Nyååår !

Ikväll blir det att äta god mat hos Tessa's och bara umgås. Knattarna vi vanligen brukar vara med så kan aldrig bestämma sig för var,vad, och när det ska hända så det är bäst att ta det säkra före det osäkra och åka till Tessa's.. Känns lite knäppt att det redan är nyår, hela året från när jag fyllde i april har gått i en jädra fart! Hallåå fyller ju snart 19, och Tobias 20.. Vi börjar bli gamla, usch. Och det känns som om det var i förrgår jag fick reda på att jag skulle få en till kusin och som igår att det skulle bli 2 kusiner, nämligen tvillingar! Och nu är dom ju snart här med den farten som allt går i nu. Läskigt.
Sen på lörda eller söndag bär det av till Tuuri med mamma och pappa. Skojj! Ska shoppa upp en massa pengar som vi inte har, det är taktik. Studiestödet kommer på månda.

29 december.

Nu har jag beställt en ny kamera! Tog en stund innan jag verkligen beställde den när den ändå är så pass dyr, menar päärånen säger hela tiden "spara, spara spara.." så det sitter liksom i huvudet. Men nu är den beställd så hoppas den kommer sådär passligt snabbt så man hinner få några kort av snön och sånt.

Olympus SP-560 UZ
Annars har väl dagen bara flytit på, har varit till Sale efter en ansökningsblankett för sommarjobb, tittat på när Uusitalo drog upp en bil ur en snödriva på Strandvägen och så har vi tittat på filmen Män som hatar kvinnor. Kan säga rätt ut att filmen är urdålig! Herregud inget i filmen stämmer överens med boken, absolut ingenting av huvudhändelserna stämmer det minsta! Blir bara så arg, fattar inte hur de får till en sådär dålig film när boken är superbra!
Nu ska vi väl bege oss ut en sväng igen, kanske jag hinner klämma in en promenad senare ikväll, håller på att få spader! Varför tog jag inte med några ordentliga utekläder?!

 


Hejhej mitt vinterland !

Har tagit det lugnt idag och bara varit på en promenad i skogen med mamma och pappa. Det var lite kallt om hakan men ändå roligt att gå ut och röra på sig lite! Sitter och fixar lite med julias dator så den nu ska bli färdig tills imorgon, inte mycket kvar som tur är och väntar på att Jessica ska komma hit, det blir väl en liten filmkväll + mycket prat. Det gillas!
Imorgon smiter jag iväg igen till Korsnäs, ska bli skönt att äntligen få krama om Tobias igen.. Så himla tyst och konstigt utan han här fastän jag gillar att vara hemma bara själv också så är det något som fattar när han inte är här. Vet inte när jag kommer hem till Nyby igen heller, ska och tala med chefen på Sale på måndag och förhoppningsvis kunna få till ett sommarjobb där. Vi håller tummarna! Och på söndag kommer föresten Tobias bror och hans fru hem, undrar vad för julklapp vi får av dem när den är till oss båda..
Sitter nu och lyssnar på iPod Nano'n igen, undrar när mina öron trillar av?

<3

Saknar Tobias lite väl mycket när jag börjar tänka på honom.. Skulle vilja fira julaftonen med honom också men det är som sagt lite väl svårt när man vill både vara med sin familj + släkt och honom och hans släkt. Kanske vi kan planera lite bättre nästa år så vi kan vara på båda ställena båda 2 på samma dag.. Den som lever får se.

23-24.12 '09

Ojj domhär dagarna har gott så himla fort!
Igår bestod igentligen dagen av bara en sak, datorer! Först ut är Julias laptop som behövde en total makeover om vi säger så, in med nytt XP och sånna grejjer, sen så blev det att åka till Tobias morbror för hans dator behövde också akut vård eftersom några datageni hade petat på den kvällen innan och satt in några program som förstörde hela operativsystemet.. Bra gjort! Verkligen. Sen så var det grannarnas tur där vi blev bjudna på allt möjligt att dricka + en speciell bosnisk kaka med chokladsås och banan ovanpå och det var supergott! Deras dator var inte så illa däran utan behövde bara nytt antivirusprogram så där stannade vi inte så länge för Tobias syster behövde också hjälp med deras dator så då blev det att åka dit och där stannade vi resten av kvällen och tittade film och umgicks. Så med andra ord så bestod dagen av datorer..

Var in och hälsade på Servic Östling lite också..

Idag så blev det att stiga upp tidigt så jag skulle hinna öppna min iPodjulklapp och smälla in några låtar förräns det bar iväg hemåt mot Nyby, de spelar ju inget annat än finnhumppa på radion i transvestiten så iPoden är verkligen välkommen! Maten hos mommo och moffa var supergod och hör och häpna åt faktist vanlig julmat iår också och inte bara julgröt! Haha, allt gick nog ner med mycket smör på potäterna och Julias svartvinbärsgele till, jajjamen. I julklappsväg så blev det en hel del pengar, som jag faktiskt ska försöka spara. Så gott det går alltså.. Och en hel del annat grejjs också som böcker, dermoshopsaker, godis, skraplotter, en kalender med Julia i bilderna för de olika månaderna och liknande. Blev nog en bra jul, även fastän jularna inte är lika spännande längre som när man var liten, e ju stor och får tillochmed dricka vin nu när päärånen tittar på.. Haha. Och jag tror att pappa faktiskt blev lite förvånad över mammas julklapp till honom, Farming Simulator 2009 ! :D Rolig min var det iallafall.

Min, bara min !


Mamma, Christel, Jessica, mommo och Anki.


En vanlig Julia.


Granen!


Pappa & mamma.

Nu ska jag lyssna vidare på min iPod och läsa en av böckerna som jag fick i julklapp.


Snart jul

Sista dagen för detta år på praktik, känns skönt menar får ju sova längre och slipper resan till och från Malax kommun i mörkret i 2½ vecka innan det är 3 dagar praktik igen och sen back to Närpes.
Igår var Tobias, jag och Jessica in till stan en sväng efter praktiken och det var sånt trafikkaos vid gigantten och citymarket, trodde att vi aldrig skulle komma därifrån. Var nästan beredd på att slå läger där på invalidparkeringen.. Men våra julklappar är nu färdigt inhandlade och inpaketerade! Äntligen. Och Tobias och Jessica verkade nog komma bra överens också fastän jag var lite nervös när de typ aldrig har setts förut fastän T och jag har varit ihop i 2 år i januari, men är glad att de kom så bra överens så kanske det blir lite mera Vasa resor senare.. För roligt det hade vi allt!
Kikade på några digikameror på gigantten också men vet inte, får se om jag hittar någon passande.. Menar den ska sitta bra i handen och den ska kännas rätt på alla sätt. Detta blir nog en svår sak.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH !

Nu har den dött, påriktigt. Den är helt totalt stendöd.. Batteriet är tomt och den vägrar att ladda sig precis som alla de senaste gångerna men denhär gången så laddar den inget alls, inte ens lampan vill blinka.. Provade att byta acka men nej, samma sak antar att den är dödförklarad nudå.. Vilket betyder att jag behöver ha en ny digikamera, fast helst skulle det ju bli bäst med en systemkamera men sånna pengar finns inte nu. Usch fy och blää vilken kamera ska kunna ersätta den gamla trotjänaren HP Photosmart R 817 nudå? Hatar ju alla andra digikameror som jag testat, ingen är som min kamera. Förutom då dendär Samsung ST550 som jag provade i Närpes, men den kostar 250 riksdaler så är det då inte lika bra att spara dom till en riktig systemkamera?..
Vad ska jag göra? Behöver ju en kamera, och en bra sådan. Ingen äcklig lite billig sak som tar skitbilder.

Vem kommer att ersätta dig?



Du kanske? Men du är lite lite för dyr..


Gissar att det inte blir så mycket av mina bilder här nudå framöver om jag inte nappar pappas Canon EOS 450D någongång.. J-vlar.


Idag

Praktikdagen avklarad
Frisyren i skick

Tänk vad dagarna går fort just nu. Känns som det var för nån timme sen jag steg upp fastän det snart är 12 timmar sedan och praktikdagen är redan avklarad, och frisyren är i skick trots att det såg ut som att jag skulle få skjuta fram frissatiden idag eftersom biljäveln vägrade att starta när jag skulle från Malax halv 4 och frissatiden var 4 jämt. Men det var helt och hållet mitt fel när jag glömt att springa ut och sätta på webaston kl 3, var så inne i php trixandet så jag glömde helt bort tiden.. Men kom iväg där 5 före 4 så hann till 16.15 iallafall. Och nu ska jag påta lite på kraftskidors hemsida och flytta hela sidan till den nya servern, blir spännande eftersom det är så länge sen sist jag höll på med något sånt + att det är litet annat interface på denhär servern när de inte kör cpanel haha vet faktiskt inte vad dom kör med men något konstig är det..

Låtarna som rullar på just nu i huvudet (förutom Metallica..)










Det är en hel del låtar men alla är typ lika bra så svårt att lämna bort någon.. Tänk om man ändå skulle ha haft en stereo istället för kassettspelare i transvestiten. GAAAH..

Pepparkakor & glögg.

ÅÅÅÅÅÅH, blir så galen på denhär nya routern som vi har i rummet. Nåt fel är det för internet fungerar bara 10min åt gången och sen är det borta lika länge fastän det fortfarande står att internet funkar.. Roligt, får väl börja sitta i andra rummet med den andra trådlösa routern för där funkar det iallafall!
Är lite spänd föööör på fredag kommer min julklapp att komma och T's också! Men vi har lovat varandra att inte öppna dom före julafton fastän vi ju vet vad det är i bådas iår men iallafall. Kommer att bli en bra jul iår, fick just höra att T's bror och hans fru har köpt något åt oss båda ihop, känns liksom lite pirrigt att få en julklapp ihop på något roligt vis =D Menar det måste betyda att de börjar faktist tro att vi kommer att flytta ihop och sånt så småningom vilket vi ju själva har tänkt på en tid. Hihi!
Börjar annars bli himla trött på praktiken, när man måste stiga upp 6.45, sen sitta och köra transiten i en halvtimme i mörker + halka för att komma till kommungården och sen är vissa av dagarna så slöa där så man blir så sömnig och vill bara hem! Sen när man ska hem är det åter mörkt och halt, roligt. Jullov nu tack!!
Nu pepparkakor & glögg! (glögg är faktist gott !)

Julfest på Mölle !

Idag mår vi faktist väldigt bra trots att det var Östlings julfest igår på Mölle. Kvällen började med förfest hos just Östling och sen på Mölle åt vi mumsig kantarellsoppa som förrätt, nötinnerfilé med pariserpotatis som varmrätt & kladdkaka med vanlijsås till efterrätt, så med andra ord blev man väldigt mätt och belåten! Och när bandet började spela så dansade allihopa till och med jag och Tobias, fastän vi inte är världens proffs men det är ju så roligt! Och kan ju inte glömma att skriva om min 10€'s vinst på automaten där, jag som inte brukade vinna något men på andra snurren på pohjan tähti så vann jag 5,40€ och så råkade jag trycka på "dubbla" knappen och vann 2x 5,40€ =D

 

 


Nya Macbook Pro – dopad och faceliftad

Hahahaha.. Hittade en artikel om MacBook Pro av Aftonbladets "dataexperter" från 30.10.2008. Vet faktist inte om man ska skratta eller gråta åt vissa saker som de har skrivit där, men det är ju aftonbladet så det förklarar väl hela saken?! ='D



03.12'09

Ahh fredag! Dagen på kommun gick snabbt, sen så när pappa hade skjutsat mig till Korsnäs så åkte jag, Tobias & Björn till Mölle för att äta.. Går ju inte att äta på baren längre när de inte bryr sig om maten de gör där nu efter att stället bytt ägare. Åt iallafall en kebabpizza på Mölle som var himmelskt god när det var så länge sen sist =D

Sen när vi kom hem igen så tog jag fram kameran för att ta lite kort av Biper men han tröttnade efter en stund och istället för att sitta still när jag låg raklång på golvet traskade han runt mig och gick upp på min rygg och sen låg han där tills Tobias kom och lyfte bort honom. Tror Biper blir hög av vinterårstiden för han blir alltid sådär kelsjuk just under vintern..