Ny dag nya beslut ..

Har äntligen beslutat mig för att sluta med kombimatte! Trots att jag fick +3 i det där förra provet som vi fick ut idag. Orkar bara inte, och inte är det speciellt kul att räkna när man inget fattar.. Så idag var jag på min absolut sista kombimattetimme, hurra!

Sitter och väntar på att klockan ska närma sig 4 nu så Benny får stjussa ner oss till Niesby, Tobias ska och träna på datorn inför uppskrivningen på torsdag och lilla jag har inget bättre för mig än att följa med och kanske gå runt lite där i byn medans.. Kanske gå till Nygård's och se om de har några pilipala örhängen som är äkta, har nämligen gått och blivit allergisk mot nikkel, duktigt duuuktigt. Är bara så himla svårt att hitta några örhängen som passar ihop åt mina 8st hål (funderar på att fixa ännu ett till men det händer nog inte förrän jag har fyllt 18 nästa vår, annars kanske dom där hemma får spader..)

Gårdagens bild;


Hade lovat Tobias att han fick slänga mig i en snödriva
om han fick alla teorifrågor rätt när han övade och tydligen hjälpte det..
Här är resultatet..




Hahahaaaa-ha.

Så snöstormen förde nåt bra med sig iallafall.. Internatsföreståndaren kom just och sa att nästan alla våra lärare sitter fast i Riga och kan inte flyga därifrån pga snöstormen... HAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA! Vilket betyder att vi är lediga imorgon och vi missar gymnastik igen, vilken tur man kan ha! Stackars stackars Wahlberg.. Han sitter säkert och gråter därhemma nu.

Lugna gatan ..

Hände inge speciellt denhär häljen heller. På fredan åkte vi till Tobias och åt pizza på baren & sen gick vi och hälsa på Conny. Lördan gick i lathetens tecken och vi pyyste iväg till mig, Tobias klarade inte körkortet i torsdags pga en väldigt konstigt formulerad fråga "Vad får man inte köra B-klassen ? a) olastad lastbil b) snöskoter c) motorcykel" jävligt bra när de är så lata så de inte kan översätta frågorna ordentligt från finska till svenska.. Bilskolelärarn tyckte han skulle få godkänt men då blir poliserna fittiga sen då.. Fast de vet om dendär frågan så gör de inget åt den, det är många som har blivit underkända pga den.. Men iallfall så mamma kom efter oss, fettade oss på mitt rum resten av kvällen, Tobias var överlycklig för han har 2 skärmar nu eftersom vi tattade statiönära datorns när den är sönder.. Och idag har vi handlat maaaaat och pyntat internatet lite..


Renen Rudolf


Blått,blått.blått

SNÖSTORM FTW

Härregud ..

Trodde aldrig man skulle kunna bli såhär nervös, de e ju fan värre än när jag skulle och skriva moped+traktorkörkortet för 2½ år sen.. Tobias stack just iväg med Roj för att skriva bilkörkortet och jag är nog nervös för båda tror jag, han var ju hur cool lugn som helst! Snart går jag ibitar om jag inte hittar på nåt att göra, hur kan man va såhär nervös när det inte gäller en själv? Det är ju Tobias som borde vara nervös och inte jag men kanske är det lika bra att jag är det så han inte får värsta hjärnsläppet sen när det verkligen gäller! Hoppashoppashopppas han klarar det, han ska ju både skriva & köra idag så hoppas hoppas..

20.11-08
Och om ni undrar, ja jag är hemma idag för imorse när vi vaknade hade jag värsta huvudvärken och kände mig hängig så jag orkade inte följa med resten av klassen till Know How mässan i Vasa, lika bra att stanna hemma och ta det lugnt när jag ändå inte missar nåt viktigt.



Bara bra

Skolan va helt okej idag, hade media där Kajtsu talade i 2 timmar om olika filtyper och sånt som vi D2 redan har fått höra men gymnasieleverna som är med oss nu hade väl inte hört det. Efter skolan blev Tobias sugen på att åka och äta pizza till Casa och så blev det (Peter har ändå inte diskat ännu för Lenita har varit här,den surhönan så vi hade inget att koka i), satt på med Benny till Casa fick även med Österberg tillslut efter litet lirkande.. Kom hem mätta och belåtna, fetade oss ner på våra stolar och spelade lite WotLK & nu ska vi se på nån film med Owen Wilson, hoppas den är nåt att se.. Österberg skrattade nu iallafall när han tittade på den för nån kväll sen.



Tobias ♥ Piisa

Choklaad gör alltid en lycklig ..

Har just mumsat i mig 2/3delar av Tobias chokladstång och genast känner man sig som en gottagris. (Vilket jag är också..)
Ska igentligen borda sova nu men det vill sig liksom bara inte ikväll, kanske beror det på att Tobias (och kanske jag) ska och tala med Jan imorgon för att "reda ut saker" som han så fint hade sagt åt Tobias mamma när hon hade ringt och frågat vad fan det handlade om igentligen..

Ska på nån Know How mässa på torsdag också till Botniahallen heeeela långa dagen! Men utan Tobias, vilket är ett enormt fett minus.. Vem ska jag nu hänga i hälarna? Tror jag ska ta och storsatsa på att Peter är snäll och ser till så jag inte tappar bort mig. Hoppas Tobias klarar skrivaset och uppkörningen då på torsdag så vi fååår en bil att köra lite vart som helst med, kommer isåfall att bli mycket enklare med allting.

Jaa-a..

Över helgen hända inget speciellt. Va hemma hos mig freda-lörda och sen åkte vi till tobias på lördagskvällen..

Idag hade vi media de 2 första timmarna utan lärare men uppgifter hade vi ju att göra iallafall! Bra jobbat Kajtsu. Sen hade vi 4h med datakommunikation där vi har Jan som lärare, gick väl hyfsat förutom att när Tobias kom en minut efter att det hade ringt in och var försenad fick han värsta utskällningen av Jan.. Jan tyckte något istil med att "Du var ju no kom i tiid tu å nu når du ha vari å sagt åt Rainer att vi lärare int sköiter oss" vet inte om det var exakt det han sa eller inte (& sen varje gång han tittade på Tobias tittade han surt) men Tobias blev ju jävligt arg och tyckte att han var ju inte ända som hade klagat på lärarna och Peter instämde med honom för inte hade han ju varit själv inte.. Var själv inte där för jag var och talade med Kajtsu men inte fan kan man väl säga nåt sånt som Jan sa åt Tobias? Det börjar urarta sig nu pånytt med denhär lärarmobbningen från Jan's sida mot Tobias.. Det var ju exakt såhär i maj också efter att Jan fått reda på att Tobias hade varit borta från nån timme ja då fick ju Tobias underkänt i nån uppgift som vi skulle ha istället för prov, fast han hade bättre skrivet än mig som fick 5, och en hel massa annat det hela slutade ju med att Tobias ville inte gå till skolan och att han var nedstämd hela tiden. Börjar bli allvarligt rädd att han är påväg åt samma håll nu pånytt och det vill jag inte! Förstår inte varför Jan ska vara sådär när Kajtsu har skärpt sig (han tog ju det som kritik och ville verkligen skärpa sig) men Jan är nog i ett fack för sig tydligen. Konstigt nog fick inte André nån sådan utskällning fastän han alltid kommer sent. Har ringt åt Gunilla nu och berättat (ifall inte Tobias skulle göra det) och hon sa de skulle ringa och tala med Rainer för hon vet vad jag pratade om och hon vet hur illa Tobias mådde där i maj. Hoppas bara verkligen för Tobias skull det reder upp sig för såhär kan det ju inte hålla på!!


UPPDAT. Känns mycket lugnare nu när Gunilla ska komma hit imorgon.. Ska och handla nån vinterjacka åt Tobias (den han har nu är ju bara så huuuuuge) och så ska hon ta itu med Jan.

Har man hört på maken ..

Frågade Peter sen när han kom hem till internatet vad Jan hade sagt efter att jag gått.. Han berättade att till en början hade Jan varit motstridig och påstått att allt var vårat fel att han visst har kommit till lektionerna osv, men sen efter att Peter själv och Tobias sagt vad de tyckte om det hela och en massa annat hade han väl nog börjat ändra lite uppfattning själv också. Visst nog har vi elever betett oss dåligt också, inte är det ju bara lärarna som ska ha smisk det ska vi komma ihåg och det vet jag nog själv också.

Maurits hade tydligen kunnat öppna käften han också där i slutet och sagt att han nu börjar inse att vi 3 har rätt! De 5 snälla & tysta mumintrollena på vår klass kanske äntligen fattar att man vill ju nog kunna nåt efter dom här 3 åren också annat än att spela spel på internet och inte bara ha en Datanomexamen på ett fint papper.

Ingen passlig rubrik ..

Hade världens samtal med Stigu imorse om varför vi inte hade varit i skolan igår och jag sa som det var att vi hade Jan som lärare & han hade inga uppgifter åt oss som hade med ämnet Bokföring att göra. Fick då veta av Stigu att Bokföring ska vi ha med någon annan gubbe än Jan, men det hade ju inte Jan sagt nåt om utan han bara kom dit sa vi skulle göra klart detdär vi hade slarvat med förra perioden ( domdär jäävlafiberkablarna som inte 3orna har kunnat göra färdigt, när de bara har suttit och spelat WoW när inte lärarna har brytt sig om att hitta på nåt åt dom heller som hade med deras ämnen att göra ).. För det är ju bara såna uppgifter vi gör nu, slarvuppgifter som vi inte lär oss ett piss av! Stigu's timmar lär vi ju oss nåt på, det var ju det ända vi lärde oss förra perioden, javascript alltså! Alla andra timmar med både Kajtsu som skulle ha bildhantering med oss (hade en ynka timme där vi hade lite om photoshop, resten kom han inte på eller var bort och vi hade inget att göra. MOTIVERANDE SOM TUSAN!) Jan's timmar.. Kombimatte timmarna kom han alltid på javisst! Där är ju en hel massa andra elever inblandade också från andra linjer så han hade väl liksom inget annat val. Men vart tog våra Marknadsförings timmar vägen t.ex ? Jo de gick ut på att vi inte hade nån lärare och vi visste varken ut eller in vad vi skulle göra, blev ännu mindre motiverad (iallafall jag, Tobias och Peter, vet inte med dom andra de bryr ju sig inte om de lär sig nåt heller efter vad det verkar..)

MMM allt detdär kläckte jag ur mig och sen brydde jag mig skit i vad Stigu tyckte. Stigu tyckte då iallafall att vi skulle komma på hans timmar och det gör vi ju hela bunten, för där lär vi ju oss något. Och så tyckte han vidare att vi skulle ta upp det hela med både Kajtsu & Jan när vi fick tillfälle. Och det hela började kännas ljusare, kanske vi skulle få nåt slut på det hela?

Kajtsu gick vi 3 och pratade med på matpausen och han medgav nog tillsist efter lite stridande att vi hade rätt om att vi inte hade lärt oss något förra kursen och hela det andra men sen hann vi inte prata mer för han skulle iväg på möte till Vasa. Så vi fick 2 håltimmar helt plötsligt då för det var honom vi skulle ha efter maten, vi visste inte ens om håltimmarna fast han påstod att han hade sagt de till oss igår och hade vi inte hört på fick vi skylla oss själva! Jovisst, han sa åt gymnasieeleverna som vi måste ha med oss denhär kursen i Media att han skulle va borta och att de inte behövde komma men till oss sa han inget. (frågade resten av klassen om de hade hört att han hade sagt att vi skulle få håltimma men ingen hade hört nåt sånt) Allt började nu kännas ännu bättre, kanske det skulle lösas?

Sen ringer Jan åt Tobias nu när vi var på internatet när vi har håltimme att vi skulle komma och diskutera det hela. När jag förde fram mina åsikter tyckte han bara att det hela var mitt fel och att jag borde vara nöjd med att få skruva upp trådlösa stationer över hela skolan (det var mitt och tobias projekt istl för fiberkablarna)..

Gick därifrån utan att orka argumentera vidare och allt blev kolsvart pånytt, för är det mitt fel att jag mår så himla dåligt nästa varje dag & att det är aldrig långt från tårarna hela tiden nu pånytt? Har inte mått såhär medans vi var på praktik utan med detsamma vi kom hit började det på nytt. Samma sak var det ifjol efter praktiken när allt började med att de inte dök upp på våra timmar vi skulle ha.. Under sommaren har jag inte mått dåligt och inte haft några gråtkänslor överhuvudtaget.. Så det måste ju ha med skolan att göra, för såhär är det ju aldrig annars?! Är så orolig varje kväll om vi kommer att överhuvudtaget lära oss nåt nästa dag om vi har Kajtsu eller Jan, och det är ju inte bara jag som mår dåligt och är orolig. Tobias & Peter känner ju samma sak. Så det kan ju inte vara mig det är fel på fast Jan tycker det..

Men nu just känns allt åt helvete pånytt, vantrivs som bara den i skolan. Önskar man skulle ha valt gymnasie istället kanske där de nu sitter och präntar in nåt i huvudet och har timmar varenda dag som de lär sig nåt på. De har tur dom fast de inte kanske tycker det.. Önskar också att mitt gamla glada och pigga humör skulle komma tillbaka som jag förr hade i skolan men det ser nog svårt ut om det ska va såhär.. Motivationen ligger under noll, skulle lika gärna kunna sluta hela skiten, men jag vill ju ha utbildningen. Och den för jag ju iallafall, till pappers så ser det väl jävligt bra ut men inte är det ju sagt jag kan nåt? Vem vet?..

Och mamma & pappa läser ni dethär, nu vet ni.. Hur dåligt allt känns med att vara här fast man längtar som en galning ibland att få åka tillbaka till internatet för där är det ju inget fel.. Bara i skolan.

Oooolallaa !

Blev inte många timmar i skolan idag, gick hem där runt 12 idag för Jan ville tydligen inte lära oss något om Bokföring som det stod på läsordningen, istället skulle han ha oss att dra några dumma fiberkablar genom halva huset igen.. Hör det verkligen till ämnet Bokföring? Gick hem då istället för varför ska vi vilja göra något när han ändå gör allt för att slippa lära oss något ( nu satt han istället på sin feta ända i lärarrummet och surfade, myyycket lärorikt)

Där runt 3 kom Österberg hem och skulle till byn och handla, så vi bestämde oss att vi skulle gå och äta pizza på samma gång alla 4. Och gisses vad domhär killarna går snabbt alltså, jag med mina korta ben ville inte hinna med så det måste ha sett ganska kul ut. Älskling överraskade mig och berbjöd sig att betala för båda två, vilken snällis jag har! Haha och får ju inte glömma att nämna -> Österberg har åkt fast för snatteri. av 6 st abborrar i sommrast.. Så han fick snällt tralla iväg till polisen efter nåt papper där det stod alltihopa + att han måste betala 24 evroos åt molpegubben som hade ut näten :D

Bra dag idag med andra ord, hejjs

Efter en och en halv timme ..

Är man redan uttråkad av skolan igen.. Men skönt att slippa Sale, det måste jag erkänna. Klassen är som vanligt, hälften är superslöa andra hälften dricker kaffe och talar skit.

Keep bleeding

Den låten sitter fast i mitt arma huvud som en sten!

Har varit på vikingamiddag idag med lilla laget som avslutning på fotbollsåret. Det var ju bara så jävla gott, revbensspjäll, broiler, fisk och nåt nötkött.. MMMMMMMMMMMMM! säger jag bara känner mig rund som en fotboll ännu fast det har gått typ 6 timmar sen vi åt och gissa vad vi skratta sen. Emilia var nog värst skulle jag säga, hon åt och åt och åt, sara sandra & ida var inte sämre dom heller.. Bordet såg nog rätt fint ut efter att vi ätit klart, fettfläckar och matrester överallt :D Rätt kul att sitta och äta med fingrar, kanske nåt man borde satsa på i framtiden.. Eller så inte.

Tobias åkte just iväg med Conny på Barin's pubkväll, hatar att vara 17 just nu. Känns som om man skulle vara så utanför liksom, visst Anton och Österberg är ju också bara 17 men iallafall alla andra är ju 18~ och får åka på pubkväll och allt annat plus att dom typ har körkort allihopa.. ( Haaahaha idag körde jag föresten våran kära peugeot 150m uppför vår väg utan ett enda kleent kärringstopp!, känner mig väldigt bra just nu)

Ojj hohho ..

Usch vad allt helt plötsligt kan kännas stressigt. Allt bara ligger och gnager på ens nerver. Tillslut orkar man bara inte hålla in det längre och ut kommer det med en väldans fart.. Har just haft ett av de värre bråken med tobias enligt mitt tycke, eller inte igentligen ett bråk men allt dethär med hans bilskola bara går mig på nerverna!

För det första så missade han ju 2 teorilektioner när vi va till swe som gjorde så att körkortet sköts upp med typ 2 veckor, sen så har bilskolläraren så fullt upp men han hittade ändå en dag åt honom att få skriva upp + köra upp på, sen så fick Tobias inte dedär passfotona från skolan nångång (de ska ju senast lämnas in en månad före skrivningen & detdär) för att våra så kära datalärare inte kan lyfta sina feeeeeta rövar från de lömska datastolarna i lärarrummet för att gå och se om fotona har kommit.. Tobias ringde dit åt dom säkert 3 ggr och ingenting hade hänt, de visste inte om de hade kommit och de hade inte orkat gå och titta till kansliet så Tobias ringde till kansliet och nämen se där! Där var de ju och där hade de legat i en månad ren! Men det börjar ju bli lite väl sent att lämna in dem nu när det är mindre än 2 veckor tills Tobias igentligen skulle skriva. Och igår hade vår klasslärare mage att ringa och säga åt Tobias att de inte ger ut passfotona före de får pengarna (andré tänkte ta och lämna in dem åt dem som skulle ha dem i närpes åt Tobias) och då fick läraren en ordentlig utskällning av Tobias.. Och det tycker jag nog fan de är världa också! Det är ju deras fel att Tobias säkert inte kommer att få körkortet före typ i Januari nu när bilskolelärarn har fullt upp precis varenda dag. TACK ERA FETA JÄÄVLAR !



Fy faan så förbannad man kan bli !

Nu har Tobias suttit och väntat på baren sen kl4 på att hans polare ska komma dit, först skulle de komma 5 sen hade de bestämt om sig och skulle komma kl 6 och ännu har de fan inte dykt upp & kl är ½8! De skulle ju bara till Benny's och ta några före de kom.. Tobias har ringt och frågat var de är åtminstone 2 ggr nu, var ner och tittade till honom med hans mamma & pappa efter att vi hade varit och lagt ljus på några gravar och man såg hur ledsen han började bli. Förstår honom verkligen, har bara en sån jäävla lust att gå till Benny's och säga några välvaldaord åt dom!! Och nej, jag hade ingen lust att lämna på baren ikväll när alla där skulle supa men inte jag, frågade nog honom om han ville jag skulle hålla honom sällskap nu tills de kom men det ville han inte heller.

Blir bara så himla förbannad på dedär typerna, för sådär är det varje gång vi ska göra någonting, precis varje gång tamigfan. Se vilken kul födelsedag Tobias fick nudå tack vare domdär.. Vilka kompisar man har alltså..............