Föresten ..

Kan nån berätta för mig varför de svarta ramarna runt bilderna i inläggen försvinner efter att "side baren" börjar synas när man laddar sidan? Alltså dendär rutan där alla inlägg och sökrutan är..

Vill du aktivera filtertangenter ?

Villaavslutningen blev ingen stor hit precis. Bestämde i sista minuten att alla åker till brage. Där hände väl inte så mycket, 1 person surade över att han inte hade något att dricka, men hej! man kan väl ha kul iallafall eller iallafall försöka? En annan var trött efter åminne kvällen före, en tredje blev störd på en person som kom dit fast ingen vill ha dit han/hon förutom en, för personen ifråga gör inget annat än talar skit om alla. När några ur gänget sköt raketer satt andra halvan inne och va tråkiga och tittade på en urdålig marsianfilm med urdåliga specialeffekter. Sen där mot 11tiden kom 4 personer dit, 2 av dem började bråka och det resulterade i att den vettigare av dom åkte hem, sen fick jag och tobias nog och begav oss hemåt också efter att vi tittat till tessa, juha & elisa som bodde i radhuset bredvid. Det var väl den kvällen det i stort sätt..

lukas, tobias & brage


tobias




Sådär ja!

Nu har jag fixat om stilmallen igen, inte lika nöjd med denhär som med den förra men den får duga tillsvidare.

Ikväll är det villaavslutning och vi har ingen aaaning om var vi ska vara eller vad vi ska göra. Precis som alla andra gånger så bestäms allt i sista minuten när ingen vet nåt eller har nån idé dagen före.. En sak som är säker och det är att Tobias har bunkrat upp med en hel traktorkärra raketer.

Åååh shit vilken dumskalle jag är !

Tryckte i misstag på välj stilmall när jag körde med synaptics styrplattan så nu är hela min förra stilmall borta !
Duktigt Piisa, duktigt..

In your head, in your head they are fighting..

När vi kom till korsnäs idag åkte jag och tobias direkt till baren för att äta med resten av gänget. Efter att vi hade ätit började jag frysa & ha varmt om varannat, sen började jag få detdär välkända magont som jag har haft ibland under 2-3år nu. Det är ett sånt där magont som tar så ont och man vet att ända utvägen är att spy upp allting som man ätit för att det ska sluta. Tommy stjussade hem mig till tobias och jag spydde upp allting, sen mådde jag nästan bra igen, la mig en stund och när jag skulle stiga upp bara vinglade det så jag lade mig igen och låg i säkert 2 timmar före jag vågade mig på ett nytt försök att stiga upp. Tobias' mamma och jag har funderat över varför det där magont kommer ibland. Och jag har en teori om att det kan vara något i pizza som jag inte tål om jag äter för mycket av det, t.ex osten som hon säger är stark (hon vet ju sånt där eftersom hon är kock eller nåt liknande). För nästan varenda gång jag har fått detdär är efter att jag har ätit pizza mer än en gång i veckan. Nu när jag har suttit och tänkt på detdär en stund så kommer jag nog inte att äta pizza på en bra lååång stund bara för säkerthetsskull.. Men det är inte lätt att varenda dag heller äta ordentlig mat när man bor på internat, vissa dagar är man så trött när man kommer från skolan att man bara inte orkar fixa nån ordentlig mat utan det blir något skräpmatsväg, men iallafall så försöker vi nu äta 3 dagar ordentlig mat men det är inte alltid det lyckas.

Mama said..

Sitter i skolan och slappar, har suttit och skrivit Javascript i 2½ nu och är färdig med alla uppgifterna. Tror nog jag kommer att bli någon som sitter på ett företag om några år och fixar hemsidor för det finns nog inge kulare än Javascript och html timmarna. Att skruva ihop datorer och hålla koll på senaste hårdvaran till datorer och testa en massa saker i linux är nog inte riktigt min grej liksom, det är mer Tobias' område. Det är på bildhantering och programmeringstimmarna jag trivs bäst, förutom när det gäller att programmera program i VB, de timmarna skulle jag kunna gräva ner mig under jorden.

Har suttit och lyssnat på Metallica - Mama said på repeat flera ggr bara för den är så himla fin. Tobias har fått mig att lyssna mer och mer på Metallica och de är faktiskt ett otroligt bra band bara man börjar lyssna på vad de sjunger, deras musik är inte en massa "skrålas & skrikas" utan ren och fin metal. MUMS !

Mohaha

Jag, tobias, andré och österberg spelade monopol igår kväll och jag vann hela skiten :D Hade hotell på varenda tomt från Västralånggatan till Narvavägen när vi skulle sluta spela.. Jag är bara sååå bäst (måste ju passa på att skryta lite nu när jag för engångsskull vinner nått) Måste nog spela igen nån kväll får det var så kul! Länge sen man har spelat nåt som inte är på datorn eller ps2, så bra med lite omväxling.

Är i skolan nu och hör och häpna vi har faktiskt en ordentlig timme nu! Och det är inte matte utan vi har scriptprogrammering..

0 motivation ..

Hahah har inte gjort något idag heller som vi skulle ha kunnat lära oss något av. Jag och tobias har skruvat upp basstationer nästan hela dagen förutom när jag hjälpte några andra med lite fiberdragning. Frågade sen av läraren om vi fick gå hem när vi inte hade nått mer att göra, då flinade han och sa "Ja inte vet jag vad vi ska göra nästa timme, jag hittar väl nog på nåt men hem behöver du iallaf inte gå" och så skrattade han och tittade på de andra lärarna i kafferummet. Jo jag visste nog att nästa timme skulle gå ut på att göra ingenting så jag gick hem. 0 motivation, det är vad lärarna får en att känna i denhär dumma skolan! Man känner sig som en lat dagdrivare när vi ändå inte gör annat än surfar på timmarna.. Idag skulle vi ju ha haft 4h kundbetjäning, modde & 2h bildbehandling men borrade istället hål i väggarna (y) Här vill jag då inte gå efter dethär året, mitt 3dje år blir nog på KKC där man nu lär sig något iallafall och inte har så jääävligt lata och nonchalerande lärare som vi har här. Nu går jag och gräver ner mig i täcket och tittar tv. Hejjdå

Wihii !

Koka pasta idag som smaka skit tillsammans med tonfiskar.. Aldrig mer säger jag bara! Mamma brukar ju laga samma mat åt mig i husbilen och det smakar ju 50ggr godare.. Tänkte spela lite WoW för att koppla av men det här dumma internetet på det här stället är såå slött när en massa personer laddar ner filmer & musik. Blev istället till att Tobias klättrade över till Österbergs vädringslucka för att se var han var och André var inte sen till att hjälpa honom med en smäll därbak där Tobias stod och vädrade :D André försökte sen klättra in genom Österbergs vädringslucka men den var tyvärr lite för trång fast andré är så liten.. Ska försöka installera ubuntu på min dator nu, Tobias har ringt och frågat av Asus varför det inte går att installera på det vanliga sättet och det var nåt med biosen så vi måste köra textbaserad installation då för att få det att funka.
André som försökte klättra in..







Piisa e värdefullast ja har<3 // Tobias

Första halvan av dagen avklarad..

De 3 fruktade mattetimmarna är över och jag lever än! Skippade den 25min långa gymnastiktimmen för jag känner mig hängig och har huvudvärk efter allt matte. Är det ändå nån vits att ha 25 min lång gympatimme? Den första timmen har jag ändå matte och sen kommer en rast som man ska byta om på, sen gympa i 25min å sen hem och duscha -> lunchrast.

Får se om ens vår lärare ids dyka upp nästa timme, gör han inte det går jag och tobias till rektorn och frågar om det inte är meningen att vi ska lära oss något i denhär skolan.. Det måste ju bli en ändring för jag vill verkligen kunna nått när jag slutar här om ett år. Jag vill inte vara ytterst duktig på att göra ingenting som vi gör varenda timme nu nästan utan jag vill vara ytterst duktig på datorer och program !

Good morning Vietnam !

Skönt med en snabbdusch på morgonen så att man riktigt vaknar, antar att jag verkligen behöver det idag när det står 3h matte på läsordningen nu från morgonen. Tobias sussar sött ännu fast det är bara 25 min tills skolan börjar. Nu ska jag hoppa iväg och paxa wc för att sminka mig.. Hörs sen om jag överlever mattetimmarna !

Tänk att jag faktiskt kan..

Idag har jag gjort något ytterst ovanligt.. Jag har kokat mat och det blev faktiskt riktigt gott! Maletkött å pasta e mums ^^,

Iskolan hade vi ingen riktig timme idag heller.. 1h satt vi och lyssnade på någon föreläsare och dom 2 sista timmarna skruvade jag och tobias upp basstationer medans D2ans "duktigaste" elever mest satt och slappade i klassrummet fast dom skulle dra fiberkablar i taket..

Hahah..

3h har gått och ännu har  i inte haft en ända lektion..
Dagens fråga; Varför ens gå upp på morgonen och gå till skolan när lärarna ändå inte kommer till timmarna?




hejhej alla. // glupifäitin aka Tobias

Inget internet..

Tänk att det ska va så svårt att få igång internet till internatet efter strömavbrottet i torsdags. Det är ju bara att trycka på en knapp men det tycks de inte klara av på en fredag -> inget internet på söndag heller.. Kafferast nu, har inte gjort något idag heller de här timmarna. Får se då hur resten av dagen kommer att se ut, måste snart knalla tillbaka nu för ännu 3h kommunikationsutrustning och 2h bildbehandling..

Lugn helg..

Tobias har börjat fundera mer över dendär möjligheten att byta skola om det inte blir bättre med undervisningen på vocana. Och jag förstår honom, när man går i skola vill man ju lära sig något också men det gör ju inte precis vi som det är nu. Ska gå och tala med rektorn imorgon och se om det blir några förändringar sen efter det.. Blir det inte det antar jag att Tobias kommer att byta till KKC efter nyåret eller efter 2an.. Och allt detdär gör mig så himla nervös för jag vill inte gå kvar i vocana jag då heller, för vem ska då hjälpa mig när jag inte förstår och lärarna inte kan förklara så man förstår? Vem ska uppmuntra mig när jag har mina dåliga dagar och när jag tror att jag inte kan fast jag kan, ibland t.o.m bättre än grisarna där bak? osv.. Jag har nog vetat innerst inne ända sen efter praktiken förra året att undervisningen bara har blivit sämre på skolan och att Tobias funderat på att byta skola men det tar bara så sjukt när han själv säger det rakt ut. Grät störtfloder igår när han berättade detdär som jag länge väntat på.. Men han sa iallafall att han tror inte han kommer att byta men vem vet. Han måste ju göra det som känns bäst för honom själv och för ingen annan. Berättade för pappa om det där med att jag skulle måsta skriva om dendär javascripten på Mac och han tyckte det var det löjligaste han har hört! Och han tyckte också att skaffar man Mac'ar till en skola ska väl nog lärarna kunna något om dem också..

Igår annars gjorde vi väl inget speciellt, pappa kom och hämtade oss från Tobias på kvällen, tittade på Arkiv-X hemma hos mig och sen somnade vi. Idag blir det att åka tillbaka till internatet och det känns på ett sätt skönt på ett annat vis inte.. Det är detdär med skolan som bekymmrar och gnager.. Varför gå i en skola där man inte lär sig nått som man har användning av? Varför slösa bort 3år när man kan studera samma sak på nått annat ställe? Visst.. Det finns faktiskt saker jag har lärt mig också men det är nog inte många. Kanske allt slutar med att jag också byter skola? När 3dje året väl kommer. För ska det fortsätta på dethär viset så vill jag inte va kvar i närpes.

Märker nu också att rubriken inte har med innehållet att göra. Hade tänkt skriva ett fint inlägg om helgen men sen började jag tänka på skolan igen..

 

WTB lärare med goda kunskaper inom linux & Mac OS

Före skolan började hade jag vissa förhoppningar om att lärarna kanske skulle ha en liten annan inställning än förra året och faktiskt lära ut något dethär året på timmarna som vi skulle ha nytta av.. Men nej, tydligen har dom inte ändrats ett dugg. Förra året skaffade dom 18 st stora 24" Mac'ar till ena klassrummet där 2orna och 3orna mest brukar ha lektioner men det visade/visar sig ju att lärarna inte kan eller vet ett dugg om just Mac OS vilket resulterar i att våra timmar slösas till att lösa problem såsom hur man ska få våra användarkonton användardugliga och liknande problem som vi själv måste komma hur man ska lösa eftersom lärarna inte vet ett dugg om nåt sånt, och när vi väl löst problemet så kommer lärarn och säger "ahaa det var sådär man skulle göra!" Igår slösade vi bort 3h med javascript på läsordningen på att försöka lösa just det problemet.. Är inte javascript viktigare att lära sig väl än att sitta och fundera ut hur våra användarkonton ska kunna fungera och hur man ansluter till en server? De 2 sistnämda sakerna ska ju en lärare kunna lära ut med ett fingerknäpp eller har jag fått något om bakfoten?! Jovisst det är bra att kunna lösa problem sj också det är jag medveten om men när flera timmar går åt sådana problem som en lärare ska ha koll på så går det väl för långt? Och idag när vi hade javascript så fick jag nog av min dator för ibland har jag bara inte nerver till allt när det bara bråkar och tar alldeles för lång tid så jag gick hem efter min bärbara och sen fick jag skäll för att jag hade gjort uppgiften på min dator med vistas anteckningsprogram istället för Mac's anteckningsprogram som i sig själva ser likadana ut och läraren menade att jag skulle måsta skriva om uppgiften på skolans Mac dator fast den skulle se likadan ut där som på min dator.. Det ända problemet är att det tar 10 min längre att göra det på skolan dator eftersom där så måste man leta efter saker på så konstiga ställen. Jovisst, tvinga mig bara att använda detdär operativsystemet 7h om dan och ni får se hur jag blir när jag blir riktigt sur, arg och grinig.. Tobias vet hur jag är då och han hatar det, tänk hur ska då lärarna stå ut med mig? Och det som är riktigt konstigt är att datalärarna har varsin Mac laptop i deras rum men de kör Vista på dom.. Hur ska då de lära sig systemet överhuvudtaget?
Och sen till dethär med Linux.. Det är ju viktigt att lära sig om linux eftersom de flesta programmeringsföretag och liknande använder sig alltmer av just det OS men tror ni vi får lära oss så mycket om just det.. Nehej då utan istället ska vi lära oss om Mac fast det inte finns många företag som använder dem här i landet ! Hur jävla korkat är nu inte det ? Ifjol hade vi faktiskt typ 1HEL LEKTION linux, det är ju fantastiskt.. Och vi installerade det men inte mera med det sen.. Och iår har dom lovat att vi ska få lära oss mer om linux men hur ska det gå till när de menar linuxdatorerna ska va dom som de har i labbet som 1orna skruvar och installerar Windows på varenda eviga vecka? SMARTA.LÄRARE.COM + att våra lärare inte vet mer om linux än Mac .. Tobias kan ju mycket mycket mycket mera än vad dom kan om det.. Konstigt eller hur?
Sen till sist har vi ju dom där små gullegrisarna som lärarna tycker e så duktiga å snälla och gör uppgifterna så fint och utan gnäll eller utan att ifrågasätta.. De där 4 små grisarna som sitter där bak och håller med vilken skit än läraren drar.. De sitter och nickar och ser såååå viktiga ut och får stipendium för att va bäst i klassen när de ändå inte har högst betyg,vet mest eller kan mest. Man blir bara så förbannad när det är såhär.. Kände bara för att gå ut och göra något högst förbjudet vilket jag inte tänker skriva här.. Och det finns så mycket mer jag skulle kunna vräka ur mig men allt blir bara till en ända röra då. Det sista jag vill tillägga är att om de vill tvinga oss att lära oss Mac ska de också ha tvinga oss att lära oss använda linux och båda OS ska få lika många timmar var på vår läsordning! Då kan jag först acceptera att jag måste använda Mac de timmar det står.. För nu står det ingenstanns att javascript timmarna måste utföras på MAc datorerna..

I skolan..

Sitter och gör ingenting ingenting.. Lärarn sitter och funderar hur det funkar med egna användarkonton på Mac när man tillhör en domän eller nåt liknande, tråkigt jag vet.. Matten gick föresten otroligt bra idag förutom den ena timmen när jag var fem ifrån att somna medans lärarn drog teorin. Tur att Gabbi finns också föresten, skönt att sitta och tala med någon av eget kön ibland, när jag annars är omringad av pojkar vart än jag går.. Jennie har ju slutat på på klassen så nu är jag själv flicka på klassen vilket jag utnyttjar när jag så känner för det.

Idag är det en såndär dag igen..

När man bara skulle vilja sova tills nästa dag för den här är för jävlig.. Fick nu veta att jag ska ha 10h matte i veckan, 5h på tisdagar, 4h irad på torsdagar och en timme på fredagar. Kommer ju att förvandlas till nåt mattegeni eller nåt med denhär farten.. -.- Tobias humör är i botten idag och när han är så åker också mitt  humör i botten så småningom och vice versa så får se hur denhär dagen slutar.. Ett som är säkert iallafall är att jag älskar den pojken utav hela mitt hjärta, ingen får mig att skratta och le så mycket som honom och ingen får mig att må så bra som han -v-

Rooooosa !

ÄNTLIGEN är skolan slut för dagen! Och jag kommer aldrig att klara dendär yrkesmattekursen, fattar noll av allt han försöker förklara och dendär boken har allt sjukt svårt och konstigt förklarat. Tur att tobias har samma kurs så han får hjälpa mig, för jag tappar nerverna när det kommer till såna här saker. Skulle bara kunna packa ner mig i sängen och inte stiga upp förrän imorgon nån gång, hela dagen har jag varit en grön & sur gurka som tobias så snällt brukar kalla mig när jag är på dethär humöret. Önskar han skulle få janis dator färdig nu så han skulle kunna hjälpa mig installera ubuntu, orka med dethär vista. I ubuntu får man ju ändra och fixa mycket mer än vad man kan i vista och det tar så mycket mindre utrymme på hårddisken.

Kakka

Är trött för fem och en halv idag och humöret är allt annat än på topp. Känns jobbigt att ha 8h matte iveckan, fick reda på av läraren idag att vi ska ha en extra insatt mattetimme till i veckan! Och att det är 2 skilda mattekurser på en gång nu så vi har 2 olika lärare och två olika böcker = 2 olika läxor. Jag kommer aldrig att orka med dethär, funderar stenhårt på att hoppa av kombimattekursen eftersom jag ändå inte ska ha studenten utan var på de timmarna ifjol för att få en utmaning medans de andra räknade yrkesmatte.. Men får se efter nästa vecka vad jag gör.

Kl är 24.00

Somnade ett tag men drömde en jvla mardröm vilket resulterade i att jag vaknade.. Tobias fixar på dendär datorn ännu. Jag vet iallafall en som kommer att vara trött imorgon.. Nu är jag inte det minsta trött och vet inte vad jag ska ta mig till? De 3 första timmarna imorgon har vi ju matte och då är trött det sista man ska vara. Nåja ska väl försöka göra ett nytt försök med sömnen nu..

7h matte i veckan..

Yes! Eller så inte. Förstod inte hur dum jag var som tog den svårare matten förra året -.- Nog för att den ger en utmaning som inte den vanliga yrkesmatten ger men iallaf ! Imorgon har jag 4h matte och 3h nått annat ämne. Men som tur är så har jag ju gabbi med mig iallaf :> och så har tydligen tobias och andré också tagit just domdär mattekurserna fast dom inte måste ta dom när de går på vanlig matte i vanliga fall.. Men nog om det, väntar på att tobias ska komma tillbaka så jag får färga hans hår mörkbrunt 8) Sen blir det GONATT!

Halva skoldagen har gått..

Dagen började bra.. Jag, tobias, andré och österberg kom försent till auditoret och alla tittade på oss när vi kom in (y) bra början alltså. EFter att rektorn talat så gick vi till D1ornas klassrum och började installera om XP. Jättekul -.- Åskan ligger fortfarande i luften så det blir väl nog att dra ur allting före vi går tillbaka.
bild från maj -08
internatet

Vilket oväder !

Hujedamig vad det har åskat och blixtat i natt ! Det började ren när pappa och jag var och hälsade på farmor och farfar ti träsk, där åskade det hela tiden och det kom bara närmare sen när jag kom tillbaka hit till närpes hade det börjat här också och fortsatte en bra stund innan det lugnade sig lite. Sen när vi skulle sova började det bara blixtra och dundra jätte nära.. myysigt ^^

back @ internatet..

Full rulle hela dagen idag, känns skönt att äntligen fått allting uppackat och fixat i rummet på internatet. Känns både kul coh skönt att vara här igen bland alla kompisar och tobias förståss :> Blir väl att krypa isäng nu bara domhär andra lugnar ner sig lite.. Lång dag imorgon säkert.

Lördag, näst sista dagen på sommarlovet..

Har inte hänt nåt ovanlit på de senaste dagarna utan vi har väl mest bara suttit på datorn eller varit ute. Igår åkte vi till korsnäs med skolbussen, såg många okända små sjuor.. Började sitta å tänka på att fan vi börjar ju bli gamla nu! Tiden efter lågstadiet har gått så himla fort. Minns när man började sjuan tyckte man ju att man var störst och bäst i världen men nu när man ser några sjuor tänker man ju "ojj va dom e små och fjolliga". Antar att de större tänkte så om oss också när vi började sjuan fast det tänkte ju inte vi på då.. A men igår då så åt vi pizza på baren med tobias's kompisar och sen åkte vi till brage och tittade på film. Tittade först på Evil Dead, kan det finnas någon film som är tråkigare än den ? NEJ. Sen tittade vi på Wildernes eller nåt liknande.. Den var faktiskt riktigt bra! Handlade om några ungdomsbrottslingar som skickades till en öde å som visade sig senare bli en dödsfälla. Åkte hem där runt 12 om jag inte mindes fel. Steg upp sent idag som vanligt, åt frukost, satt på datorn, va ute och cyklade ner till affären och där träffade vi på en av pappas morbröder. Den av dom som vi alla hatar och han tittade så skitigt på mig i affären så jag trodde jag skulle trilla omkull sen när jag och tobias stod vid våra cyklar ja då kommer han ut ur affären och ropar "Hej Patricia" och lät riktigt glad. Jag fundrade vad jag skulle säga, tryckte ur mig till sist ett litet hej fast jag innerst inne inte ville. österberg, tommy och anton kom sen hit och vi har tittat på den nya arkiv x filmen och ätit chips, de tittar på den nya mumien filmen nu också men den är så tråkig så jag orkade inte titta.

Jobbar på designen..

Beslutade mig för en tid sedan att ta bort min gamla blogg utan vidare funderingar. Nu efter nån dag ångrar jag mig och här sitter jag igen med en ny som jag ska försöka sköta bättre och hålla uppdaterad även om det är ingen annan än jag som läser.. Sitter och försöker få den att se ut som jag vill, tror jag är på god väg.. Eller ?