Trött för 5 och en halv.

Hade sett framemot att få sluta kl5 bara för att man visste att vi skulle äta hemma och att vi sen skulle ta det lugnt, för det var det vi hade talat om när vi va på lunch idag. Men neheeej så fel man kan ha tydligen! När man kommer ut från Agrimarket så står han där med bilen, men där satt också Anton i framsätet vilket gjorde att jag direkt visste att nu skulle vi tydligen och äta på baren mittiallt! Vilket gjorde mig på ett rasande humör, när han inte ens kan ringa och säga det är ändrade planer och om det går bra!? Jag menar, jag är ju inte gjord av pengar heller! Speciellt inte nu när vi har varit till stan 2ggr på 2 heljer och pengarna har flödat. och det vet ju han också! Och visst, det är inte så dyrt att äta på baren nån gång men det är meningen vi ska äta där imorgon när det är nått schnitzelrally eller liknande och därför skulle vi inte äta på baren ikväll.. Men gissar att han har fått pengar av Gunilla eller Bengt idag för annars skulle han inte ha haft råd han heller med sina ynka 4evroos på sitt konto och jag gillar inte att fråga om pengar av mina föräldrar när dom ändå sponsorerar mig med en fast summa varenda månad vilken det är meningen jag ska klara mig på.


Bara man har fått skriva av sig lite så känns det alltid iallafall lite bättre, som typ nu. Tror jag ska titta lite Family Guy avsnitt och vänta på att T kommer hem igen. Ska börja fundera på nån vettig layout till en webbsida åt T's pappa's taxibil också. Har redan en bra i tankarna men frågan är den om den börjar se lika bra ut i verkligheten....

Allt ska man få höra tydligen..

Så de förväntar sig att man ska kunna allt om kassan och allt om alla varor som finns här då efter 3 veckor? Jo absolut det fixar man ju lätt eller hur?! NEJ! Inte en chans.. Hur ska jag kunna veta vad det ska vara för slipskiva åt en viss slipmaskin som dom inte ens vet vad den heter till exempel? Och hur i all världen skulle jag kunna betjäna en kund på finska när jag inte ens vet vad slipmaskin är på finska och ännu mindre slipskiva?

Fick höra på Sale idag av Carina att den finska gubben hade beklagat sig för henne hur dom kunde ha nån på Agrimarket här som inte kunde betjäna på finska och ännu mindre säga vad han skulle ha får slipskiva åt sin maskin.. Fast jag påpekade för gubben att jag bara är praktikant och allt detdär + att Krister skulle vara borta i 5min och sen skulle han komma tillbaka så jag frågade gubben om han inte kunde vänta 5min då? På finska tillochmed! Men han åkte iväg. Fick sen veta av Krister att dendär gubben så ska alltid ha betjäning på finska fastän han förstår och talar svenska flytande! Skitgubbe.

Tycker själv att jag behärskar kassan ganska bra nu med tanke på att allt går på finska där och att det är snäppet svårare än på Sale, och jag börjar veta var dom vanligaste produkterna är som dom frågar efter. Det är väl inte heller meningen att jag ska kunna allt efter 3veckor, är ju trots allt bara en praktikant!

YA!

Ser ju redan hur det kommer att gå till. Allt, precis allt kommer att bestämmas i Vasa och KKC&Vocana kommer inte att ha något att säga till om.. I valen som nu har varit har det endast varit lärare från SYI som man har fått rösta på, i elevvalet var det också endast elever från SYI som man kunde rösta på.. Inte en enda människa från vare sig KKC eller Vocana! Hur ska domdär där i Vasa kunna veta hur vi har det på Vocana när dom inte går i vår skola till exempel? Får nog allt se hur dethär slutar..


Nu e jag arg. På riktigt

" Efter vad jag har förstått är VEK både en finsk och svenskspråkig domarklubb så var är den svenska versionen av dina mail? Förstår inte hälften av vad du skriver i dina mail för dom är på finska! Alla andra som skickar ut mail från klubben skickar både texten på finska och på svenska så att alla ska kunna förstå! Och det är inte mitt fel ifall om det faktiskt råkar stå nåt som är viktigt i just dina mail och jag missar det när det inte finns nån svensk version av texten. För det är du som ska se till att infon du skickar ut är på båda språken när det är en tvåspråkig klubb! Har nu stått ut med dina mail i 2 långa år som bara har gått på finska rakt igenom men nu får det vara nog! Har kontaktat dig tidigare angående detta för det finns fler än mig som har svenska som modersmål och som inte förstår vad du mailar. Men fick bara ett ohyfsat svar tillbaka som liknade "suomessa me puhumme suomea" stilen och som gjorde så att man inte kände sig speciellt välkommen som svensk i klubben (man tycker ju att du inte behöver vara så jävla ignorant mot oss som talar svenska!) Men saken är den att du behöver inte skicka några mera mail åt mig om du inte kan skriva på både finska och svenska. Tack och Hej! "


Detdär skrev jag i ett litet men argt mail åt den som oftast skickar ut info som handlar om vad som händer och sånt i Vasa Domarklubb där jag nu har varit medlem i 2 år och endast fått all info på finska från dendär tölpen som faktiskt verkar vara en riktigt stor idiot i mina ögon! Skickade redan för ett år sen och frågade av honom vart den svenska versionen av alla mail han skickade hade tagit vägen men fick tillbaka som svar "att jag skulle skaffa en tolk" och som avslutning hade han skrivit "Suomessa me puhumme suomea!" Pappa lovade att han skulle ta kontakt med honom men han har inte fått tummen ur röven han heller nu på ett år (ursäkta men jag är bara så jvla arg just nu, halva min mail består ju av dendär idiotens brev!) så nu tog jag saken i egna händer. Får se vad han svarar tillbaka nu då, har ändå inte tänkt vara domare iår så det blir väl slut på mailen snart men iallafall. Minns ifjol när vi skulle på någon såndär fortsättningskurs jag och Zandra (som inte heller förstår nåt av vad han skriver), då hade han bara skrivit ut när den finskspråkiga kursen skulle gå inget alls om den svenskspråkiga om när den skulle vara och var den skulle äga rum! Hade ju förstått så pass mycket av detdär mailet så jag förstod att nån kurs va på G så blev att leta i förbundets lilla hemsida då om när den på svenska skulle äga rum.

Och nu är antagligen dethär inlägget en ända röra men det brukar bli så när man är upprörd så ursäkta. Vill ni föresten in och kika på den sida som T har hållit på och trixat med en hel del så finns den här.

Tillbaka på plan igen.

Åh gud va skönt det känns. Den gamla välbekanta känslan av att man faktiskt har gjort nåt fysiskt så alla muskler är trötta och man går i nån sorts extas, som bara är för skön! Har nämligen varit och testat på att träna med ett lite äldre lag som bara tränar för att ha kul och för att få komma ut lite typ. Ska nog fortsätta å träna med dem tror jag, för såhär kul har jag inte haft på länge vad det gäller när man ska motionera. Kände ju både Tessa och Pernilla där också så det var ju inga problem och alla andra var så vänliga och började tala med en direkt så man kände sig inte utan för heller, vilket var skönt med tanke på att jag va yngst och medelålder låg väl på 30+. Detta kommer å gå bra känner jag på mig!

Blev att damma av inneskorna
och testa den nya Polarklockan jag fick av min farbror i julklapp!

24.01'09

För ett år sen denhär kvällen stod jag och Gabbi och hoppade jämnfota ute på internatsgården, min anledning var att jag just hade blivit den gladaste&lyckligaste Piisa i hela vida Finland.. Ännu idag minns jag hela dendär dagen som om den skulle ha varit igår. Känns som om dethär året gått så himla snabbt på nåt sett, det var ju just sommar och vi var ute på sjön, nu mittiallt är det i slutet av januari och det har gått ett helt år sen vi två blev vi två. Trodde aldrig det skulle hålla såhär länge heller, men nu vet jag inte vad jag skulle göra utan dig i mitt liv. Det finns ingen härligare känsla än att vakna upp på morgonen och se dig ligga där bredvid eller att få komma hem från praktiken och bara ligga på soffan och titta på tv med dig och tala om dagen som har varit och skratta åt allt tokigt som hänt. Mitt självförtroende har ökat så mycket det senaste året bara på grund av att du har funnits där och uppmuntrat när det har varit som värst både med skolan och annat och jag har också försökt vara där när du har haft dina mindre glada stunder och hjälpa. När jag tänker på dig blir jag helt varm och lycklig inombords, ingen annan får mig att känna på det här viset som du får. Jag älskar dig! ♥

Idag åkte vi till stan bara vi två och gick runt lite och sen tittade vi på den nyaste Bondfilmen som gick på bio. Tänkte sen inte slippa ut ur torggrottan för vi hade tydligen fått en felaktig biljett av dendär maskinen så det blev till att kontakta "kontrollrummet"  och sen slapp vi ut helt gratis, var sen hem till mig och packade ihop våra grejjer och sen till korsnäs för att äta på baren. Sen helt plötsligt hade gänget som kommit dit bestämt sig för att de skulle till Malax grillen så dit blev det att åka en sväng efter några hampare eller vad dom nu sist och slutligen köpte där.


Bilen krävde mera soppa så blev att tanka på ABC i Vasa före vi åkte vidare in mot stan..
Och tankluckan ville inte gå upp som vanligt.


Idag ..

Denhär dagen känns olidligt lång. Natten var ännu längre, T somna nästan innan jag hade borstat tänderna färdigt men själv låg man och stirrade i taket ända till 4 ungefär med en värkande rygg som inte ville ge med sig. Att bara ha fått 3h sömn sätter nog sina spår minsann också, en fin liten huvudvärk och ögon tunga som betongblock. T tyckte jag skulle ringa åt honom ifall jag inte skulle klara av att vara här idag men jag har bestämt mig för att jag ska klara hela dagen ända till 5, så är det bara!


Bättre sent än aldrig.

Har varit en jobbig dag på många vis. Har suttit 8h och filat på Kristers intranät sida som han ville ha omändrad och mycket snyggare än vad Jens hade gjort den.. Satt i säkert 3h och sökte på nätet om hur man skulle få en bild som fungerar som en knapp att skicka ett värde som är inprogrammerat i själva knappen till en ruta på samma sida och att värdet skulle stanna där efter att man hade tryckt på knappen och inte att det skulle försvinna en sec efter att man hade tryckt (som det gjorde hela tiden!) Hittade inget vettigt svar så jag gav upp och började istället reda upp den htmlkod som Jens hade lyckats få att fungera trots att det fanns miljontals fel i själva koden när jag började titta.. Och nu har Tobias och jag fått för oss att vi ska göra en egen hemsida åt oss bara sådär på skoj för att kunna prova ut olika saker & sånt typ. Så här sitter jag nu igen med CS3 och en layout som ska fixas. Yes! Tror faktiskt att dethär kommer att bli roligt, jag menar vi lär ju oss lite nytt här och där då också säkert och sånt som e bra att veta. Och nej pappa jag vill inte fixa nån hemsida åt FIX Grönsaker(jag vet nog att du just satt och tänkte den tanken, försök inte förneka!)

Och ja, anledningen till att jag sitter och skriver ½1 på natten är den att vi lyckades göra bort oss totalt och har sovit från typ 6 ända tills 9 på soffan. UUPS! Så här är vi inte det minsta trötta. Ännu.. Tur att man börjar först 9 imorgon iallafall.

Vasa

Har varit in en snabbis till Vasa idag, handlat smink och lite annat smått och gott (jag), och det blev väl ett tangentbord och några metallica skivor till bilen (Tobias).. Mycket folk kändes det som iallafall på Jysk där vi va å kolla efter ett nytt databord med Björn och på top10 var det ganska fullt också. Sen ikväll blir det kanske att åka till Conny & Jessica en sväng, får vi väl hoppas iallafall annars blir det väl en lugn kväll med Arkiv X eller nåt i den stilen.

Åt föresten min första hampare på Mc'Donalds idag också, allt va bra ända tills jag hitta en dum saltgurka mitt i den!

Dagens !

Dagens låt
Metallica - No leaf clover

Mums^^,


Styråååx

Praktiken på Agrimarket är mycket roligare än vad jag trodde den skulle bli. Inte alls lika jobbigt som det var på Sale, visst ibland kan det bli lite långtråkigt men då mittiallt dyker nåt upp igen! Till exempel var jag själv inne i affären idag när en gubbe kom in och började prata och frågade om några styroxskivor (vilket jag kom på senare), det lät ungefär såhär sgfgrsgsddddfdstyråxafesfrwfsdafdsehegd! Har aldrig varit med om nån som har talat mer otydligt än han och så tyst han talade, som tur var kom John in och räddade hela situationen för tydligen förstod han vad gubben ville..

Hela dagen gick fortare än gårdagen och det är ju altid ett litet +.Har föresten ringt till Dermoshop angånde nåt sommarjobb så dom skulle skicka nån ansökan som jag snällt ska fylla i och returnera, sen så håller vi hårt tummarna för att jag får nåt där då för jag orkar inte vara i Moffa/Mammas växthus iår igen. Vill prova på nåt nytt och annorlunda så hoppas det går vägen.

Nu ska vi titta på Arkiv X bara Tobias har duschat klart och sen gå och sova, lång dag imorgon igen!

En snögubbe var det här !

Dom här senaste dagarna har det nog blivit rätt mycket hit och dit kört. Igår t.ex. så masa vi oss från korsnäs hem till mig och fick veta att den dumma routern (den gamla har visst gått sönder!) inte hade anlänt hem ännu och ingen dum Rolf svarade i telefjonken (han som hade den nya routern), fick nästan lite panik där ett tag men det löste sig genom att vi tog en sväng till Malax efter routern då när Rolf äntligen svarade och sa var den fanns! Blev lite förvånad där ett tag före vi åkte när mamma och pappa tyckte att vi skulle ta deras Peugeot, det trodde jag faktiskt inte skulle hända på ett bra tag ännu att dom erbjöd sin bil.. Men till Malax kom vi med Forrrrden iallafall, åkte in på en liten kaffe & cocacola hos andré som fyllde 18. Grattis! När vi sen kom hem så var vi så trötta så vi lämnade framför Arkiv-X typ hur länge som helst.


Och idag har jag gjort något som jag inte har gjort sen ifjol, nämligen gjort en snögubbe. Den blev rätt stilig enligt mig iallafall! Blev sen så sockersnål så blanda till en kokosbollsmet och feta mig ner här framför datorn. Tobias har åkt hem för Björn skulle tydligen till baren och supa sig lite fuller en sista gång (den stackarn åker ju in i militären på måndag), och ville att Tobias skulle komma dit också.  Så nu blir det en skön kväll med WoW, socker och Metallica ^^,


Den blev nog fin ^^,

PRAKTIK PÅ MÅNDAG PÅ AGRIMARKET, hoppas inte den där surkärringen Bellis kommer dit och ska handla nåt värmeaggregat eller nåt, hon vänder säkert i dörren direkt hon ser mig isåfall. Hon tyckte ju att jag var en inkompetent & slö arbetare när jag praktiserade på Sale förra gången.. BARA för jag inte visste vad hon talade om när hon börja babbla om nåt ägaravtal och bonuskortet, så jag tillkallade ju förstås nån som visste bättre än mig och då kallade hon mig för inkompetent och slö, surkärring. Och sen stog hon alltid och sucka när nån stod före henne i kön till kassan och tyckte jag var för slö i kassan.

Tour tooo the knarpees

Har hunnit med en hel del idag & åkt en massa bil. Vi skulle till Närpes idag så först åt vi på baren och va in en sväng till KKC. Tobias sa att det inte skulle ta länge där inne så jag lämnade i den ganska så varma bilen men nog hann hela bilen + mig bli kall innan han kom ut tillbaka.. Åkte till Närpes, vet ni förästen att alla tråkiga vägar leder just till Närpes? Japp, precis alla (dom 2 vi kan välja att köra) e så himla tråkiga! Efter att ha varit på vifft sen 12 ungefär så kom vi hem där runt 5.


Tisdag, verkligen.

Bara sisådär 6dagar kvar av jullovet, känns nästan skönt när man tänker på att det blir 6veckor praktik nu. Tänk! Inget Närpes, ingen skola! Och mindre än en månad tills bilskolan börjar, äntligen!

Det har snöat ganska mycket därute idag och jag hade tänkt fota lite men sen gjorde jag den hemska upptäckten att kameran tydligen ligger hemma på soffan! Så har tittat lite genom gamla vinterbilder från förraförra/förra året någongång medans Tobias har suttit och varit förbannad över att datorn han fixar sitter och slukar hans dyrbara skruvar (dom fastnar på alla möjliga ställ tydligen har jag förstått & att det tar år och dar före dom lossnar)

Kusinkärlek tror jag det kallas


Ifjol.
Tror vi aldrig kommer att växa upp, ja menar vi snokade bland julklapparna ifjol
& gjorde det samma iår innan ens vi hunnit äta mat.
:D

Nytt försök nudå..

Tänkte göra ett nytt försök med domdär julafton's bilderna nu före jag går och lägger mig. Och se på fan nu funkade skiten ju !


Kalle Anka dags


gamlamommo å "tomten"

Hahh, nu slutade det funka igen! Men ska börja gå och sova så man ork upp i morgon, Tobias tänkte tydligen komma och plocka upp mig efter att han hälsat på Nyström så måste ha allt fixat & pysslat i rummet innan han kommer imorgon då + att skulle vilja hinna ut på en joggingtur med simba också!


Gott nytt år .

Blev precis som jag hade trott att det skulle bli idag. Ingen visste var vi skulle vara förrän klockan var 6 på kvällen, alla skulle tydligen till Decor center då helt plötsligt. Varken jag eller Tobias har haft nån riktig festarlust idag så vi åkte bara dit för att titta sen när klockan närmade sig 12 slaget. Och tro det eller ej men det var nog den tråkigaste fest jag nånsin har sett så det var väl nog lika bra att vi inte hade åkt dit från början. Hemma så har vi tittat på film, myyst och ätit popcorn, nu måste ni ju tro att vi är galna eller nåt när vi inte har varit ute och festat men sanningen är nog den att både föredrar nog för det mesta en hemmakväll med mys än sitta bland några fyllesvin som ibland inte har allt på klart när dom har druckit lite. Men iallafall efter att ha tittat in på den allt annat än roliga festen så åkte vi vidare och smällde några raketer, sen ett varv runt byn för att titta på när andra sköt och sen hem igen..

Måste nog säga att det här var ett av dom bästa nyåren, tänk att kunna vakna imorgon utan att ha nån dum & elak huvudvärk. De ni ! Gott nytt år nudå allihopa.