efter praktiken åkte jag till min minsta kusin Julia för hon ville ha hjälp med datorn och Photoshop CS3, kan ni tänka er att en flicka på 10år sitter och ritar så fina och detaljrika bilder i först Paint och sen så finputsar hon dom i CS3! Hon är så otroligt duktig, ritar 100ggr bättre på datorn än någon annan som jag känner.. Ska nappa någon bild av henne sen och visa er. Hon gör även egna tecknade filmer med dom där bilderna med ljud till och allt, snart lägger hon antagligen upp den första på hennes egen blogg (som finns under mina länkar). Fixade även lite med mosters burk och Magnus bärbara så nu är allt i skick för denhär gången! Roligt att se de 3 pluttarna någon gång också ;)

Efter att jag brummat iväg hem kom jag på att jag bara måste ut och testa den nya kameran i mörkret, bara för att se hur de olika inställningarna beter sig. Så jag tog stativet och kameran och gick ut och fotade lite (dumdumma mig som inte kan hållas inne fastän min röst är död och begraven..) och här är några bilder..


Nu lite Scrubs före vi somnar Tobias och jag. ♥

Fototävling !

Fotofyndet – fototillbehör du inte har råd att vara utan.
Tävling hos malinhee.blogg.se där man kan vinna en vit pop-up flash diffuser.

Mitt bidrag.



Tänkte för första gången vara med i en Fototävling, bara för att liksom testa. Har även funderat på att sätta ner mera tid på att just fotografera och visa lite mera av mina bilder här på bloggen, så får se vartåt det bär. Pop-up flash diffusern skulle iallafall sitta finfint på min nya kamera! ;)

!

Bara för att!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Rattat en lastbil och husbil.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej men snart.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Sverige & Norge.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
En egen lägenhet. (Drömma kan man alltid..)

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
10 april när jag fyllde 18år & Sonisphere festivalen i Björneborg dit jag och Tobias var för att titta på Metallica.

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag klarade både skrivningarna och uppkörningarna för bil och lastbil på första gången.

9. Största misstaget?
Minns faktist inte.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Njaä.

11. Bästa köpet?
PS3, tv'n, iPod nano & min nya kamera

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kameran.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mitt sommarjobb på Stenbrytaren. Otroligt roliga människor att jobba med! + alla snälla kunder.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Metallica - The Day That Never Comes.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lyckligare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mera kort!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Spenderat pengar på allt möjligt.

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma hos mommo & moffa med tjocka släkten.

19. Blev du kär i år?
Fortsatte.

20. Hur många one night stands?
Inget.

21. Favoritprogram på TV?
Scrubs !

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nja, beror på hur man definerar "hata".

23. Bästa boken du läste i år?
Millenium serien av Stieg Larsson

24. Största musikaliska upptäckten?
..

25. Något du önskade dig och fick?
Pengar.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Nej.

27. Årets bästa film?
Ice Age 3. Haha..

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Va först hemma och sen for jag å Tobias å åt å drack på Stenbrytaren.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nää inte som ja kommer på nu.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Bara de vanliga. Jeans, t-shirt, tröjja.

31. Vad fick dig att må bra?
Mamma,Pappa & Tobias

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha..!

33. Vem saknade du?
Ingen.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Har faktist ingen aning.


KAN.INTE.PRATA..

Helt utan röst, i över ett dygn.. Precis vad jag har önskat mig! Om jag ska vara ärlig är nog det här det värsta dygnet under alla mina 18år.. Haha Tobias som trodde till en början att jag skämtade men sen fattade och då tyckte han att jag var otroligt tråkig när jag inte kunde tala, tack för den! Igårkväll och idag har vi mest tittat på Scrubs så nu är säsong 1 avklarad. Imorgon är det praktik igen vilket betyder att dethär är sista jullovsdagen, skoj.
Sitter och tittar på Bones med mamma nu, får väl sen börja tänka på att börja bädda ner sig i sängen så man kommer in i den gamla dygnsrytmen och inte den otroligt galna "sova 03-11.00" rytmen..
Saknar T ♥

Brrr kallt kallt kallt!

Nu har äntligen kameran kommit! Är nöjd över hur den funkar hittills, iallafall. Bara det inte skulle vara så förbaskat kallt så man skulle slippa ut! Har varit över -20 dom här senaste dagarna brrr ( och var är nu alla reportage om klimatförändringen? Som bortblåsta, eller ska vi säga nedfrysta.. ) Det är ju så mycket snö också så skulle verkligen vilja våga mig ut och ta lite bilder medan den finns åter. Men iallafall imorgon bär det av till Tuuri med mamma och pappa, ska bli roligt att slippa ut lite och sen kanske på kvällen ska vi till Jens och Jessica..
Idag så har vi väl inte pysslat med så mycket, steg faktist upp där runt 10 tiden minsann. Påtat lite på nån hemsida(Tobias), tittat lite Scrubs och Bones och förstås utforskat kameran(jag). Jaa, och så var vi ju till Mölle på mat med Jens och Jessica ikväll. Mums!

Orginalen från bilderna igår;

Hade lite strul med den kära trådlösa D-Linken i Tobias rum igår så hann inte sätta upp orginalbilderna till bilderna från färjfästet..
Såhär såg bilderna ut direkt utspottade ur kameran, sen efter så blev det ju som det blev ;)

Bergö på 15 minuter !

Har varit på en tur och retur resa ut till Bergö idag på eftermiddagen. Färjan gick fort och turen ner till hamnen och upp tillbaka gick nästan lika snabbt! Men roligt att åka ut iallafall..


Vindmöllor

Snörvel knörvel !

Japp, är fortfarande förkyld, är inne på 5 dagen nu. Största delen av helgen och månda-tisda spenderades hemma i Nyby, där det inte hände så mycket annat än att vi låg och latade oss, så skönt och ja förutom att igår så kom ett stooooort paket! Och det var inte min kamera, utan Samsung 37'' tv'n som plööparna därhemma hade beställt hem. Så nu till den ännu större frågan är när kameran behagar att dyka upp, vet att jag är otålig.. Så därför kommer lite bilder som jag tog igår med den andra kameran.


01.01.2010

Igår var kvällen bättre än bäst med god mat och trevliga människor. Idag är vi väldigt slöa och orkar knappt tänka något vilket betyder att natten måste ha varit otroligt bra! Ingen krapula eller bara lite ont i huvudet hade vi när vi vaknade, vågade knappt somna inatt för jag var livrädd för hur det skulle kännas idag..
Dagen har varit lugn och vi har mest tittat på tv. Åkte till Molpe efter några pizzor och nu ska jag krypa ner bredvid Tobias och fettot Biper i den utbäddade soffan och mysa framför snålvatten och jäkelskap!
Har inga bilder från gårkvällen eftersom jag inte har någon kamera just nu, men nästa vecka borde den nog komma den nya!